Tahtasız Ahlatcı’ya bu sözlerle cevap verdi

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Silmkent TOKİ konutları anahtar tesliminde yaşanan gerginlik üzerine yazılı açıklama yaptı.

17 Ekim 2023 Salı 15:49
Tahtasız Ahlatcı’ya bu sözlerle cevap verdi

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, TOKİ Slimkent Konutları’nın yapımı ve tesliminin yılan hikayesine döndüğünü belirterek, sınırlı sayıda vatandaşa yönelik gerçekleştirilen anahtar teslimini eleştirdi. Tahtasız, törende yaşananlar üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Ahlatcı, Silmkent TOKi konutları anahtar teslim töreninde AK Parti Çorum Milletvekili Yusuf Ahlatcı’nın kendisinden sonra söz aldığını hatırlatarak, şöyle dedi:

‘BELEDİYE BAŞKANININ DEĞİL, HALKIN AVUKATI OLUN’

“Belediye Başkanının avukatlığını yapacağınıza halkımızın avukatlığını yapın. Gücün yanında saf tutacağınıza, garibanın, emeklinin yanında saf tutun.  Belediye başkanı kendini savunur. Siz halkımızı savunun. Çorum’un hak ettiği yatırımları almasının savunucusu olun. Verdiğiniz sözleri savunun ve arkasında durun.

‘BİRİLERİNE RAHATSIZLIK VERMEYE DEVAM EDECEĞİM’

Birilerine rahatsızlık verse de Çorumlu hemşehrilerimin hakkını aramaya devam edeceğim. Söz verilmesine rağmen yapılmayan projelerin takipçisi olacağım.

‘45 KİŞİYE ANAHTAR TESLİM EDENLER ŞOV YAPIYOR’

“Sayın Ahlatcı bana ‘Burası siyaset yeri değil, siyaset yapmayın’ dedi. Vatandaşın hakkını, hukukunu savunmak ne zamandan beri siyaset yapmak oldu? 743 konutluk projede sadece 45 kişiye konut teslim ederek, siyasi şovu siz yapıyorsunuz. Verdiğiniz sözleri birer birer yuttunuz. Aklınız sıra vatandaşımızı da ‘cek-cak’ edebiyatı yaparak uyutacaksınız. Bizim öznemizde insan var, vatandaşlarımız var. Rahatsız olsanız da onların hakkını aramaya, verdiğiniz sözlerin takipçisi olmaya devam edeceğiz.

‘AHLATCI BULUNDUĞU YERE SAYEMİZDE GELDİ’

Sayın Yusuf Ahlatcı, ‘CHP bir çivi bile çakmadı’ dedi. Sayın Ahlatcı’ya hatırlatmak isterim ki bulunduğu makam bu ülkeye demokrasiyi getiren, Kuvayi Milliye ruhu ile vatanın bağımsızlığı ve bütünlüğü için her cephede mücadele veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi sayesinde gelmiştir ve o sayede de oturmaktadır.

‘ÖNCE NEMALANDINIZ, SONRA SATTINIZ’

Sayın Ahlatcı’ya hatırlatmak isterim ki, Atatürk ve CHP döneminde ‘her fabrika bir kaledir’ şiarıyla açılan onlarca fabrikayı satan sizin iktidarınızdır. Fabrikalarımızı, arazilerimizi, limanlarımızı sata sata bitiremediniz. Cumhuriyet’in bütün kazanımlarından önce nemalandınız sonra da satışa çıkardınız.

‘YABANCI ASKER’İ METİNDEN ÇIKARIN ‘EVET’ DEYİM

Sayın Ahlatcı, beni Meclis’te oylanacak tezkere evet demeye davet etti. Sayın Ahlatcı, yabancı askerlerin topraklarımıza girmesine izin veren madde metinden çıkmadıkça, biz bu tezkereye evet demeyeceğiz. Ülkemize önce Suriyelileri, Afganları doldurdunuz. İncirlik Üssü’ndeki ABD askerleri yetmiyormuş gibi şimdi de yabancı askerleri mi dolduracaksınız? Ülkemizin ve bu ülkede yaşayan 85 milyon vatandaşımızın lehine olan bütün oylamalarda istisnasız destek verdik. Oysa siz muhalefet milletvekillerinin vatandaşın lehine hazırladığı ne kadar kanun teklifi varsa, ne kadar araştırma önergesi varsa elinizi otomatik olarak kaldırıp, reddediyorsunuz. Saray’dan talimat gelmeden bırakın konuşmayı elinizi bile kaldıramıyorsunuz."

Son Güncelleme: 17.10.2023 18:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Batandaş 2023-10-18 06:54:55

Yusuf Bey sizin en büyük hatanız benim belediye başkanım" demeniz olmuş b sizin niyetinizi ortaya koymuş zaten anlaşılan Tahtasız sizi bayağı rahatsız ediyor

Avatar
Çorumlu 2023-10-17 16:27:16

tahsilim yüksek değil ülkemizin çeşitli bölgelerinde gezdik bulunduk ancak birbirleri ile uğraşmadan ÇORUMUN İHTİYAÇLARININ giderilmesi yönünde çalışılmalı. Basın bunu kaşımadan ENERJİLERİNİ BİRBİRİ uğraşarak değil birlikten kuvvet doğar ilksi ile bir olup ÇORUMA İŞ, AŞ, YOL, TREN, UÇAK, TESİSLER GEREKLİ bunları yerine getirilmesine birbirlerine yardımcı olunması gerekir düşünvesindeyim.

Avatar
Sorumlu 2023-10-17 21:29:52

Her yapılan işte karşı görüşün yani buna muhalefet deniliyor,olması iyi olur...Eleştiriler yanlış ise doğru daha iyi anlaşılır...Eleştiriler doğru ise yanlış düzeltilir...Demokrasinin geregide budur.
Yeterki siyasiler bunu birbirlerini kırmadan ,incitmeden yapabilsinler...önemli olan ,Yarın sorumluluk bittiğinde birbirleri ile selamlasip çay icebilsinler...Düşüncesiyle eleştiriyi ve elestireni hoş karşılaşmamız gerekir.

Avatar
Fikret 2023-10-18 07:38:12

Memleket zor durumda ama refahı artıramayan yönetim nedense ödüllendiriliyor ve savunuluyor ama sıkıntı dolu sonucuda kabul ediyor insanlar... nasıl bir anlayış anlamıyorum... Allah hidayet versin herkese inşAllah

Avatar
bir 2023-10-17 17:29:38

chpde yatırım danışmanlığı yapmaktan vazgeçmeli laf yerine yatırım yapmayı öğrenmeli ak Parti'den

Avatar
Çorumlu 2023-10-17 17:52:17

Tek geçim kaynakları Atatürk. Atatürkün kurduğu cumhuriyeti yıkmak isteyen ne kadar hain varsa cehapenin yol arkadaşı oldu. Suriyelilerden önce girişten rodostan gelenlerle bu ülkeyi cehape doldurdu. Yıllarda da bu memleketin kaymağını onlara yedirdihee inançtan her bölgeden Anadolu halkına zulmetti. Atatürkün dediği gibi Türk Milleti zekidir ne yapacağını bilir o zihniyete asla devleri teslim etmez. Yıllarda darbe ile dalavere ile geldiler ama artık oda bitti. Chp bu milletin değerlerine tarihine düşmandır. Sayın tahtasız iyi olabilir belki ama önce partisini anlasa iyi olur

Misafir Avatar
İsmail 2023-10-19 14:51:24 @Çorumlu

Yorum yanak için yorumyapmayın PKK lıları çadır mahkemelerinde atlatanlar bebek katilinin mektubunu bir belediyeyi almak uğruna devletin televizyonunda kardeşine okutanlar Suriyeye teröristleti otobüslerle götürürken rahatsız olmasınlar diye Türk askerinin araçlarındaki bayrakları örtenler T.C yi resmî kurumlardan kaldıranlar andımızı yasaklayanları destekleyenler bunumu söylüyor

Beğenmedim! (0)
Avatar
Çorumlu22 2023-10-18 10:39:32

Akpliler yaptıklarını bir lutuf gibi sunmaktan ne zaman vaz geçicek Senin benim halkın vergileriyle size yaptıkları hizmetle şov yapmasınlar nerde hava alanı nerde tren yine belediye seçimlerinde bu vaadlerler kandırırlar sizi

Avatar
YANIT hakkımızı kullanıyoruz tescilli belgeli 2023-10-17 22:38:23

Yatırım düşmanıdır chpkk TESCİLLİ ve BELGELİDİR Hatay'da chplinin yaptırdığı süper lüks sitede canlı çıkan olmadı