Amatör spor kulüplerinden çağrı

Çorum’da faaliyet gösteren bazı amatör spor kulüpleri amatör liglerin başlatılması çağrısında bulundu.

16 Eylül 2020 Çarşamba 13:05
Amatör spor kulüplerinden çağrı

Çorum’da faaliyet gösteren bazı amatör spor kulüpleri, pandemi sürecinde hayatı durdurmak yerine bağışıklığı güçlendiren ve direnci artıran sporun devamlılığının sağlanması gerektiğine dikkat çekerek, Çorum’da bir an önce amatör liglerin başlatılması çağrısında bulundu.
İşte İl Özel İdaresi Gençlik ve Spor Kulübü, Vefa Gençlik ve Spor Kulübü, Fenerbahçe 1907 Futbol Kulübü, Hattuşa Futbol Kulübü, Vefa Devane Gençlik ve Spor Kulübü’nün yaptığı ortak açıklama:
“Bilindiği üzere tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de pandemi süreci oldukça zorlu geçiyor ve bu zorluktan amatör spor camiası da olumsuz etkileniyor. Ancak pandemi ve benzeri sorunları yenmenin yolu hayatı durdurmak değildir. Üstelik vücut bağışıklığını ve direncini arttıran sportif faaliyetlerle pandeminin önüne geçilmesi ve zararlarının en aza indirilmesi konusunda bilim adamları hemfikir. Bu doğrultuda profesyonel liglerin başlatılması da zaten bu anlayışa bir örnektir.
Diğer taraftan tüm Türkiye’de olduğu gibi Çorum’da da amatör futbol branşında emeği ve alın teri ile geçinen, evine ekmek götürmeye çalışan yüzlerce insanımız var. Antrenöründen masörüne, malzeme tedarikçisinden sahada top koşturan futbolcusuna, hakeminden saha kenarında simit satanına kadar birçok insanımız bir an önce amatör liglerin başlamasını bekliyor.
Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na, üzerine düşen sorumluluğun gereği olarak liglerin başlatılması için ne gerekiyorsa yapması çağrısında bulunuyoruz. Federasyon bir an evvel temsilcilikleri vasıtasıyla illere gerekli tıbbi ve teknik yardımları sağlamak ve tedbirleri almak suretiyle amatör futbolun oynanması önündeki engelleri kaldırmalıdır.
Pandemiyi hayatın içinde kalarak yenebiliriz, aksi takdirde sorumluluklarının gereğini yerine getirmeyenlerin vereceği zarar pandeminin verdiği zarardan daha az olmayacaktır. Üstelik sportif faaliyetlerin önündeki engellerin kaldırılmaması halinde en büyük zararı, geleceğimizin en büyük sermayesi olan genç nüfusumuz çekmiş olacaktır.
Bu itibarla, ilimizde sporun tüm paydaşlarını ve kurumsal sorumluluğu olanları bu sorunu çözmek ve en kısa sürede amatör futbol liglerini başlatmak için harekete geçmeye çağırıyoruz.”

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sibop 2020-09-16 13:50:03

bu top kafalılarda,topun sibobu kadar akıl yok galiba. süper lig bile zar zor başladı, Çorumda ki vaka ve ölümlerin farkında değilsiniz galiba..

banner165