1 Haziran’da yasak başlıyor

Çorum il genelinde 1 Haziran-31 Ekim 2024 tarihleri arasında ormanlık alanlarda piknik yapılması ve ateş yakılması yasaklandı.

31 Mayıs 2024 Cuma 14:27
1 Haziran’da yasak başlıyor

Çorum il genelinde 1 Haziran-31 Ekim 2024 tarihleri arasında ormanlık alanlarda piknik yapılması ve ateş yakılması yasaklanırken, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri devriyelerle sorumluluk alanlarında denetim yapıyor.

Yapılan açıklamada orman yangınlarını önlemek için uyulması gereken kurallar hatırlatılarak, şu bilgelere yer verildi:
“Ormanlarımızın geleceğini tehlikeye sokan etkenlerin başında şüphesiz yangınlar gelmekte olup, çok farklı nedenlerle yangın çıkabilmektedir. Ancak insan faktörü yangın sayısını artırmaktadır.

Ülkemizde meydana gelen orman yangınlarının yaklaşık %95’inin insan kaynaklı olduğu, insan kaynaklı yangınların sayısının azaltılması için toplumsal bilinçlenmenin gerektiği, bu doğrultuda başta eğitim olmak üzere her türlü iletişim araç ve imkânları kullanılarak orman yangınlarına karşı duyarlılığı artıracak tedbirlerin alınması önem arz etmektedir.

ORMAN YANGINLARINI ÖNLEMEK İÇİN

- Ormanda ateş yakmayınız.

- Ormanlık alanlara cam şişe ve sigara izmariti atmayınız.

- Ormanlık alanlara yakın bağ ve bahçelerde kuru otları yakmayınız.

- Piknik alanında yakılan mangal ateşini söndürünüz.

- Anız yakmayınız.

Çorum il genelinde 01 Haziran-31 Ekim 2024 tarihleri arasında ormanlık alanlarda piknik yapılması ve ateş yakılması yasaklanmış olup, Çorum İl Jandarma Komutanlığınca sorumluluk bölgemizde bulunan ormanlık alanlar ile vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu park/bahçe ve piknik alanları görevlendirilen devriyeler vasıtasıyla sık sık kontrol edilmektedir. Vatandaşlarımızın şüpheli durumları 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden Jandarma’ya bildirmesi orman yangını olaylarının önlenmesine büyük katkı sağlayacaktır."

Son Güncelleme: 31.05.2024 15:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Diktatör 2024-06-01 12:29:59

Sokağa çıkma yasağı ilan edin hatta nefes almasın millet. Böylece ormanları ve başıboş köpeklerine korumuş olursunuz.

Avatar
YİNE BEN 2024-06-03 09:59:06

MAGANDALIK SUÇ DEĞİL Mİ ..İÇKİ GİBİ ,YÜKSEK MÜZİK GİBİ ....YAPMAYIN ARKADAŞLAR BİRBİRİNE SAYGISI OLMAYAN BU İNSANLARIN HAKKINDAN GÜVENLİK GÜÇLERİ GELMELİ VE YÜKSEK KAMU CEZALARI KESİLMELİ

Avatar
Yassak 2024-06-01 16:58:10

Ormanlar da parsellenmeli ve doğal kaynaklarla su göletleri oluşturulmalı ve gerektiğinde bu göletlerden yangınlar söndürülmeli... gölet üstü kapalı olmalı Güneş enerjisi ile icabında ormanlar da yaşam alanları arı ormanları meyve ormanları kurulmalıdır...zaman akar biz bakar devri bilmelidir iş var işçi yok işçi olsa emreden yok kısır döngü vesselam

Avatar
ormancı 2024-06-03 08:30:08

Son 3-4 yılda ege ve akdenizde olan yangınları piknikçilerin yakmadığını herkes biliyor.Bu yasak doğaya hiçbir zararı olmayan hatta doğayı sevdiren kampçıların önünü kesmekten başka bir işe yaramayacak.