Serkan Hoca: ‘Hemen toparlanmalıyız’

Çorum FK Teknik Direktörü Serkan Özbalta, Gençlerbirliği maçının ardından, "Yürüyüşümüzü devam ettirmek istiyoruz, hemen toparlanmalıyız" dedi.

04 Şubat 2024 Pazar 21:00
Serkan Hoca: ‘Hemen toparlanmalıyız’

Çorum FK Teknik Direktörü Serkan Özbalta, Gençlerbirliği maçının ardından, "Yürüyüşümüzü devam ettirmek istiyoruz, hemen toparlanmalıyız" dedi.

Trendyol 1. Lig’in 21. haftasında Çorum FK, deplasmanda Gençlerbirliği ile golsüz berabere kaldı. Mücadelenin ardından basın toplantısında konuşan Çorum FK Teknik Direktörü Serkan Özbalta, iki takım için de zorluk derecesi ve mücadele gücü yüksek bir maç olduğunu belirterek, "Hafta başından beri bunu tahmin ediyorduk ve oyuncularımızla bunu paylaştık. Yakaladığımız bir trend yükseliş var, onu devam ettirmek istiyorduk. Kazanma alışkanlığını devam eden bir Çorum FK olarak devam etmek istiyorduk, yolumuza gitmek istiyorduk. Maça bu anlamla, bu önemle geldik. Maçın battığınız zaman 90 dakika boyunca hem Gençlerbirliği açısından etkili yanları var. Hem bizim tarafımızdan etkili yanları var ama özellikle 45 ile 58 kırmızı kartı yediğimiz dakikaya kadar ki bölümde oyun üstünlüğünü ele geçirip oradan sonra çözülebilecek pozisyonlarda bulduk" diye konuştu.

HEMEN TOPARLANMALIYIZ

58. dakikada kırmızı kart görmelerine rağmen de oynamaya çalıştıklarını ifade eden Özbalta, "Ama tabii ki artık günümüz futbolunda 10’a 11 oynamak her takım için kolay olmuyor. Bu çok dev kulüplerin yapabileceği bir organizasyon oluyor. Yani 10’a 11 kaldıktan sonra. Uzatmalarla beraber bir 37 dakikalık bölüm gerçekten oyuncular oyunu tutmasını da bildiler. Yine pas yapmasını da bildiler. Pozisyon arayışımız da oldu ama tabii onu ararken birkaç tane değişiklik yaptık. Oyuncu arkadaşlarımı kutluyorum, tebrik ediyorum. Hem de buraya gelen Çorum FK taraftarlarını Ankara’da da çok Çorumlu var onlara çok çok teşekkür ediyorum. Yani bizi gelip desteklediler. Bu hafta da biz de maç kazanmak istiyorduk ama dediğim gibi planlarımızı bozan bir kart, futbolun içinde bunlar var. Yürüyüşümüzü devam ettirmek istiyoruz, hemen toparlanmalıyız" şeklinde konuştu.

SİNAN KALOĞLU NE DEDİ?

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu ise Çorum FK maçının ardından yaptığı açıklamada, "Kadromuzdaki rekabeti artıracak oyuncuları getirmemiz lazım. Hiçbir hedef kolay olmuyor ve hedefe de sadece ben ve takımı koyamayız. Burada da kendimizi yalnız hissediyoruz" dedi.

Trendyol 1. Lig’in 21. haftasında Gençlerbirliği konuk ettiği Çorum FK ile 0-0 berabere kaldı. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, 2 puanı kaybettiklerini için üzgün olduklarını belirterek, "Pozisyonlara giriyoruz, çok net pozisyonları kaçırıyoruz. Futbol skor oyunu. Maalesef o skoru üretemiyoruz. Bir şekilde kale önüne kadar gidiyoruz. Yaptığımız stratejik durumlar, kurgular aslında çıkıyor, rakipleri analiz ediyoruz bunların da faydasını alıyoruz. Saha içinde de görüyoruz ama maalesef futbol gol oyunu biz orayı beceremedik" diye konuştu.

TAKIMIN DESTEĞİ İHTİYACI VAR

Zeminindeki olumsuz durumla ilgili ise Kaloğlu, "Futbolcu kardeşimiz, etkili oyuncumuz Aosman’nın sahanın yüzünden sakatlanmasına ayrı mı yanayım, kadromuz kısıtlı bir takviye yapamıyoruz. Özellikle ofansif bölüme takviye yapamıyoruz. Ona mı yanayım? Hedeflediğimiz yerdeyiz, play-Off grubunun da içerisinde olacağız. Sonuna kadar da kovalayacağız. Çok fırsatlar geliyor, değerlendiremiyoruz. Birazcık daha takımın desteğe ihtiyacı var. Belirsizliği ortadan kalkmasına ihtiyacı var. Çok az bir süre kaldı. Transfer ile alakalı kadromuzun derinleştirmemiz lazım. Kadromuzdaki rekabete artıracak oyuncuları getirmemiz lazım açıkçası. Hiçbir hedef kolay olmuyor ama bir hedefe de sadece ben ve takımı koyamayız. Burada da yalnız hissediyoruz kendimizi" ifadelerini kullandı.


İHA

Son Güncelleme: 04.02.2024 19:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.