Teknik ve alt yapı projeleri

AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi/Sosyolog Hüseyin Çalışkan, teknik ve alt yapı projelerini açıkladı.

18 Aralık 2023 Pazartesi 20:21
Teknik ve alt yapı projeleri

AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi/Sosyolog Hüseyin Çalışkan, teknik ve alt yapı projelerini açıkladı. Çalışkan, şehir içi yol güzergahları ve konfır, şebekelerin güçlendirilmesi, akıllı asfalt, açık ve kapalı otoparkların planlaması, lift asansörlü otopark sistemlerini özetledi.

1- ŞEHİR İÇİ YOL GÜZERGAHLARI ve KONFOR

2- 2-ŞEBEKELERİN GÜÇLENDİRİLMESİ

3- 3- AKILLI ASFALT

Teknik Alt Yapı Projelerimiz başlığı altında, daha önceden hemşehrilerimizle paylaştığımız 3 projemize ilaveten Otopark Planlama ve Otopark Yapımı ile ilgili projemiz şu şekildedir.

Bu başlık altında ki 5-6 ve 7 nci projelerimizi de önümüzde ki günlerde paylaşacağız.

4-AÇIK ve KAPALI OTOPARKLARIN, PLANLAMASI ve YAPIMI

Araç sayısının artması neticesinde, her geçen gün şehirlerimizde trafik yoğunluğu ve buna bağlı olarak da otopark ihtiyacı artmaktadır.
Piyasanın ihtiyacı ortaya çıktığında, kurumlar görev alanlarında bu ihtiyacı cevaplamaya ve karşılamaya önceden hazır değilse, piyasa çok kısa sürede bu ihtiyacını karşılayacak refleksini ve uygulamasını oluşturur / oluşturuyor da.

Aslolan piyasanın ve insanların ihtiyacını önceden öngörerek, bu ihtiyaca hazırlık yapmak veya önceden öngörülemediyse de görüldüğü anda çok tez refleks vererek, talebi düzenli ve nizamlı karşılamaktır. Bu bakış açısı çerçevesinde açık/kapalı otoparklarla ilgili, daha önce "Trafik Sorunu ve Otoparklarla İlgili Projelerimiz" başlığı altında paylaştığımız, aynen geçerli olan hususlara ilaveten, şu maddeleri de kamuoyunun taktirine sunuyorum.

1. Eski dokuda ki revize planlarda da, parselinde otoparkı karşılama bakış açısı ile plan ve parselasyon yapılacak, ada içi otopark çözümleri uygulama esaslı yaklaşım olacaktır.

2. Aynı zamanda şehir merkezindeki eski doku bölgelerinin revize imar planlarında, açık/kapalı - tek/çok katlı, yeni ilave otopark alanları ve cepler planlanacak ve yapılacaktır.

3. Eski doku bölgeleri ve merkezde ki yapılaşmaları temin için    : 
3.1. Eski doku bölgeleri içinde veya Otopark Yönetmeliği'nin öngördüğü mesafeler içinde kalmak kaydıyla, eski dokuya yakın bölgelerde otoparklar yapılacaktır.

3.2. Bu otoparklar minimum maliyetli ve maksimum kapasiteli olacaktır.

3.3. Maliyeti minimum, kapasitesinin maksimum olması için, donatılı saha betonu üzerine LİFT ASANSÖRLÜ OTOPARK SİSTEMLERİ yapılacaktır.

3.4. Bu sayede şehir içinde ve eski doku bölgelerinde ki yapılaşmaları engelleyici husus olan, otopark ücreti en minimuma / makul seviyelere indirilmiş olacaktır.

3.5. Ayrıca bu sayede; merkezde ki yapılaşmaları temin için, eski doku bölgelerinde otopark yeri için alınan parsellerin, parselin bulunduğu bölgedeki planlamayı engelleyici, bütüncül bakış açısını sınırlandırıcı durumları da ortadan kaldırılmış olacaktır.

3.6. Mevcutta yapı ruhsatı talep edilen projelerde de; bodrum katın yüksekliği LİFTLİ ASANSÖRLÜ OTOPARK için yeterli ise bodrum katta da uygulanacak ve Otopark Yönetmeliğine göre istenen sayının karşılanmasına büyük katkısı olacaktır.

3.7. Ve yine mevcutta yapı ruhsatı talep edilen projelerde de; arka bahçe mesafeleri uygunsa, arka bahçede de LİFTLİ ASANSÖRLÜ OTOPARK yapılabilecek ve Otopark Yönetmeliğine göre istenen sayının karşılanmasına büyük katkısı olacaktır.

3.8. Ve bu LİFT ASANSÖRLÜ OTOPARK SİSTEMLERİNİ yerel sanayicilerimizle birlikte yapmak en büyük arzumuzdur.

4. Mevcut imar planlarında bulunan otopark işaretli alanlar, açık/kapalı - tek/çok katlı otopark olarak yapılacaktır.

5. Revize imar planlarında açık/kapalı - tek/çok katlı yeni otopark alanları ve cepler planlanacak ve yapılacaktır.

6. Merkezde planda mevcut olanlar yapılacak ve revize planlamalarda da planlandıktan ve sonrasında mahallinde otoparklar yapıldıktan sonra, merkez ve merkezin halkalarında yol kenarlarındaki araç parklarının, otoparklara yönlendirilmesi için teşvik edici kararlar alınacak ve uygulanacaktır.

7. Yeni imar planlarında, parselinde ve adalarda, ada içi otopark çözümü esas alınarak planlama ve parselasyon yapılacaktır.

8. Yeni imar planlarında, erişilebilirlik esas alınarak açık/kapalı - tek/çok katlı otopark alanları planlanacaktır.

9. 6 ve 7 nci maddelere ilaveten, yeni imar planlarında ki ada çevrelerinde, daha pratik ve daha çok kullanma alışkanlığımıza uyan CEP OTOPARKLAR planlanacaktır.

10. Daha çok kullanma alışkanlığımıza uyan bu cep otoparkların, mevcut planlarda ve mevcut yapılaşma alanlarında yapılabilirliğine bakılacak, fiziken ve teknik olarak uygun olan yol güzergahlarında da uygulanacaktır.

11. Biz ya da ben, bir yere gittiğimde, oranın kapısının önüne kadar gider, tam kapısının önünde park edecek boş yer var mı diye bakarım. Halbuki oraya gidene kadar park edecek boş yerleri göre göre geçerim. Gideceğim yerin kapısının tam önünde boş yer olmayınca, geri döner önceki boş gördüğüm yerlere park etme gayretinde olurum. Bu huyumdan / huyumuzdan vazgeçip, açık kapalı otoparklara park ederek, yürüme alışkanlığı da hep beraber kazanmamız gerektiği kanaatindeyim.

Durmak yok yola devam, takibe de devam. Yolda özel, menzilde güzel
 

Son Güncelleme: 19.12.2023 17:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
at hırsızı 2023-12-21 08:55:17

o kadar aday adayı içinde her gün proje yayınlayan tek aday hüseyin bey .belliki bilgili donanımlı ve dersine iyi çalışmış ,lakin öpmesi gereken o kadar çok el ,yalaması gereken o kadar çok .... varki .bilgi beceri donanım liyakat dürüstlük bunlar çokta aranan meziyetler değil .yaptığı normal olan ,ama bizim memleket anormal.