12 yıl sonra ibadete açıldı

Çorum’un Sungurlu ilçesi yapımı 12 yıl süren Türkhacılarhanı Köyü Cami ibadete açıldı.

29 Nisan 2022 Cuma 15:04
12 yıl sonra ibadete açıldı

Çorum’un Sungurlu ilçesi Türkhacılarhanı Köyü Cami ibadete açıldı.

Köylüler ve hayırsever vatandaşların yardımıyla yapımı tam 12 sene süren Türkhacılarhanı Köyü Cami tamamlanarak ibadete açıldı.
Açılış törenine Vali yardımcısı Tamer Orhan, İlçe Kaymakamı Fatih Görmüş, İl Müftü Vekili Adem Aygül, Sungurlu İlçe Müftüsü İbrahim Köksal, dernek yönetimi, misafirler ve köy halkı katıldı.

Kaymakam Fatih Görmüş açılış programında yaptığı konuşmada, caminin son derece güzel bir yapı olduğunu, yaklaşık 12 yıllık uzun bir süre sürse de, caminin nihayet tamamlanabildiğini belirtti ve bu önemli eserin yapımı aşamasında emeği geçen Camii Dernek Başkanı, hayırseverler ve köy muhtarına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından İl Müftü Vekili Adem Aygül açılış duası yaptı. Açılış töreninin ardından protokol ve davetlilerle birlikte iftar yapıldı. Teravih namazının öncesinde ilçe Müftüsü İbrahim Köksal vaaz verdi. Teravih Namazı eda edilerek program sone erdi.

Yaklaşık 7 milyon TL'ye mâl olan 320 kişi kapasiteli caminin içerisinde, Kur’an Kursu, misafirhane, yemekhane, mutfak, gasilhane, morg ve muhtar odası bulunuyor.

İHA

Son Güncelleme: 29.04.2022 19:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165