Maça iyi başlayamamanın cezası ağır oldu

Ahlatcı Çorum FK Teknik Direktörü Tahsin Tam Eyüpspor karşılaşmasının ardından, “Maça, iyi başlayamamanın cezası ağır oldu” dedi.

23 Ekim 2023 Pazartesi 00:40
Maça iyi başlayamamanın cezası ağır oldu

Ahlatcı Çorum FK Teknik Direktörü Tahsin Tam Eyüpspor karşılaşmasının ardından, “Maça, iyi başlayamamanın cezası ağır oldu” dedi.

Trendyol 1. Lig'in 9. haftasında Çorum FK, sahasında Eyüpspor'a 3-2 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Teknik Direktör Tahsin Tam açıklamalarda bulundu. Tam, maça iyi başlayamadıklarını ve çok zor bir mücadeleden çıktıklarını belirterek, “Maça iyi başlayamayınca, temassız oynadığımız anlarda kaliteli futbolculara sahip olan rakibimiz attığı gollerle 3-0 geriye düşmemize neden oldu. Oyuncularımız reaksiyon gösterdi. Maçın başından sonuna kadar mücadeleyi bırakmadık. Ancak çok güçlü bir rakibe karşı oynadık. Jeneriklik goller oldu bugün. Rakibe karşı 3-0 geriye düşüp maçı çevirmek kolay değil. Ama istatistiklere baktığımızda her iki taraf da yüzde 50 topa sahip olma oranına sahip. Biz 19 tane şut atarken, rakip 17 tane şut atmış. Bizim 7 tane isabetli şutumuz var. Bir tane direkten dönen topumuz var. Eyüpspor'un 4 tane şutu gol olurken, birisi iptal edildi. Etkili oyunculara sahip olan rakibimize bu fırsatları vermemeliydik. Orta sayımız da rakibimizden daha fazla ancak istediğimiz sonucu elde edemedik” diye konuştu.

SAYGIYI HAK ETTİĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM

Oyuncuları ve verdikleri mücadele ile gurur duyduğunu açıklayan Tam, “Bu küçümsenecek bir mücadele değil. Tabii ki sonuçta bizde insanız. 56 yıllık hayali olan bir takımın başına geldim ve başkanımız, yönetim kurulumuz, camiamız ve ben de teknik direktör olarak önemli bir başarıya imza atarak takımı 1. Lig'e taşıdık. Saygıyı hak ettiğimi düşünüyorum. Çok emek veriyorum. Tekrar söylüyorum ben de insanım. En iyisini yapmak için mücadele ediyorum ama tekrar tekrar söylüyorum saygıyı hak ettiğini düşünüyorum. Büyük bir emek verdik. O emek de kolay değil. 20-21 yıldır kesintisiz teknik adamlık yapıyorum. Sürprizlerle bu görev bana gelmedi. Tırnaklarımızla kazıya kazıya buralara geldik. Üzücü bir durum. Bir teknik direktör doğal olarak maç devam ederken seyircilerin takımı daha çok desteklemesini bekler. Seyircilerimiz maç sonunda tepki gösterebilirler ancak maç devam ediyor. Eyüpspor gibi güçlü bir rakibe karşı 3-0'dan 3-2 gibi skoru getirme şansı yakaladık. Maçın bitmesine 5-6 dakika var. Futbolda her şey olabilir. 3-3 yapabiliriz. Maç bittikten sonra özeleştiriyi biz de kendimize dönük olarak yaparız. Seyircimizin de bize dönük bir eleştirisi varsa yapabilirler en doğal hakları. Buna da ben saygı gösteririm” ifadelerini kullandı.

ÖZELEŞTİRİ YAPACAĞIZ

Maçla ilgili gerekli analizleri yapacaklarını dile getiren Tam, “Maça iyi başlayamadık. Bunlar fazla fazla konsantrasyon mu buna sebep oldu yoksa ciddiyetsizlik mi bunu ben de çözemedim. Maça iyi başlayamamanın cezası bize ağır oldu. Maçta inanılmaz güzel goller oldu. Hatalar gollere neden oluyor. Bir yerde hata yaptık ki o golleri yedik. Analizimizi yapacağız. Özeleştirimizi de yapacağız” şeklinde konuştu.

HEDEFİMİZ SÜPER LİGE YÜKSELMEK

Eyüpspor Teknik Sorumlusu Kerem Yavaş ise Çorum FK galibiyetinin ardından, “Hedefimiz Süper Lig'e yükselmek ancak bunun da kolay olmadığını biliyoruz” dedi.

Trendyol 1. Lig'in 9. haftasında Eyüpspor, deplasmanda Ahlatcı Çorum FK’yı 3-2 mağlup etti. Maçın ardından Teknik Sorumlu Kerem Yavaş, Çorumspor'u tebrik ederek, rakiplerinin maç boyunca çok ciddi bir efor sarf ettiğini söyledi.
Rakiplerinin kendilerini zorladığını anlatan Yavaş, “Bugüne kadar oynadıkları oyun gösterdikleri performansa bugünkü maçın çok zor olacağını bize gösterdi. Sonuç olarak çok zor bir maç oldu. Ama bizim hedefimiz Süper lig'e yükselmek ancak bunun da kolay olmadığını biliyoruz. Bu tip zorlu deplasmanlardan galip ayrılmak bizim için sevindirici. Maça iyi başladığımızı düşünüyorum. Bu skora da yansıdı. Yalnız 3-0'lık skorun ardından ilk devre gerçekten oyunda düşüş dalgalanma, rakibin baskısına cevap verememe ve en önemlisi çok basit top kayıplarıyla rakip sahaya geçemedik. Çok büyük baskı yedik. Bunun sonucunda da bir tane gol gördük kalemizde. Maçın ikinci yarısı bizim için daha dengeliydi. İki takım da dengeli oynadı. Skor dezavantajı olduğu için Çorumspor üstümüze geldi ama bariz hatalar yapmadan bunu da geçiştirdik. Kazandığımız için mutluyuz, Çorumspor'a da başarılar diliyoruz” diye konuştu.


İHA

 

Son Güncelleme: 22.10.2023 23:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
AdaM 2023-10-23 18:49:26

Takimin en iyisi bence Geraldo

Avatar
hayyam 2023-10-23 08:52:49

Bu takım yenilince çok seviniyorum. Neden acaba? (Çorumspor)

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2023-10-23 08:54:02

Tahsin hocam, sıkıntımız belli, çok kolay goller yiyoruz, çok zor gol atıyoruz. Bizim takım yaşlılar kulübü gibi, ne kadar ağır futbolcular varsa bizim takımda, takım gol atmakta zorlanıyor. Thomas Verheydt ve Geraldo takıma hiç bir katkıları yok. Thomas Verheydt ve Geraldo da hala neden ısrar ediyorsun anlaşılır gibi değil. Yenilen gollere bakıyorsun, defans çok dağınık, çok kopuk, kaleci ile defans arasında iletişim sıkıntısı çekiliyor. Takımın bir an önce gençleştirilmesi gerekiyor. Yaşlı futbolcuları son 15-20 dakika kala oyunun gidişatına göre sahaya sür. Ağır futbolcularla bu iş olmaz. 4 maç kaybettik, 4'ü de çok basit hatalardan oldu. Futbol hatalar oyunu, ancak bu kadar basit hata yaparsan 11 dakika da 3 gol yersin. Sonra da maçı çeviremezsin. Eyüp'e karşı oynuyorsan koşan futbolcularla oyuna başlayacaksın. Orta saha da koşan futbolcu oynatacaksın. Ağır futbolcularla başlamanın cezasını 11 dakika da gördük. Çorum fk Scout ekibi kurmalı, futbolcuları izleyerek transfer yapmalı, İLHAN CAVCAV gibi futbolcuyu izleyeceksin, ondan sonra alacaksın. İLHAN CAVCAV, aldığı bütün futbolculardan en az 41 MİLYON EURO para kazanmıştır. Türk futbolun da İLHAN CAVCAV rol model olarak tarihe geçmiştir, ancak bunu kimse kullanamamıştır. Bilgilerinize.....