'Sözümüzü söyledik, duruşumuzu gösterdik'

AK Parti Çorum Belediye Başkan Aday Adayı İnşaat Mühendisi/Hüseyin Çalışkan, Çorum Belediye Başkan Adayı’nın ilan edilmesinin ardından açıklama yaptı.

19 Ocak 2024 Cuma 15:39
'Sözümüzü söyledik, duruşumuzu gösterdik'

AK Parti Çorum Belediye Başkan Aday Adayı İnşaat Mühendisi/Hüseyin Çalışkan, Çorum Belediye Başkan Adayı’nın ilan edilmesinin ardından açıklama yaptı.

İşte o açıklama:

ADAY ADAYLIĞI SÜRECİM VE SEÇİM

ÖNCE TEBRİK

‘Söyleyecek sözümüz, gösterecek duruşumuz’ vardı. ‘Sözümüzü söyledik, duruşumuzu gösterdik’. Dua eder ve dilerim ki, sözümüz hemşehrilerimizin aklında ve gönlünde yer bulmuştur. Bilirsem çok sevinirim ki duruşumuz kabul görmüştür.

ADAYLIK BAŞKANIMIZ AŞGIN KARDEŞİMİZE NASİP OLDU

Taşı ve Toprağı, Havası ve Suyu, Rüzgarı ve Yeli, Alimi ve Manevi Velileri, Yaşlısı ve Genci, Delisi ve Yellisi, Tarihi ve Şivesi ile hepimizin bir başka sevdiği, ortak sevgimiz ve sevdamız Çorum'umuza hizmet etme heves, istek ve heyecanı için çıktığım bu yolda, yeni dönemde de Adaylık Belediye Başkanımız Halil İbrahim Aşgın kardeşimize nasip oldu.

TELEFONLA ARAYARAK TEBRİK ETTİM

Halil İbrahim Aşgın Başkanımızı telefonla arayarak tebrik ettim. Bu vesile ile de bir kez daha hayırlı uğurlu olsun diyerek tebrik ediyorum. 31 Mart'a kadar olan zorlu çalışma sürecinde, başarılar ve kolaylıklar diliyorum. Seçimin partimizin zaferiyle neticelenmesini ve akabinde de hayırlı ve hayırlarla dolu hizmetler yapmanın nasip olmasını dilerim.

TAKTİR VE KABUL

Aday Adaylığı kararımı verdiğim ve ilan ettiğim andan itibaren, hem dualarımda, hem eş dost tebrik ettiğinde, hem de sesimiz olan basınımız aracılığıyla tüm hemşehrilerimle şunu paylaştım.

‘Hakkımızda hayırlısıysa Hayırlı hizmetler yapmaya vesile olacaksa nasip olsun’ dedim. Zihnen ve kalben, asla ‘Ne olursa olsun demedim’ ve bu çerçevede ki tavır ve duruşumu hep muhafaza etmeye çalıştım. Aday Adaylığı kararımı verme aşamasında, kendi özeleştirimi yaparak, arkadaşlarım ve dostlarımla paylaşarak, artılarımı ve eksilerimi olduğu gibi ortaya koydum ve analiz ettim/ettik. Baştan peşinen de her sonucu, zihnen ve kalben kabul ederek yola çıktım. Adayımız açıklanana kadar da, zihni ve kalbi bu duygularımı korudum.

SÜREÇ ve PROJELER

Aday Adaylığımı ilanımdan, Adayımız açıklanana kadar ki süreçte de kendimi anlattım. 19 Ana Başlık ve 150 Alt Başlıktan oluşan, bakış açım ile fikir ve projelerimin yaklaşık 2/3 ünü  paylaştım. 35 yıllık birikimim dolayısıyla dolduğum, fikir ve projelerimi hemşehrilerime sundum.

Aday Adaylığı ilanıma, fikir ve projeler olarak dolu dolu başlamanın gerekli, doğru ve ideal olduğu kanaatiyle önceden hazırlık yaptım. Dolu başlamanın yetmeyeceği kanaatiyle de fikir ve projelerimi arttırarak yoluma devam ettim.

Çünkü benim anlayışıma göre; Aday Adaylığı müracaatı ile Adaya karar verilmesi arasında geçen sürede, Aday Adaylarının Belediye ve Belediyecilikle ilgili; bilgilerini, birikimlerini, vizyonlarını, şehre ve hemşehrilerine bakış açılarını, tecrübelerini, fikirlerini ve projelerini paylaşmalarının ideal ve doğru çalışma şekli olduğu/olacağı kanaatiyle çalıştım. Belediye ve Belediyecilikle ilgili bilgi hakimiyetimi; teorik olarak, pratik olarak, fikir olarak, projeler olarak ve ilkesel olarak anlatmaya çalıştım.

SÜREÇ VE KARŞILIK

Bu donanımla yoluma devam ettikçe, bu süreci doğru ve dolu dolu geçirdiğimi, hemşehrilerimin ilgisinde gördüm, ifadelerinde duydum. Tüm hemşehrilerim tarafından, kabul görülme, tebrik ve taktir edilme ile desteklenmenin mutluluğunu yaşadım. Her kesimden ve her fikirden olmak üzere, kalben beni çok mutlu eden ve duygulandıran, çok güzel ve çok özel telefon ve yüz yüze görüşmelerim oldu. Fikir ve projelerimi paylaştıkça çoğaldı, çoğaldıkça da ben paylaştım. Çevremden beni tanıyan ve tanımayan hemşehrilerimiz bana ulaşarak, kendi fikir ve projelerini bana ilettiler ve hediye ettiler. Bu anlamda da çok güzel bir Sinerji ve heyecan yakaladım.

Özel sektörün çeşitli dallarından, Belediye ile ortak projelere imza atarak yatırım, üretim ve istihdamı arttırma heyecanı ile dolu teklifler aldım.

Velhasıl Baki'nin dediği gibi "Âvâzeyi bu âleme Davud gibi sal / Bâkî kalan bu kubbede bir hoş sadâ imiş" Bende bu anlayışla fikir ve projelerimi söyledim, duruşumu gösterdim. Bu aleme, hemşehrilerimize ve şehrimize baki kalacak ses ve iz bırakmanın gayretinde oldum. Bıraktığım sesin yankısında, tüm hemşehrilerimizin kalbi güzelliklerini gördüm ve duydum.

ZAMAN VE TAKİP

Zaman algımız duruma göre uzun, duruma göre kısadır. DOLU’nun içini doldurarak geçirdiğimiz zaman algımız uzundur. Kendimizi DOLdurarak geçirdiğimiz zaman algımız ise kısadır. Hepimizin hayatı DOLU’nun içini doldurarak geçsin ki, hep birlikte uzun yaşayalım.
Biz bir yola çıktık. Çıktığımız bu yolda, şehrimiz ve insanımız için, yapıcı yöndeki fikirlerimizi söylemeye elbette devam edeceğiz. Alın teri kutsaldır. 35 yılın birikimi olan fikir ve projelerimde, zihin ve alın terimdir. Şehrimize sevdamız, hemşehrilerimize sevgi ve saygımızdan kaynaklanan fikir ve projelerimizin elbette takipçisi olacağız. Fikir ve projelerimizin içlerinden yapılanlarda, hakkın ilanen tesliminin de, isim hakkının tercihinin de şahsımıza ait olduğunu, herkesin kabul ve uygun göreceği kanaatindeyim.

BASIN VE TEŞEKKÜR

Bu süreçte; sesim olup sesimi duyuran, mesajlarımı, bilgilerimi, fikirlerimi ve projelerimi hemşehrilerime ileten, iletirken hem sorumlu gazetecilik anlayışıyla haber değeri olduğu için, hem de ve en önemlisi, Çorum sevdalısı gazetecilik anlayışıyla hareket eden, Aday Adayı olarak Çorum için duyduğum sevgi ve heyecanı en az benim kadar, hatta benden fazla duyduklarına yaklaşımları ile şahit olduğum, mahalli basınımızın güzide mensuplarına en kalbi duygularımı ve şükranlarımı sunuyorum. Ve yine bu süreçte; 35 yıllık Esnaflık, İnşaat Mühendisliği ve 5 yıllık Sosyolog'luk birikimimle, ürettiğim fikir ve projelerimi, !!!sanırım haber değeri olarak görmedikleri için!!!, yazmayan ve sitesinde paylaşmayan mahalli basınımıza da, sunacak bir şey kalmadığı için sunamıyorum, kendilerine kızmıyorum, küsmüyorum, ancak gönül koyma hakkımı kullanıyorum. Anlayışı kendilerine, takdiri Çorum Kamuoyuna bırakıyorum.

AİLE VE ABİ-KARDEŞE TEŞEKKÜR

Aileme, arkadaşlarıma ve dostlarıma da seslenmek istiyorum. Bu yola çıkma aşamasında açık yürekli ve objektif olarak istişare ettiğim, fikir ve projelerinden faydalandığım, heyecanlarından şevk aldığım, sevgilerinden ziyadesiyle mutlu olup layık olmaya çalıştığım, yanımda durup omzuma destek olan, önümden yürüyüp yolumu açan ve rehber olan..., başta Ailem olmak üzere, Akrabalarıma, Arkadaşlarıma, Dostlarıma, en kalbi duygularımı ve şükranlarımı sunuyorum.

Beni tanıyan, geriden tanıyan ve tanımayıp bu süreçte tanıyan, Aday Adaylığımı duyunca sevinip sevgisini ve güvencini bana ve çevresine karşıda ifade eden, her yaştan ve her düşünceden arkadaşlarıma ve hemşehrilerime de teşekkürü bir borç biliyorum. Sosyal medya hesaplarımdan ve kendi hesaplarından beni tebrik eden tüm arkadaşlarıma da bu vesile ile çok teşekkür ediyorum.

PARTİMİZE TEŞEKKÜR

Aday Adaylığı müracaatı için geldiğim andan itibaren, ilgileriyle mutlu olduğum, karşılıklı saygı ile onur duyduğum, muhabbetlerimizle samimi olduğum; Milletvekillerimiz Oğuzhan Kaya ve Yusuf Ahlatcı, İl Başkanımız Murat Günay, Merkez İlçe Başkanımız Erhan Akar, Kadın Kolları Başkanımız Meryem Demir ve Gençlik Kolları Başkanımız Muhammed Fatih Temur olmak üzere, AK Parti Çorum İl Teşkilatımıza, Merkez İlçe ve İlçe Teşkilatlarımıza, Kadın Kolları ve Gençlik Kollarına da çok teşekkür eder, en kalbi duygularımı sunarım.

SONUÇ

Bu duygu ve düşüncelerle, bu ve bundan sonraki devam eden süreçlerde, AK Parti İl Başkanımız Muray Günay Bey'in emrinde olduğumu da, hemşehrilerimin huzurlarında ifade ediyorum. Tüm hemşehrilerime en kalbi duygularımla saygı ve sevgilerimi sunarım. Allah cümlemizin yar ve yardımcısı olsun. Durmak yok, yola devam. Yolda özel, menzilde güzel, Selam, saygı ve muhabbetlerimle Çok çalışan, çalışkan Hüseyin."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fatma 2024-01-19 16:58:24

Adaylığınızı açıkladığınız ilk gün keşke size Çizgili takım elbise giyip,sakal bırakıp,referansınızıda hani o hep cümlenizde belirttiğiniz yerden değil de halktan almanız gerektiğini söyleyebilseydim geç kaldım farkındayım,Allah ömür verirse bir son ki seçimde görüşmek üzere,çorum halkı olarak kimseye çamur atmadan centilmence mücadele ettiğiniz için sizi kutluyorum.

Avatar
Ebul Furkan 2024-01-19 16:08:53

Projelerinizi,centilmenliğinizi ve sadakatinizi tebrik ediyorum. Gönülleri kazandınız.

Avatar
Niçin 2024-01-19 17:11:48

Sonuç kısmına kadar açıklamaların makul ve makbul idi....