2014’te Çorum’a gelmişti, Ganire Paşayeva hayatını kaybetti

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva hayatını kaybetti. Paşayeva, 2014 yılında Hitit Üniversitesi'nin düzenlediği Ahıska Türkleri sempozyumunda konuşmuştu.

28 Eylül 2023 Perşembe 23:05
2014’te Çorum’a gelmişti, Ganire Paşayeva hayatını kaybetti

Türkiye’nin güçlü olmasının Türk dünyasının güçlü olması anlamına geldiğini savunan Azerbaycan Milletvekili ve Milli Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı Ganire Paşayeva (48) hayatını kaybetti.

23 Eylül’de komaya giren Azerbaycanlı milletvekili Ganire Paşayeva tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

2014 YILINDA ÇORUM’A GELMİŞTİ

Ganire Paşayeva, 2014 yılında Hitit Üniversitesi’nin organize ettiği “Sürgünün 70. Yılında Ahıska Türkleri Uluslararası Sempozyumu’nda bir de konuşma yapmıştı.

'BEN BİR TÜRK MÜSLÜMANIYIM'

Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde T.C. Dışişleri Bakanlığı, T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, TİKA, TRT, Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, ÇTSO Başkanlığı ve Dünya Ahıska Türkleri Birliği işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Sürgünün 70. Yılında Ahıska Türkleri Uluslararası Sempozyumu’nun protokol konuşmalarında kürsüye çıkan Azerbaycan Cumhuriyeti Milletvekili Ganire Paşayeva, büyük bir acının yıl dönümünün yaşandığını belirterek “Ahıska Türklerinin acısını, ben bir Türk insanıyım, ben bir Türk Müslümanıyım” diyen her insanın canının acısı olduğunu ifade etmişti.

GASPIRALI İSMAİL’İN SÖZLERİNE DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Doğru yolda daha hassas bir gençlik, birbirini tanıyan ve birbirini iyi sahiplenen bir  gençlik yetiştirmenin önemine dikkat çeken Paşayeva, bugün ve yarın neler yapmalıyız sorusundan hareketle, Gaspıralı İsmail’in ‘Dilde birlik, işte birlik ve fikirde birlik sağlanırsa o zaman kurulur dirlik’ sözlerine dikkat çekmişti.

Son Güncelleme: 28.09.2023 23:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Öğretmen 2023-09-29 08:15:07

Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.

Avatar
mekanı cennet olsun 2023-09-29 19:18:17

Ruhun şad olsun sayın vekilimiz... Karabağ'ın savunucularından...