1 ton leblebi dağıtıldı

Ankara’da düzenlenen Çorum Tanıtım Günleri’nde vatandaşlara 1 ton Çorum leblebisi dağıtıldı.

09 Kasım 2023 Perşembe 19:20
1 ton leblebi dağıtıldı

Ankara’da düzenlenen Çorum Tanıtım Günleri’nde vatandaşlara 1 ton Çorum leblebisi dağıtıldı.

Ankara Altınpark’ta düzenlenen Çorum Tanıtım Günleri’nde Çorum’un yöresel lezzetleri başkentlilerin beğenisine sunuldu. Vatandaşlar festivalde hem eğlendi hem de Çorum’un meşhur leblebisi, Osmancık pirinci, İskilip dolması, kuzu çevirme ve Çorum gözlemeleri gibi coğrafi lezzetlerin tadına bakma imkanı buldu. Düzenlenen İskilip dolması yeme yarışmasında ise 10 vatandaş kıyasıya yarıştı. Renkli anlara sahne olan yarışmada rakiplerinden daha hızlı İskilip dolması yiyen Yaşar Yıldırım 1’inci olarak, 1 kilo Çorum leblebisi kazandı. Yıldırım, “Yarışmada onlar yaparken ter döktü, biz sadece yedik. Çok güzel olmuş, yapanın ellerine sağlık. Hak ettik, leblebilerimizi alıp gideceğiz inşallah” diye konuştu.

ÇORUM LEBLEBİSİ İKRAMI

Etkinlikte vatandaşlara 1 ton Çorum leblebisi dağıtıldı. Fuara Çorum’dan geldiklerini söyleyen Kahraman Bayıral, "Ankaralılara değişik leblebi çeşitleri getirdik. Pazar günü akşama kadar buradayız. Ankaralılara 1 ton leblebi ikram ediyoruz. Herkesi buraya bekliyoruz” diye konuştu.

LEBLEBİ DEYİNCE AKILLARA İLK ÇORUM GELİYOR

Fuar alanına Çorum leblebisi için geldiğini belirten Leyla Gerçeker, “Çorum leblebisi için geldim açıkçası. Seyahatlerimde alıp eve getirdiğim leblebiler bunlar. Bunların tuzlu olanları ve acı olanları da var. Her birinin lezzetleri farklı. Leblebi deyince aklıma gerçekten Çorum geliyor” dedi.

ÇORUM’DAN GELDİĞİ BELLİ

Çorumlu olduğunu belirten Cengiz Derelier ise kendi memleketinin gününe gelmenin ayrı bir heyecan verdiğini söyleyerek, “Bizi biz yapan değer var, her memleketin ayrı değerleri var. Burada da Çorum leblebisini görmek ayrı bir keyif verdi. Bakkaldan, marketten alınmış gibi değil. O topraklardan geldiğini hissediyorsunuz, ayrı bir keyif veriyor” ifadelerini kullandı.


İHA

Son Güncelleme: 09.11.2023 17:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Doğrucu 2023-11-09 21:04:49

Ne kadar tuhaf şeyler oluyor. Ne oldu simdi; leblebiyi yiyenler veya duyanlar Çorum'a, dolmayı yiyenler veya duyanlar koşa koşa İskilip'e mi gelecek? Yo...Millete eğlence lâzım herhalde. Yalnız bu eğlence kamu kaynakları ile yapılıyorsa yazıktır, israftır.

Avatar
İsmail Sert 2023-11-09 19:59:50

Üstüne su içmeyi ihmal etmesinler.

Avatar
Mehmet 2023-11-10 10:35:55

Leblebi deyinde akla önce seydişehir gelir 7asırdır dile kolay