Yol, konfor ve Akıllı Asfalt

AK Parti Çorum Belediye Başkan Aday Adayı İnşaat Mühendisi/Sosyolog Hüseyin Çalışkan, Çorum için teknik ve alt yapı projelerini açıkladı.

06 Aralık 2023 Çarşamba 20:31
Yol, konfor ve Akıllı Asfalt

AK Parti Çorum Belediye Başkan Aday Adayı İnşaat Mühendisi/Sosyolog Hüseyin Çalışkan, Çorum için teknik ve alt yapı projelerini açıkladı. Çalışkan, kentte pek konuşulmayan akıllı asfalta dikkat çekti.

İşte o projeler:

1- ŞEHİR İÇİ YOL GÜZERGAHLARI ve KONFOR

Bu konuyu daha önce hemşehrilerimizle paylaşmış ve çok güzel geri dönüşler almıştık.

2- AKILLI ASFALT

Kentsel alanlar özellikle ani sel baskınlarına karşı savunmasızdır. Asfalt gibi yapay yüzeyler, kirden dolayı çok daha az su emer ve şiddetli yağmur, şehirlerin yağmur suyu drenaj sistemlerini hızla bunaltabilir.

Tipik olarak, yol kaplama malzemesi, bir bağlayıcı ile bir arada tutulan büyük ve ince kırma taş karışımından yapılmaktadır. Akıllı Asfalt sisteminde ise, ince kırma taş veya kum dışarıda bırakılmaktadır. Bu, elde edilen malzemeyi büyük miktarlarda suyu kabul edecek kadar gözenekli hale getirmektedir. Bu sayede yağmur suyu üst yüzeyden süzülür, agrega tabakasında toplanır ve yavaş yavaş toprağa salınır ve metrekare başına dakikada 1000 litreye kadar su emebildiği yönünde bilgiler mevcuttur.

Avantajları arasında, yağmur suyunu zemine aktarma başta olmak üzere, kar buz oluşumunu önleme, kayma tehlikesini azaltma gibi bir çok avantajları vardır. Ayrıca bu asfalt türünün dezavantajları da mevcuttur.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın bu konuda, sel baskınlarının önlenmesi ve suyun toprakla buluşmasını sağlamak amacıyla, su geçiren beton ve asfalt kullanımına ilişkin, "Geçirimli beton yapım işini disipline etmek amacıyla Bakanlığımız tarafından 'Geçirimli Beton Teknik Şartnamesi' hazırlık çalışmaları yapılmış ve yapılmaktadır. Bu kapsamda hazırlanan şartname taslağı tüm valiliklere ve belediyelere görüş ve bilgi edinilmesi amacıyla dağıtılmış ve uygulamaya yönelik çalışma talimatı verilmiştir."

Çorum Belediye Başkanlığı nasip olursa, üzerinde önemle duracağımız, avantaj ve dezavantajlarını araştırıp, deneme ve test etme yöntemleriyle karar vereceğim bir husustur. Ve şehircilik anlamında, başta ülkemizde olmak üzere, dünyadaki yeni teknolojik gelişmeler takip edilecek, değerlendirilecek ve uygun bulunanlar uygulanacaktır.

3-ŞEBEKELERİN GÜÇLENDİRİLMESİ

Mevcut; kanalizasyon, içme suyu ve özellikle yağmur suyu şebekelerimiz güçlendirilecektir. Yoğun yağışlarda sel olan ve yağmur suyu biriken noktalarda ilave tedbirler de alınacaktır. Durmak yok, yola ve takibe de devam."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2023-12-07 14:42:08

Sn baskan adayi secilde icraata lafmi raftami kaliyo coook konusuyorsunuz baskan adaylari

Avatar
Uygulayamazsin 2023-12-07 18:35:41

Burası çorum insani mert havasi sert - derece havalarda gözeneklerde donan su çatir çatir patlatir o asfaltı

Avatar
Vatandaş 2023-12-08 00:56:23

Başkanım akıllı asfalt lazım değil. Akıllı Ahlaklı toplum lazım. Ülke çürüyor. Asfalt sağlam kalsa ne olur. Kime faydası var. Birilerinin döktüğü betonu yiyoruz. Ülkenin üstünde büyük bir karabasan var. İnsanlar karakter sorunu var. Herkes kendine göre bir yol akıl yöntem bulmuş içinde gram samimiyet yok. Olanda yalnız zindan da. Gerisi boş.