Adaletli bir skor oldu

Çorum Futbol Kulübü Teknik Direktörü Serkan Özbalta, Şanlıurfaspor maçının adaletli bir skor olduğunu söyledi.

21 Aralık 2023 Perşembe 20:17
Adaletli bir skor oldu

Çorum Futbol Kulübü Teknik Direktörü Serkan Özbalta, Şanlıurfaspor maçının ardından yaptığı açıklamada, adaletli bir skor olduğunu söyledi.

Trendyol 1. Lig'in 16. haftasında deplasmanda Çorum FK, deplasmanda Şanlıurfaspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Çorum Futbol Kulübü Teknik Direktörü Serkan Özbalta, kalan maçları kazanarak yukardaki 7 takımın içerisine girmek istediklerini belirterek, ”Bizim takımın başına geldiğimiz beşinci maçımızı oynadık. Diyebilirim ki ilk yarı itibarıyla durgun bir oyun ama ikinci yarı biraz daha hareketlendik. İlk yarıdaki o aşamada gol atmayı da başardık ama sonra biraz erken gol yiyince, o attığımız golle devre arasına girebilseydik, zaten konuşmalarımla, paylaştığımız organizasyonlarla takımın ikinci yarıda daha iyi işler yaptığını gördük. Şu sevindirici, son 4 haftada 10 puan evet güzel ama bu gün bazı eksiklerimiz gözüktü. Bunları biliyorduk, çalışıyorduk ama tabi şey de biraz etkiledi galiba, onu da biz oyuncularla konuşuyoruz. İyi bir seri yakaladık. Üç hafta 9 puan, atılan 10 gol ve yenilen bir gol ama ondan sonra bir anda erteleme kararı, hani ligler süresiz ertelenecek falan, o anda ister istemez oyuncularda mental bir yorgunluk olabiliyor. Neden, çünkü hemen hemen sezonun ilk yarısının sonlarına gelindiği için 6 aydır bu oyuncular antrenman yapıyorlar ve zihinsel olarak kolay değil tabii. Bazen tabii hedefe giderken bu tarz, eğer durgun oynadığınızda, istediklerinizi sahaya yansıtamadığınızda yenilmemek iyidir. Şunu görünce daha mutlu oldum, devre arasındaki direktiflerden sonra oyuncuların verdiği tepki, olumlu oyun bizi daha mutlu etti çünkü takımda daha fazlası var, bu oyuncularda daha fazlası var. O anlamda 1-1 adaletli bir skor olduğunu düşünüyorum. Bir takım ikinci yarı yenseydi yazık olacaktı gibi bir müsabaka oldu. Her iki takımı da tebrik ediyorum. Urfaspor’u da canı gönülden başarılar diliyorum. Biraz sıkıntılı bir süreç ama ikinci yarıyla beraber atlatacaklarına inanıyorum. Bizim hedefimiz de tabii ki yukarıya doğru çıkmak. Her hafta bir basamak daha yukarı çıkmak, antrenmanlarda yaptığımız organizasyonları daha iyi sahaya yansıtıp o yedili makasın içerisine kendimizi atmaya çalışıyoruz. Pazartesi zaten devrenin son maçına çıkacağız, Boluspor ile kendi sahamızda. Biz de orada taraftarımıza bir galibiyet hediye ederek devre arasına girmek istiyoruz” diye konuştu.

İRFAN BUZ’DAN İÇ SAHA ELEŞTİRİSİ

Şanlıurfaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, Çorum FK maçının ardından yaptığı açıklamada, kendi sahalarında rakip takımın her pozisyonunun gol olduğuna dikkat çekti.

Trendyol 1. Lig'in 16. haftasında Şanlıurfaspor, sahasında Çorum FK ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Teknik Direktör İrfan Buz, “Bu akşam bizim açımızdan çok önemli bir müsabakaya çıktık. Şimdi baktığımızda Çorumspor ile karşılaştık. Çorumspor son 3 haftada galibiyetlerle tanışıp buraya geldi. Önemli bir kadroya sahip. Kendileri hedef olarak play-offa gitmek istiyorlar. Tabii bizim açımızdan da her puan çok önemli, bunu söyleyebiliriz. Müsabakaya baktığınız zaman özellikle ilk devre yüzde 60 top bizdeydi. 3. dakikada Mert’in pozisyonuyla birlikte başlayarak birkaç tane pozisyonumuz vardı. Rakibimize baktığınızda bir tane pozisyonu vardı, o da penaltı oldu. Onu haricinde rakibimiz çok fazla pozisyona girmedi. Özellikle 1-0’dan sonra içeride ne hikmetse bilmiyorum, yani her pozisyon, bir pozisyon olsun, yarım pozisyon olsun kalemizde ya gol oluyor, ya bir şeyler oluyor. Bu da zaman zaman kolay olmuyor ancak arkadaşlarımız bugün gerçekten, özellikle son müsabakalara baktığınızda, içeride oynadığımız müsabakalara baktığımızda iyi bir müsabaka çıkardıklarını düşünüyorum. 1-0’dan sonra golü atmamız da çok önemliydi. Çünkü dönmek de önemli bizim durumumuzda. Bunu yaptık, devre arasına girdik. Tabii kazanmak istedik ama dengeli oynamanız gerekiyor. Dengeli derken coşkulu, baskılı, istekli ama aynı zamanda dengeyi sağlamak durumundasınız. Onu yapmaya çalıştık ama maalesef gereken golü bulamadık. O yüzden berabere kaldık ama dediğim gibi takımdan memnumum. Oyuncular bu müsabaka için ellerinden geleni yaptılar. Beraberlik aldık. Son müsabakamız Manisa’da olacak. Oraya da puanlar için gideceğiz. Bizim açımızdan da önemli bir müsabaka. Ondan sonra ilk devreyi bitirmiş olacağız. Çorumspor’a da başarılar diliyorum” diye konuştu.


İHA

Son Güncelleme: 21.12.2023 18:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2023-12-22 14:59:06

Hiçte adaletli bir skor olmadı. Maçta hep savunmada kaldık. Penaltı haricinde doğru dürüs atak yapamadık.

Misafir Avatar
İsmail 2023-12-22 18:57:47 @Vatandaş

Bi zamanlar afyonla kardeştik şimdi urfayla kardesiz galiba ikinci yarı baslayinca 10 d.k seyrettim iki takıminda gol atmaya niyeti yok böyle biter dedim hiç olmazsa 2_2 3-3 bitirseydinizde seyredenlerin vaktini çalmasaydıniz

Beğenmedim! (0)