Play-off'un en güçlü adayıyız

Çorum FK Teknik Direktörü Serkan Özbalta, Play-off'un en güçlü adayı olduklarını söyledi.

09 Mart 2024 Cumartesi 22:11
Play-off'un en güçlü adayıyız

Çorum FK Teknik Direktörü Serkan Özbalta, Eyüpspor maçında iyi bir savunma örneği gösterdiklerini ve Manisa FK maçını da kazanarak milli araya galibiyetle girmek istediklerini söyledi.

Trendyol 1. Lig’in 26. haftasında Çorum FK, deplasmanda karşılaştığı Eyüpspor’u 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Çorum FK Teknik Direktörü Serkan Özbalta, “Zorlu bir deplasman. Hem oyuncu kalitesiyle hem çalışılmış hem organize hem de hoca takımı halin gelmiş Eyüpspor. Ligi domine eden bir Eyüpspor. Uzun bir aralık, 3. sıradaki takımla makas açılmış, geçen hafta 10 kişi ile kazanabilen bir Eyüpspor. Biz burada kazanmak istiyorduk. Oyunu biraz daha domine etmeyi tam istediklerimizi yapabildik mi? Hayır. Maçın geneline baktığınızda Avrupa’da da dünyada da bu oyun iki yönlü oynanıyor. Hücumu oynarken, set hücumu benimseyen bir tarzı olan takımız. Bugüne kadar bunu gerçekleştirdik. Savunma anlamında çok fazla pozisyon vermedik. 1-2 tane dışında net pozisyon görmedim. İyi bir savunma örneği gösterdik” şeklinde konuştu.

Galibiyeti Çorum taraftarına armağan eden Özbalta, “Cumartesi günü bir müsabakamız daha var. Manisa’nın Ümraniyespor ile maçı var. Onların durumuna göre çok riskli bir maç, yarınki müsabakadan sonra o maçı kazanıp milli araya girmek istiyoruz. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Biz onlara yönlendirip bir şeyler paylaşmışız, mental ve taktik anlamda beni son derece memnun ettiler. Hem onlara hem de Çorum taraftarına armağan olsun” ifadelerini kullandı.

Takımın forvet oyuncusu Thomas Verheydt ile ilgili gelen soruya Özbalta, “7-8 dakika önce Thomas’ı alabilir miyim diye düşündüm. Bir bel sakatlığı yaşadı, ülkesine gitti geldi. Thomas’ın ilerleyen maçlar için ritim tutabilmesi açısından devamlılığını sağlamaya çalışıyoruz” yanıtını verdi.

GÜÇLÜ BİR SAVUNMA YAPTIK

“Bizim galibiyetimizle ortalık karıştı. Bandırma-Bodrum berabere kalındığında bu size avantaj sağlıyor. Yarın Kocaelispor müsabakası var, iş kızıştı. Belki de en büyük enstrüman sakin kalmak olacak sahada. Kulübün 56 yıl sonra çıktığı bir lig. İki yıl önce Kocaelispor çıktı hemen düştü o durumu yaşamamak adına sağlam adımlarla bu noktaya geldik. Play-off hattındayız, oranın güçlü adayıyız. Haftaya kazanıp daha da sağlamlaştırmalıyız. Belki durumu averajlar belirleyecek. 7’nin içinde olmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

EYÜPSPOR TEKNİK SORUMLUSU KEREM YAVAŞ

Eyüpspor Teknik Sorumlusu Kerem Yavaş, Çorum FK karşısında mağlubiyet aldıkları için üzgün olduklarını belirterek, "Altından kalkacak gücümüz var. Kaliteli bir ekibiz" dedi.

Trendyol 1. Lig’in 26. haftasında Eyüpspor, evinde karşılaştığı Çorum FK'ya 1-0 mağlup oldu. Eyüpspor Teknik Sorumlusu Kerem Yavaş, müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Maçın genelinde topa sahip olduklarına vurgu yapan Yavaş, "Kendi sahamızda kazanmak için sahaya çıktığımız bir karşılaşmaydı. Rakip iyi hücum yapan bir takım. Maçtan önce de söylemiştim; puan tablosundaki yerleri daha yukarıda olabilirdi. Bugün maç genelinde oyunun hakimi bizdik. Rakip ceza sahası çevresinde biraz daha tehditkar olabilirdik. Kornerden gelen topta golü yedik ve mağlup olduk, üzüldük. Altından kalkacak gücümüz var. Kaliteli bir ekibiz. Son 8 maçta alacaklarımızı cebimize koyup önümüzdeki maç için hazırlanmaya başlayacağız. Hedefimizi ulaşmak için gerekeni yapacağız" diye konuştu.

Son Güncelleme: 09.03.2024 22:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hüseyin 2024-03-10 01:13:30

Bu takıma helal olsun yensede helal olsun yenilsede biz çorumlu futbolseverlere böyle bir heyecan yaşattıkları için hepsine teşekkürler bu takıma bütün çorumun sahip çıkması lazım

Avatar
Bayindir 2024-03-10 05:53:30

Çok iyi sonuç.. Devamlari gelsin

Avatar
Vatandaş 2024-03-10 15:31:32

Penaltı çalıştır hocam bol bol