Yerelde ilk kriter

Türkiye yerel seçimlere odaklandı. 31 Mart'ta sandık yeniden kuruluyor. Yerel yönetimlerde görev değişimi yaşanacak.

29 Kasım 2023 Çarşamba 14:15
Yerelde ilk kriter

Türkiye yerel seçimlere odaklandı. 31 Mart'ta sandık yeniden kuruluyor. Yerel yönetimlerde görev değişimi yaşanacak. Bu kapsamda tarihin en önemli yerel seçimlerinden birine doğru ilerliyoruz.

Siyasi partilerde de hazırlıklar başladı. Dün yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında da gündem yerel seçimlerdi.

TOPLUMUN SEVİP SAYDIĞI İSİMLER

Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık ederken, kurmaylarına yerel seçimlerözelinde talimatlarını sıraladı.

Erdoğan, aday belirleme konusunda çerçeveyi net bir şekilde çizdi.

Cumhurbaşkanı, aday belirlenirken toplumun sevip saydığı isimler üzerinde durulması gerektiğinin altını çizdi.

"VATANDAŞTA KARŞILIĞI OLMAYANLA VEDALAŞIN"

Mevcut başkanlar için de konuşan Cumhurbaşkanı, vatandaşta karşılığı olmayanlarla vedalaşılması gerektiğini söyledi.

Birlik beraberlik içinde süreci yönetin"

Erdoğan şöyle konuştu:

Düzgün, temiz, milletin sevdiği ve saydığı adaylar belirleyin. Gidecekler mutlaka olacaktır; onlara da vefasızlık yapmak istemeyiz, yapmayız. Ama sonuçta gitmeleri gerektiği için gideceklerdir.

Bölgede, vatandaşta karşılığı olmayan arkadaşlarımızla vedalaşacağız. Kimseyi kırmadan yollarımızı ayıracağız. Kendi içinizde kavga etmeyin. Birlik beraberlik içinde süreci yönetin.

Kaynak: Ensonhaber

Son Güncelleme: 29.11.2023 12:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Paşa 2023-11-29 17:56:01

MUZAFFER KÜLCÜ YAPTIKLARI YAPACAKLARININ TEMİNATI HALK ONU TERCİH EDİYOR REİS SANA İHTİYACIMIZ VAR

Avatar
halk 2023-11-29 15:22:28

sanki adayın halktaki karşılığı tam anlatılıyor da.....
yukarıya hep yanlış aktarım yapılıyor yukarı uyutuluyor
saçma bir kriter

Avatar
2023-11-29 20:58:56

Sn Tayyip Erdoğana şöyle seslenmek istiyorum. Melih Gökçek belediye konutunu usulsüz eşinin ve Avukatının üstüne yapmış. Mansur Yavaş mahkeme eliyle konutu geri aldı. Bu olay koca ankara'da herkes tarafından bilinirken AKP tarafından mudehale edilmemesi çok ayıp.Eğer görevden alınmasa Mansur Yavaş dava açmasa halkın emaneti üstünde usulsüzce oturacakti. Belki bu yaptıkları yanında tüy bile değildir. Diğer bir konu AKP, CHP, MMHP vb belediyelerde dönen geçmiş ve bugün dönen usulsüzlük olayları karşısinda sadece görevden alma ile yetinilmesi hukuk devletinde olacak iş değil. Toplumda çalıyor ama çalışıyor kavramı ile tercih edilen seçilen bir politika anlayışı varken halkın harama helal diyecek kadar basit bir söylemle tercih yaparken siz nasıl dürüst saygın sevilen gibi ilkeleri halkta vücutlaştirip yanlış yapıldığında hesabını sormasını sağlayacaksınız. Ekonomik krizlerin temel ekseninde belediyelerin yanlış haksız israf politikaları büyük bir yer kaplıyor. Buna mukabil bu tarz siyasi kimliklerin tekrar aday gösterilmesi toplumda suçun cezası kalma algısı toplum bireylerinde davranış bozukluğuna ahlak erozyonuna kötü bir mirasa dönüşüyor. Böyle bir toplumla büyük Türkiye yerine depremlerle, erozyonla, sellerle ve sefillikle boğuşan şehirler uretirsiniz haberiniz ola. Şekil olarak 11 şehrin yikılması, Urfa ve kastanmonudaki sel felaketi. Karadenizde yıkılan yollar. İzmiri ve İstanbulu su basması. Gereksiz yapılaşma ile üretilen beton yığınları, doğaya verdiği tahribatın yanında her gün farklı sebeplerden ölen insanlar. Yer ve Gök biliminden bi haber olan ve bu ikisi arasında yaşayan canlıları ne olduğunu anlamayan kimseyi yönetici dahi yapmamanız gerekiyor. Bu gibi ahlak yoksunu sadece aklı 2 şeye çalışan iki yüzlü, adaletten uzak. ........ kişileri bırakın belediye başkanı ,milletvekili yapmayi apartmana yönetici dahi yapmayın. yüzsüzleri yanaştirmayin lütfen

Avatar
İskilipden 2023-11-29 14:47:35

Evet halkta karşılığı olmayana bay bay olsun.
Temiz belediye temiz başkan ve encümen üyeleri geliyor Rais doğrusunu söyler

Avatar
Çorum aynen devam 2023-11-29 16:43:52

Mevcut başkanın hem halkda karşılığı var hem de çalışkan üstelik de temiz ve güvenilir. Diğer adaylar zaten hep ya kendini aklamaya eskiyi unutturmaya çalışanlar, ya da bürokraside yeni bir yer kapmaya çalışanlar olmasından da belli. Bir tane bile gerçekten başkan olmak için aday yok Halil Başkandan başka. Hep başka hesapları olan adamlar. Gerçi olsa bile ne olacak da.

Misafir Avatar
Remzi 2023-11-29 20:12:14 @Çorum aynen devam

Birinin adamı olanın halkta karşılığı var mı? Belediye bir holdingin patronunun işlerini görmek için mi var ? Bir de Mevcut ta bir vizyon görmüyorum .

Beğenmedim! (1)
Avatar
Tosun 2023-11-29 19:05:13

İskilip Ak parti adayları hepsi muhteşem, Dürüst, abidik gubidik işleri olmayan sağda solda Kazakistanda gözü olmayan arkadaşlara başarılar
Çeketlerini koysalar kazanırlar.