Tecrübeli gazeteci Çorum'un seçimini böyle gördü

Çorum'un tecrübeli gazetecilerinden Erol Taşkan, yerel seçimlere bir kaç gün kala Çorum özelinde dikkat çeken bir değerlendirme yazısı kaleme aldı.

29 Mart 2024 Cuma 11:11
Tecrübeli gazeteci Çorum'un seçimini böyle gördü

Çorum'un tecrübeli gazetecilerinden Erol Taşkan, 31 Mart yerel seçimlerine bir kaç gün kala Çorum özelinde dikkat çeken bir değerlendirme yazısı kaleme aldı.

Cumhur İtitfakı'nın Çorum merkezdeki yaptığı seçim ittifakına dair çarpıcı yorumlarda bulunan deneyimli gazeteci Taşkan, "Kaybettirmek üzerine planlar yapanlara inat, bu memleketin kazanımı için fedakarlık yapan siyasetçilerimizin varlığı, gelecek adına umut vericidir." ifadelerine yer verdi.

İşte Taşkan'ın o yazısı:

Bu birliktelik her türlü takdiri hak ediyor

HABER-YORUM/EROL TAŞKAN

Çorum Merkez’de Cumhur İttifakı olarak elele veren AK Parti, MHP ve BBP, kimi çevrelerin umudunu boşa çıkardı. 
Hesapları bozdu..

Birilerinin tekerine çomak soktu..

ORTAKLIK HER BABAYİĞİDİN HARCI DEĞİLDİR

Geriden geriye tırnak sürtüp, Cumhur İttifakı’nın arasına fitne saçmaya çalışanlara inat, AK Parti, MHP ve BBP, taş gibi bir birliktelikle yol yürüyüp, bu şehrin kayıpları üzerine zar atarak kendilerine medet umanları hüsrana uğrattı.

Ortaklık etmek öyle her babayiğidin harcı değildir. Üstelik öyle bir ortaklık ki, şehir merkezinde birlikte adım atacaksınız, fakat ilçelerde birbirinize rakip olacaksınız.

BU ŞEHRİN BİR REFLEKSİ VAR

Çorum’da bu ittifak, hem de tüm Türkiye’ye örnek olacak düzeyde ilerledi.

Bu şehrin sağda bütünleşmek gibi bir refleksi var. Sağ seçmeni kendisine taban sayıp, kendisinin sağ parti olduğunu iddia eden her kim varsa, bu milletin asla vazgeçmediği bu karakterini de iyi bilmesi lazım.

SİYASİ İKBALLER UĞRUNA

Kim çıkar da, kendi siyasal ikballeri uğruna, bu şehirde büyük bir değere sahip olan bu kazanıma kastederse, önce siyaseten kendi ayağına sıkmış demektir. Gelecekte evlatlarımızın yaşayacağı bir Çorum için karar arefesinde olduğumuz şu günlerde, bu önemli ayrıntı asla göz ardı edilemez.

ÇORUMLU BİR KENARA NOT EDER

İnsanlar partilere kızgın ya da küskün olabilir. Hatta parti parti gezenleri görüp, bir evvelki partisini yerden yere vuranları gördükçe, seçmenin kendi partisine intizar etmesi, söylenmesi doğaldır.

Fakat şu bir gerçek ki, bizler hırslarımızla konuşur, kalbimizle karar veririz. Sandıkta sağın en güçlü partisinde birleşmeyi basit bir siyasal hesaptan daha değerli ve manalı bulanlar, günü geldiğinde oy pusulasını besmele çekerek eline alır ve eli titreyerek büyük bir heyecanla mührü vurur.

GELELİM MHP'YE...

Gelelim, Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’ye.

MHP, kendi siyasal varlığını bu memleketin birlikteliği için öteleyip yola çıkan yiğit bir duruş sergiledi. Umulanın aksine hiçbir çatlak sesin çıkmasına da mahal vermedi. Bu sebepledir ki kimse MHP’nin duruşunda kusur arayamaz.

Öte yandan bir hakkı daha teslim gerekir ki, Cumhur İttifakı’nın Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın da bu birlikteliğe büyük bir nezaket ve dikkatle emek verdi.

Ülkücüler adına ahkam kesen kimi çevrelere inat, ülkücü camiayı temsil eden tüm kurumlar, en samimi sözlerle ve duruşlarıyla Cumhur İttifakı’na sahip çıktı.

Her kim ki bu meselenin derinliğindeki manayı anladıysa, şu aziz memleket namına gönlü müsterihtir.

Kazanmak ya da kaybetmek bugünden Allah’ın nasip katında bizler için zahir değildir. Aslolan insanın doğru bildiği yolda memleket namına, toplum namına mertçe yürüyebilmesidir. Günü geldiğinde bu millet kendisi için en doğru kararı verecek ve emaneti ehil gördüğü ellere teslim edecektir. İşte o saatten sonra emanet kime teslimse, bizim de başımız üstündedir.

VE SON SÖZ

Son söz; kaybettirmek üzerine planlar yapanlara inat, bu memleketin kazanımı için fedakarlık yapan siyasetçilerimizin varlığı, gelecek adına umut vericidir.

Son Güncelleme: 30.03.2024 15:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
TARAFSIZ 2024-03-29 11:26:51

YAĞCILARDA İNECEK VAR

Misafir Avatar
Batandaş 2024-03-30 07:30:37 @TARAFSIZ

Anladık Allah'tan da korkun kalmamış. hikaye anlatma hadi biraz geri durda

Beğenmedim! (1)
Misafir Avatar
YTD 2024-03-29 11:55:31 @TARAFSIZ

Haberin değeri ne kadar acaba???

Beğenmedim! (0)
Avatar
Mehmet 2024-03-29 11:54:12

Sen emekli aylıgından bahset çarşı pazarda marketlerdeki fiyatları yaz daire kiraları ne kadar onları yaz

Avatar
Boş işler 2024-03-29 12:01:47

Yerini sağlamlaştırmak artık yağ,badana vs.

Avatar
Hacı Nuri 2024-03-29 13:05:50

Bu şimdi gazeteci mi? Bu yazı bir gazeteciye ait değil, olsa olsa AKP-MHP ittifakının bir üyesine aittir. Kendi düşüncesini ortaya koyan bir AKP mensubunun yazısı söz konusu olan. Sağcılık nedir diye sorsam kemküm edecek olan şahıs, sağcılıktan da bahsetmiş. İnsanları bölen-ayrıştıran bir yazı asla ve asla "gazeteci" yazısı olamaz.

Avatar
Fatih 2024-03-29 13:09:00

Sen gazeteci değil ak Parti'nin neferisin...

Avatar
Doymayan hazimsizlar 2024-03-29 13:26:28

Hadi len ordan. Gorende seni tarafsiz birsey zanneder. Son secimde akp'den milletvekili aday adayi olmus birinden nasil bir yazi beklenir. Cumhur ittifaki dedigin cikar iliskisi birliktelik ne yapti Ulkeye ve Corum'a da bos bos yazilar yaziyosun yandas yandas. Neymis bi yerlere comak sokmuslar, comagi vatandasa soktular, emekliye , memura soktular haberin yok, gerci senin comak baskasinin elinde ama ins. buyuksehirlerde kafaniza iner o comak. Mirasyedi , doymatanlar

Avatar
Mehmet dobra 2024-03-29 13:58:53

Kardes ilcelerde niye ittifak yok. Her yerde Akp hep vana diyor. Kazaamayacagi yerlerde bile Mhp adayina tepki gosteriyor.

Avatar
Mustafa 2024-03-29 13:46:42

Bu seçimin yıldızı yeniden refah olacak

Misafir Avatar
yıldızcı 2024-03-31 21:32:16 @Mustafa

chp ye kazandıran diyecektin herhal

Beğenmedim! (2)