12 lira olunca ‘Halk Ekmek’ sinyali geldi

Çorum'un Sungurlu ilçesinde 300 gramı 10 TL’den satılan ekmek, yarından itibaren 12 TL’den satılacak. Gelişme üzerine Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner, Halk Ekmek kurma sinyali verdi.

22 Ocak 2024 Pazartesi 20:42
12 lira olunca ‘Halk Ekmek’ sinyali geldi

Çorum'un Sungurlu ilçesinde 300 gramı 10 TL’den satılan ekmek, yarından itibaren 12 TL’den satılacak.

Çorum’da ekmek fiyatlarının açıklanmasının ardından Sungurlu’da fırıncılar Çorum tarifesine uyma kararı aldı. Çorum’da 200 gram ekmek 8 TL, 300 gram ekmek ise 12 TL oldu. Sungurlu’da daha önce 300 grama çıkarılan ekmek 10 TL’den satılıyordu. Fırıncılar, yarından itibaren 300 gram ekmeği 12 TL’den satacak.

ŞAHİNER HALK EKMEK KURMA SİNYALİ VERDİ

Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, ekmek zammı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bu tutumun böyle devam etmesi halinde halkın menfaatine olan kararlar almaktan çekinmeyiz" diyerek Halk Ekmek'i tekrar kurma sinyali verdi. Geçtiğimiz aylarda yapılan zam ile 10 TL'ye çıkarılan ekmek fiyatlarının bugün yeniden güncellenerek 12 TL olduğunu söyleyen Şahiner, "Geçim sıkıntısı çeken halkımız ne yapsın? Asgari ücretle geçinen vatandaşımız daha maaşını bile almadan günlük hayatta kullandığı her şeye kat be kat zam geldi. Ekmek zammına valiliğin, kaymakamlığın, Ticaret ve Sanayi Odasının ve Esnaf Odalarının sessiz kalmaması gerekiyor. Eğer bu tutum böyle devam ederse halkımızın menfaatine olan kararlar almaktan çekinmeyiz. Bizim için asıl olan geçim sıkıntısı çeken ve alım gücü zorlaşan hemşehrilerimizdir" ifadelerini kullandı.

İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ziyaaaa 2024-01-23 06:13:27

Aç artık Halkın fırınını yedirme gariplerin hakkını

Avatar
vatandaş 2024-01-23 15:20:36

Sungurlu ilçesinde ekmek fiyatları İstanbul ile yarışıyor. Çorum merkezde 10 tl. Osmancık ilçesinde daha yeni yapılan zam ile ekmek 8 tl oldu. Garibanın yiyeceği ekmek fiyatının düşürülmesi için bir çözüm bulunması lazım. Öyle ki bir günde 10 ekmek yiyen aileler var.