Zincir marketlere ruhsat verilmeyecek

İYİ Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Ahmet Ertekin, seçilmesi halinde hiçbir zincir markete ruhsat vermeyeceklerini açıkladı.

06 Mart 2024 Çarşamba 18:39
Zincir marketlere ruhsat verilmeyecek

İYİ Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Ahmet Ertekin, belediye başkanlığını kazanması halinde bundan böyle hiçbir zincir markete ruhsat vermeyeceklerini, yerel esnafı koruyucu tedbirleri hayata geçireceklerini söyledi.

Ahmet Ertekin, beraberindeki partililerle birlikte Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası’nı ziyaret ederek Oda Başkanı Özkan Şanal ve oda yönetim kurulu üyeleri ile bir süre görüştü.

Belediye Başkan Adayı Ertekin, yerel esnafın ayakta kalmasını, işini büyütmesini sağlamak amacıyla zincir marketlerin hiçbirisine ruhsat vermeyeceklerini, daha önce ruhsat almış marketler için de değerlendirme yapacaklarını, Çorum halkının ve esnafın yanında yer alacaklarını, belediyenin sosyal yardım ve desteklerini de yerel bakkal ve marketlerden yaptıracaklarını açıkladı.

‘KÜÇÜK ESNAFI ZİNCİR MARKETLERE EZDİRMEYECEĞİZ’

Ertekin, “Zincir marketler yalnız ana güzergahlarda değil, mahalle bakkallarımızın, küçük esnafımızın faaliyet alanındaki noktalara da yeni şube açıyorlar. Bu durum esnafımızı ciddi sıkıntıya sokuyor, haksız rekabete yol açıyor. Belediye olarak yetki, görev sorumluluklarımız çerçevesinde bu duruma dur diyeceğiz.

Önlemleri alacağız. Hem ilimizin küçük esnaf (bakkal, market, büfe vb.) mağduriyeti, hem de trafik açısından sıkıntılar yaşandığı düşünüldüğünden, zincir marketlere (ulusal marketler) sınırlandırma getirilmesi öncelikli çalışmalarımızdandır” dedi.
Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Özkan Şanal, bakkal esnafının sorunları ve talepleri hakkında bilgi vererek, en büyük sorunlarının zincir marketlerden kaynaklandığını anlattı.

Şanal, İYİ Parti heyetine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek, Belediye Başkan Adayı Ahmet Ertekin’e başarılar diledi.
Ziyarette; Belediye Başkan Adayı Ahmet Ertekin’e; Belediye Meclis Üyesi Kontenjan Adayı Bekir Özsaçmacı, Meclis Üyesi Adayı Hakan Kaynar, parti yöneticileri Necati Burak Peker ve Hüseyin Koca da eşlik etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çan saati 2024-03-07 08:57:29

Üç harfli marketler ya da zincir marketler 20 yılı aşkın süredir hayatımızda. Ticari hayatta payları ne vatandaş onlar olmasa kimin eline düşecek bunlara bakıldı mı ? Anadolunun en ücra yerlerinde dahi varlar. Ruhsat vermem demek kolay da "hiç düşündünüz mü ? " enine boyuna.

Misafir Avatar
İsmail 2024-03-12 18:18:25 @çan saati

O marketler hiç olmazsa istihdam sağlıyor şahıs marketi olsa SSK yapmaz günde 12 saatten fazla çalıştırır bırak fazla mesaiyi asgari ücreti bile vermez migrosta çalışan en düşük maaşlı eleman asgari ücret yol parası yemek yılda 4 maaş ikramiye alıyor günde 8 saat çalışıyor çünkü sendikaları var

Beğenmedim! (0)
Avatar
Çorumlu 2024-03-06 19:04:43

Hemen inanılır mı, ama geçen A101 de olanlar söylemese

Avatar
Erdal bakkal 2024-03-06 19:09:57

Helal olsun tosunuma pardon başkanıma

Avatar
Tosun Paşa 2024-03-06 22:32:36

İbocuğum sen kimin Paşasısın.Gerçek Tosun Paşa 1 Nisan da sinemalarda.

Avatar
adem 2024-03-07 09:34:03

geçen dönemde bu sözü verenler vardı.Ama mahkemeye verdiler mecburen oruhsatı aldılar.Sende seçilirsen eger paşa paşa vereceksin.Ama şimdi seçmeni uyutma zamanı

Avatar
Vatandaş19 2024-03-07 12:48:16

Boş işler.Ne yararı olacak acaba.Gennçler iş buluyor açildıkça.Her şeyin üstünde fiyatı yazıyor