Ve ikinci Aşgın dönemi başladı

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, mazbatasını alarak resmen göreve başladı.

04 Nisan 2024 Perşembe 15:44
Ve ikinci Aşgın dönemi başladı

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, mazbatasını alarak resmen göreve başladı.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı olarak girdiği seçimlerde yeniden seçilen Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, bugün saat 13.15'te İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldı.

Başkan Aşgın'a, eşi Feyza Aşgın'ın yanı sıra Cumhur İttifakı'nın paydaşları AK Parti Çorum Milletvekili Av. Yusuf Ahlatcı, AK Parti İl Başkanı Av. Murat Günay, MHP İl Başkanı Mehmet İhsan Çıpak ve Ülkü Ocakları Başkanı Orhan Tosik ve meclis üyeleri eşlik etti.

Aşgın ve bareberindekiler Hıdırlık'ta dua ettikten sonra İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldı. Daha sonra Belediye Hizmet Binası önünde düzenlenen programa katıldı. Aşgın, burada yaptığı konuşmanın ardından makamına geçerek tebrikleri kabul etti.

İl Seçim Kurulu’ndaki törenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, gönülden gönüle, kalpten kalbe giden yolu bu seçimde milletin bir kez daha gösterdiğini belirterek, “Bizim için önce bismillah. Bizim için önce dua. Bizim için hakkın rızası ve halkın duası. Bu anlamda Allah’a şükrediyorum. Gönlümüze şehrimizin sevgisini koydu. Yüreğimize insanımızın, hemşehrilemizin sevgisini ve muhabbetini koydu. Gönlümüze bu şehre hizmet yapmanın en güzel ibadetlerden birisinin olduğunun bilincini ve şuurunu koydu” dedi.

Çorumlulara hususi teşekkür etmek istediğini dile getiren Aşgın, “Gönülden gönüle, kalpten kalbe giden yolu bu seçimde bir kez daha gösterdi. Bu seçimler bir daha gösterdi ki sevgiden başka daha değerli bir şey yok. Bu seçimler bir kez daha gösterdi ki ahlaktan, erdemden, dürüstlükten, doğruluktan daha güzel bir şey yok. Bu seçimler bu şehirde bir kez daha gösterdi ki esas olan tevazudur. Esas olan samimiyettir. Esas olan gayrettir. Gerisi lafügüzaftır. Bu anlamda projesi olanı destekleyen şehrimize bir kez daha aşık olduk. Bir kez daha aşkımı ifade ediyorum. Durmak yok. Her güne besmele ile başlayacağız. Her güne acaba hangi gönüle dokunacağız, hangi güzellikle bu şehri buluşturacağız. Bunları düşünerek başlayacağız. İyi günde beraber olacağız, kötü günde beraber olacağız” ifadelerini kullandı.

Başkan Aşgın, İl Seçim Kurulu’ndaki töreninden sonra Hıdırlık’taki sahabe mezarlarını ziyaret edip dua etti.

Törene AK Parti Çorum milletvekili Yusuf Ahlatcı, AK Parti Çorum İl Başkanı Murat Günay, MHP İl Başkanı Salih Çıplak, Ülkü OcaklarI Başkanı Orhan Tosik, belediye ve il genel meclis üyeleri ile partililer katıldı.

Son Güncelleme: 05.04.2024 10:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim 2024-04-04 16:13:54

İyi öğrenmiş kurt işareti yapmayı, kıvrak adam, girdiği ortama uymayı beceriyor.

Avatar
Turgut 2024-04-04 16:18:27

İttifak oyu yüzde 20 düştü.. Başkan da Türkiye kırmızı Çorum sarı derken ; kendini övüyor, partisini küçük düşürdü

Avatar
Mustafa 2024-04-04 19:35:51

Mhp ile akp birleşti çorumu zor aldılar bu bir kazanma degildir

Avatar
Öz hakiki en has çorumlu 2024-04-04 16:24:02

Demek ki neymis baskan ensar vakfininda cihannumaninda toplumda karsiligi yokmus bugun bu mazbatayi aldiysan ülkü ocaklarinin sayesinde varolsun ülkü ocakları

Misafir Avatar
YTD 2024-04-05 08:30:04 @Öz hakiki en has çorumlu

Ülkü Ocaklarının yeni vazifesi bu mu? Övünülecek bir şey mi?

Beğenmedim! (0)
Avatar
Oy yok 2024-04-04 21:01:49

MHP ile ittifak yapmasaydın da görseydim ben seni

Avatar
Has Çorumlu 2024-04-04 17:09:03

Baskani tebrik ediyorum.Basarilarinin devamını dilerim. Bu arada öz hakiki en has Çorumlu Nikon harbi yaratıcı olmuş artık ikimiz karışmayız

Avatar
Çorum19 2024-04-04 22:53:41

Kale kentsel dönüşüm ne oldu? Yeni dönemde inşAllah sürüncemede kalan bu iş çözülür.

Avatar
Mustafa 2024-04-05 00:29:52

Çorum belediyesinde koalisyon oldu belediyeyi hangi parti yönetecek mhp mi yoksa akp mi