12 yaşında Türkiye şampiyonu oldu

Çorum'da 12 yaşındaki Melek Sude Tecir, 42 kiloda Türkiye şampiyonu oldu.

15 Mart 2022 Salı 12:32

Çorum’da düzenlenen Kick Boks Okul Sporları Türkiye Şampiyonası küçükler kategorisinde 12 yaşındaki Melek Sude Tecir, 42 kiloda Türkiye şampiyonu oldu. Öğretmeni sayesinde kick boks ile tanışan Melek, hedefinin milli takıma girmek olduğunu söyledi.

Çorum’da 10-13 Mart tarihleri arasında düzenlenen 2021-2022 Küçükler-Yıldızlar Kick Boks Okul Sporları Türkiye Şampiyonası'na, Osmaniye’nin Düziçi ilçesinden Düziçi Şehit Osman Cantürk Göl Ortaokulu adına mücadele eden 12 yaşındaki Melek Sude Tecir, Türkiye birincisi oldu. Küçükler kategorisi 42 kiloda tüm rakiplerini geride bırakan Melek, şampiyonluk kürsüsüne çıkmanın mutluluğunu yaşadı. Öğretmeni sayesinde kick boks ile tanıştığını ifade eden Melek, hedefinin milli takıma girmek olduğunu söyledi.

BAYRAĞIMIZI ZİRVEYE TAŞIYORUM

Kick boksa ikinci sınıfta başladığını belirten Melek Suda Tecir, "Öğretmenin sayesinde kick boks ile tanıştım. İlk maçın Adana’nın Ceyhan ilçesinde oldu. Cumhuriyet Kupası'nda 3. oldum. Bu beni çok mutlu etmedi. Daha çok antrenmanlara başladım. Farklı yerlerde de şampiyonalara katıldım. Birinci olduğum da oldu, üçüncü olduğum da. Tabii ben birinci olmasam da antrenmanlara devam ettim. En son Ordu’da maçım oldu. Orada da 42 kiloda Türkiye ikincisi oldum. Daha sonra Çorum’da şampiyonaya katıldım. Çorum’da küçükler kategorisinde 42 kiloda Türkiye birincisi oldum. Bu beni çok mutlu etti. Milli takıma girip şanlı bayrağımızı dalgalandırmak, İstiklal Marşı’nı okumak ve bayrağımızı en yukarıya en zirveye taşımak istiyorum" diye konuştu.

Milli takıma öğrenci göndermek istediklerini aktaran antrenör Abdullah Gökşen, "Çorum’da ortaokullar seviyesinde mücadelelere girdik. 5 sporcumuzla gittik. 2 sporcumuzla Düziçi ilçesine derece kazandırdık. Melek Sude Tecir, küçükler kategorisinde 42 kiloda Türkiye şampiyonu oldu. Biz inşallah buradan milli takıma öğrenciler göndermek istiyoruz" dedi.

Son Güncelleme: 15.03.2022 12:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.