‘Ülkemizi bu zihniyete teslim etmeyeceğiz’

Çorum'da konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Ülkemizi ve milletimizi bu zihniyete teslim etmeyeceğiz" dedi.

13 Nisan 2023 Perşembe 01:20
‘Ülkemizi bu zihniyete teslim etmeyeceğiz’

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, PKK ve FETÖ’nün açıkça destek verdiği 7’li ittifaka milleti teslim etmemek adına Cumhur İttifakı’na katılma kararını aldıklarını belirterek, “Nasıl bir ittifak ile karşı karşıyayız. Bunlar 6’lı masa 7li masa değil, 6’lı maşa 7’li maşa haline gelmişlerdir. Kimin maşası PKK’nın, FETÖ’nün maşası, dış güçlerin maşası ve LGBT lobilerinin maşası haline gelmişler” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Ramazan Buluşmaları kapsamında Çorum’a geldi. İlk olarak Ayakkabıcılar Arastası ve Eğridere Çarşısı’nda esnaf ziyareti yapan Erbakan, 14 Mayıs seçimlerinde yapılacak olan seçimlerde partisine ve Cumhur ittifakına destek istedi. Erbakan, esnaf ziyaretinin ardından TSO kompleksinde düzenlenen iftar programı ve Yeniden Refah Partisi Çorum milletvekili adaylarının tanıtım programına katıldı. Burada bir konuşma yapan Erbakan, 7’li masayı eleştirdi.

Doğruyu alkışlayan, kim yaparsa yapsın yanlışın karşısında duran siyaset anlayışı, yapıcı muhalefet anlayışı ve sadece eleştiren değil, çözümü ortaya koyan anlayışla milletin teveccühüne, desteğine mazhar olduklarını dile getiren Erbakan, milletimizin ümidi haline gelen Yeniden Refah’ın 14 Mayıs seçimlerinin de kilit partisi haline geldiğini söyledi.

“Yeniden Refah Partisi olarak milletimizi 7’li masa olarak da ifade ettiğimiz sol, komünist, ateist her türlü fraksiyon ve oluşumun bir araya toplandığı, PKK ve FETÖ’nün açıkça destek verdiği 7’li ittifaka ülkemizi ve milletimizi teslim etmemek adına, 7’li ittifakın iktidar olmasına vesile olmamak adına Yeniden Refah Partisi olarak Cumhur ittifakına katılma kararını aldık” diyen Erbakan, “Cumhur ittifakında yer almamızın önemli sebeplerinden birisi de 7’li masanın ortaya koyduğu söylemlerdir. Ne diyorlar 4-6 yaş grubundaki çocuklara Kur’an-ı Kerim öğretmek çağdışılıktır. Taliban zihniyetidir diyor. Alın size 28 Şubat zihniyetinin yansıması. Ayasofya’nın aslında müze olması gerekir diyor. Biz iktidar olursak Ayasofya müze olacak diyorlar. 7’li masanın cumhurbaşkanı adayına soruyorlar “LGBT, Türk aile yapısına zarar verir mi?” diyorlar. Ne münasebet efendim, niye zarar versin zarar vermez. Herkes tercihinde özgürdür diyor. 7’li masanın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanına soruyorlar “Eşcinsel evliliklerine nasıl bakıyorsunuz” diye soruyorlar “gayet normaldir, gayet doğaldır ancak toplumumuz, milletimiz buna hazır değil” diyor. İşte 7’li masa dediğiniz budur1 ifadelerini kullandı.

'PKK VE FETÖ 7'Lİ MASAYA AÇIKÇA DESTEK VERİYOR'

PKK ve FETÖ’nün 7’li masaya açıkça destek verdiğine dikkat çeken Erbakan, “Diğer taraftan 7’li masanın dışardan destekçileri diyorlar ki Diyanet İşleri Başkanlığını İnanç İşleri Başkanlığı haline getireceğiz. Okullarda din dersini tamamen kaldıracağız diyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör örgütlerine yönelik tüm operasyonlarını durduracağız. Suriye’nin kuzeyinde Türk askerini çekeceğiz. Suriye’nin kuzeyini PYD’ye ve YPG’ye teslim edeceğiz. İşte dışarıda destekçisi HDP’nin ve HDP’nin yedek partisi Sol Yeşiller Partisi’nin seçim bildirgesindeki vaatlerini söylüyorum. Sadece HDP ve Yeşil Sol Partisi değil PKK’nın üst düzey yöneticileri açıktan çektikleri videolarla kendi televizyonlarına verdikleri röportajlarla Millet İttifakı’nı, 7’li masayı açıktan destekliyorlar. Sadece PKK’lı yöneticiler değil FETÖ’nün üst düzey yetkilileri 7’li masayı desteklediklerini açıkça ifade ediyorlar. ‘Cumhurbaşkanının mağlup olması lazım. Mevcut iktidarın değişmesi lazım’ bunu söyleyen PKK’nın en önde yetkili isimleri. FETÖ’nün yurt dışında yaşayan en önemli isimleri. Biz Yeniden Refah Partisi olarak ülkemizi milletimizi bu zihniyete sahip 7’li masaya teslim edilmesini vesile olmamak adına bu kararı aldık. İnşallah buna müsaade etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

7’Lİ MASADAKİ MUHAFAZAKAR PARTİLERE ELEŞTİRİ

7’li masadaki muhafazakar partileri de isim vermeden eleştiren Erbakan, “Bu seçimde kendilerini muhafazakar parti olarak nitelendiren 7’li masanın içerisinde yer alan CHP listelerinden seçime girme kararı aldılar. Bu kararı almadan bir gün önce PKK’nın elebaşlarından Mustafa Karasu örgütün televizyonuna verdiği röportajda ‘7’li masanın seçimlere ortak liste ile girmesi gerekiyor. Bu seçimde 7’li masanın en verimli sonucu alması gerekiyor. Bu verimli sonucu almak içinde seçime ortak liste ile gitmesi gerekiyor’ diyor. Bu açıklamadan bir gün sonra 4 parti CHP’nin listelerinden seçime girme kararı aldı. Bu 4 partinin kim olduğunu biliyorsunuz. Bunlardan bir tanesi de maalesef ki maalesef kendisini milli görüşçü olduğu zanneden bir parti. Erbakan hocamızın ifadesiyle “eline, yüzüne çamur sürüp ne yapıyorsunuz dendiği zaman ben namaz kılıyorum diyen bir parti” diye konuştu.

6’LI MASA 7’Lİ MAŞAYA DÖNÜŞTÜ

6’lı masanın, 7li masanın, 6’lı ve 7’li maşaya dönüştüğünü anlatan Erbakan, şunları kaydetti:

“Siz PKK’nın, FETÖ’nün açık şekilde destek olduğu, biz gelir gelmez namus kavramının kökünü kazımak anlamına gelen, İstanbul Sözleşmesi’ni getireceğiz diye bu 7’li masaya iktidara getirmenin vebalini nasıl ödeyeceksiniz. LGBT Türk ailesine zarar vermez diyen, eşcinsellik evlilik normal ama toplum buna hazır değil diyen 7‘li masayı iktidara getirmenin vebalini nasıl ödeyeceksiniz. Nasıl bir ittifak ile karşı karşıyayız. Bunlar 6’lı masa 7li masa değil, 6’lı maşa 7’li maşa haline gelmişlerdir. Kimin maşası PKK’nın, FETÖ7nün maşası, dış güçlerin maşası ve LGBT lobilerinin maşası haline gelmişler. Bin sene İslam’a bayraktarlık yapan ecdadın torunları inancımızla, İslam ile, ahlakla, maneviyatla yoğrulmuş bu toprakların insanı asla ve asla bu yapıya izin vermeyecektir. 6’lı masaya, 7li masa değil, 6’lı maşa 7’li maşaya Çorumlularda 85 milyon insanımızda gereken cevabı 14 Mayıs’ta sandıktan verecektir inşallah” diye konuştu.


İHA

Son Güncelleme: 13.04.2023 10:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gözlemci 2023-04-13 01:38:00

Yüzde 1 oyunuzu alın oturun

Misafir Avatar
murat 2023-04-13 10:03:55 @Gözlemci

%1 mi ??
çok bonkörsün...

Beğenmedim! (1)
Misafir Avatar
sinan 2023-04-13 07:30:57 @Gözlemci

erbakanın oyları 1'di ama adam iktidar oldu......

Beğenmedim! (0)
Avatar
SORUMLU 2023-04-13 08:11:43

SAYENDE ZİNA TEKRAR YASAKLANIR İNŞALLAH.

Avatar
Deli 2023-04-13 05:25:16

Sen Rahmetli babanın Ak parti ile ilgili videoları önce bir izle sonra kimin kucağına oturduğunu anla.

Avatar
Kadin dusmanlari 2023-04-13 03:34:15

Sen kimsin ya. Once kadinlara, analara, kiz kardeslere saygin olsun. Kadin dusmanisiniz siz. Babanin nefret ettigi adamlar ile yanyanasin. Sanki vekil cikarip , baraji asacaksiniz. Seni kullaniyorlar, sonrada atacaklar bi kenara.

Misafir Avatar
emre 2023-04-14 10:22:46 @Kadin dusmanlari

ne yapsaydı? sizin gibi hdpkk ile masa altından oynaşsa mıydı?

Beğenmedim! (4)
Avatar
Murat 2023-04-13 03:42:04

Babana ihanet etmeyecektin

Avatar
emre 2023-04-14 10:16:27

% 1 in altında olan Dp ye bakanlık teklif eden zihniyet; Erbakan a laf etmeye kalkıyor. Hdp ye ve fetöcülere vekillik ve bakanlık teklif edip, Rahmetli Menderes i asan alçakların eteği altına giriyor...

Avatar
Tek kullanimliklar 2023-04-13 04:08:19

Iyi de senin babanin partisi Sadet Partisi. Ölene kadar genel baskaniydi Rahmetli Erbakan Hoca. Dolayisi ile seni takan yok Fatih. Sirf seni ve Tugrul Turkes'si soyadiniz icin kullaniyo Tayyip ve adamlari. Dolayisi ile senin soyadin olmayinca bir hicsin Fatih. Vekil listesine bile almadilar seni ve Destici'yi. Siz tek kullanimliksiniz, secimden secime. 14 Mayistan sonra kullanim sureniz biter

Misafir Avatar
emre 2023-04-14 10:17:35 @Tek kullanimliklar

dedi; demirtaş ın cücükleri....

Beğenmedim! (2)
Avatar
İbretlik 2023-04-13 06:00:40

Necmettin hocam ne kadar farklıydı ama dünya işte.Rabbim iyilerin yolunu açık etsin