15 gençlik merkezi törenle açıldı

Çorum’da merkez ve ilçelerde müftülüklerce yapımı tamamlanan 15 gençlik merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

09 Şubat 2024 Cuma 19:31
15 gençlik merkezi törenle açıldı

Çorum’da merkez ve ilçelerde müftülüklerce yapımı tamamlanan 15 gençlik merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

GENÇLİK CAMİ’NDE PROGRAM DÜZENLENDİ

Gençlik Camii’nde düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, çocuklar ve gençlerin ellerinden tutmak zorunda olduklarını belirterek, “Onların ne olduğunu bilmediğimi mecralara kaymasını önlemek mecburiyetindeyiz. Bu anlamda gençler ve çocuklarımızın iyi vakit geçirecekleri spor alanları oluşturmakla yükümlüyüz. Sanat, müzik, resim ve buna benzer alanlarda kendilerini yetiştirecekleri alanlar sunmak zorundayız. Bu tür alanların olmaması durumunda çocuklarımız başkaca mecralara kayabilir. Çünkü hayat boşluk kabul etmez. Bu anlamda camilerimizin altına az masraflı, küçük tadilatlarla yaptığımız gençlik merkezlerimizin fonksiyonu son derece büyük. Çocuklarımız burada güzel vakit geçirecek oyun oynayabilecekler. İsteyen öğrencilerimiz, çocuklarımız kitap okuyabilecek” dedi.

HEDEF MERKEZ SAYISINI 100’E ÇIKARMAK

Çorum’da gençlik merkezi sayısını 100’e çıkarmayı hedeflediklerini açıklayan Vali Dağlı, "Bugün 15 gençlik merkezimizin açılışını yapıyoruz. Yapımı devam eden 14 gençlik merkezi daha var. Alaca ilçesinde bir planlama yapıyoruz. Hedefimiz 100 gençlik merkezi. Çünkü gençlerimizin olduğu, çocuklarımızın olduğu her yerde var olmak durumundayız” şeklinde konuştu.

KİMLER KATILDI?

Açılışa İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Naim Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Arif Pehlivan, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Protokol üyeleri ve gençler katıldı.


İHA

 

Son Güncelleme: 09.02.2024 19:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilipli 2024-02-09 20:52:39

Bu açılan gençlik merkezleri nerelerde tanıtım haberi yapılabilirmi

Avatar
Çorumlu 2024-02-11 10:14:52

Gençlik merkezleri hangi noktalarda içerik olarak ne var onları da yazaydınız tam haber olurdu biraz yarım olmuş