75 okul katıldı, binler toprakla buluştu

Çorumlu öğrenciler, “Cumhuriyetin 100. Yılında Her Sınıf 100 Fidan Dikiyor” eTwinning projesi çerçevesinde binlerce fidanı toprakla buluşturdu.

21 Kasım 2023 Salı 21:18
75 okul katıldı, binler toprakla buluştu

Çorumlu öğrenciler, “Cumhuriyetin 100. Yılında Her Sınıf 100 Fidan Dikiyor” eTwinning projesi çerçevesinde binlerce fidanı toprakla buluşturdu.

Orman İşletme Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından düzenlenen etkinliğe 75 okul katılırken, programda öğrencilere ormanların korunması, doğa ve çevrenin korunması konusunda bilgilendirme yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Cihan Türkmen, "Projeyle, öğrencilerin çevreye duyarlılık konusundaki bilinçlerinin artması ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakma konusundaki sorumluluklarının farkına varmaları da hedeflenmiştir" dedi.
Proje kurucusu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge e-Twinning İl Koordinatörü Yelda Kılıçarslan, "Fidan dikme etkinliğimize katılan öğrencilerimizin büyük bir heyecan ve coşkuyla fidan dikmeleri, gelecek nesillerin de doğal yaşam alanlarına sahip çıkacaklarına dair umutlarımızı artırdı. Bu tür etkinliklerin genç nesiller üzerinde sağladığı olumlu etkiyle, doğaya ve çevreye karşı duyarlı bir toplumun yetişmesine katkı sağlamış olduk” diye konuştu.

Ormanların korunması ve yeşil alanların artırılması konusundaki bilinçlendirme etkinliklerinin, toplumun bu konulardaki duyarlılığını artırarak doğal dengenin korunmasına büyük katkı sağlayacağının altını çizen Kılıçarslan, son yıllarda kaybedilen ormanların herkesi derinden üzdüğünü belirterek, bu nedenle, ormanların korunması ve yeniden yeşillendirilmesi, toplumun ortak sorumluluğu olarak ele alınarak her kesim tarafından desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Kılıçarslan, “Cumhuriyetin 100. yılı anlam ve önemine uygun bir şekilde gerçekleştirilen bu etkinlik, toplumun doğa ve çevre konusundaki farkındalığını artırarak yeşil bir gelecek için umut verici bir adım oldu" ifadelerini kullandı.


İHA

Son Güncelleme: 23.11.2023 12:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.