Tarih ve kültür projeleri

AK Parti Çorum Belediye Başkan Aday Adayı İnşata Mühendisi/Sosyolog Hüseyin Çalışkan, tarihi kıymetler ve kültür projelerini paylaştı.

17 Aralık 2023 Pazar 20:49
Tarih ve kültür projeleri

AK Parti Çorum Belediye Başkan Aday Adayı İnşaat Mühendisi/Sosyolog Hüseyin Çalışkan, tarihi kıymetler ve kültür projelerini paylaştı.

İşte o projeler:

TARİHİ KIYMETLERİMİZ ve KÜLTÜR PROJELERİMİZ

1-KÜLTÜR VARLIĞI TESCİLLİ YAPILARIMIZ

Şehrimizde; Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tescilli olan, merkezde eski doku içerisinde dağınık halde, kültür varlığı yapılarımız mevcut olup, bu yapıların bir çoğu malikleri tarafından kullanılmamakta ve ciddi manada bakım ve restorasyona ihtiyacı bulunmaktadır. Hatta bazılarının bir çok kısmı yıkılmış, yıkılmak üzere ve tehlike arz eden durumdadır.

Bu yapılarımızın malikleri ile yapılacak görüşme neticesinde, bu yapıların malikleri tarafından yerinde ihyası ve restorasyonu için teknik destek verilecektir.

Bunun kabul görmemesi / görememesi durumunda, belediye olarak satın alma veya kiralama yoluyla, kültür varlığı bu yapılarımız yerinde ihya ve restorasyonla şehrimize kazandırılacaktır.

2-YENİ ESKİ MAHALLE

Ayrıca; öncelik şehir içerisinde bulunan eski doku alanı olmak üzere, yeşil alanı ile birlikte  planlanacak olan bir bölgede, tarihi evlerimiz ve çarşılarımızdan oluşan yeni eski mahalle. Bu alan içerisindeki evlerimizde, çeşitli iş kollarından oluşan işletmeler ve han şeklinde konaklama tesisi ile çarşısında da çeşitli el sanatları üretim ve ticaretinin yapıldığı dükkanlarımız olacaktır.

3-SOKAK LEZZETLERİ SOKAĞI

Gastronomi kültürümüzün sokak lezzetlerini "Yeni Eski Mahalle" mizde hemşehrilerimizle buluşturmak istiyoruz.

4-HİTİTLER ve HATTUŞA

Dünya mirasının merkezindeyiz ve bu miras avucumuzun içinde. Hititler'in ve sayelerinde Çorum'umuzun tanıtımı adına, bugüne kadar yapılanları yeterli bulmuyor, çok daha fazlasının yapılmasını gerekli görüyor, çok daha fazlasını yapabileceğimizi biliyor ve çok daha fazlasını yapmamız gerektiğine inanıyoruz.

Yapılmış ve yapılmaya devam edilen / edilecek tanıtım faaliyetlerine ilaveten, Valimiz, Milletvekillerimiz ve Belediyemizle birlikte, yakın coğrafyamızdan başlamak üzere, ülkelerin liderlerine ve dünyaca ünlü tanınmış kişilere, "Hititler'in Başkenti Hattuşa'dan Gezi Davet Mektubu" göndereceğiz.

5-HİTİTLER ve ÇORUM PANORAMA

İstanbul'da bulunan "Panorama 1453 Tarih Müzesi" nin benzerini "Hititler ve Çorum Panorama" olarak şehrimizde yapacağız.

6-ŞEHİR MÜZESİ

Bizler için nostalji, gençler için dünden bugüne gelinen noktanın görülmesi için, başka şehirlerimizde örneği olan şehir müzesi yapılacak ve şehrimizin hafızası bu müzede sergilenecektir.

7-ESKİ EŞYA ve HATIRA MÜZESİ

Tarihimizin taşınır kültür varlığı eşyalarının sergilendiği, ihtiyar delikanlılarımız için nostalji, orta yaşlılarımız için hatırlama ve gençlerimiz için ise nerden nereye geldiğimizin bilgi ve belgesi olacak bu eşyaların sergilendiği açık/kapalı alandan oluşan eski eşya ve hatıra müzesi yapılacaktır. Elinde ve kolleksiyonunda sergilenecek eşya bulunan vatandaşlarımızdan emanet alınan eşyalarda, vatandaşımızın ismi ile birlikte de sergilenecektir. Durmak yok, yola devam. Takibe de devam. Yolda özel, menzilde güzel.”

Son Güncelleme: 18.12.2023 09:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dayı 2023-12-18 13:39:38

Bu dayı ne diyor evdeki hesap çarşı misali bol keseden atıyor yazmak kolay yapmak zor dayı kendine gel bu yazdıklarınız büyük bütçeli işler.

Avatar
EMMİ 2023-12-19 08:52:58

Hay sizin iskilipli atıfınızı. Bu ne hain aşkı anlamıyorum.