Adım adım sıfır atığa doğru

Çorum'da sıfır atık için yol haritası çizilecek. Proje 2023 yılına kadar hazırlanan bir planı içeriyor

19 Aralık 2018 Çarşamba 12:09
Adım adım sıfır atığa doğru

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı eylem planı çerçevesinde Çorum da sıfır atık projesini aşamalı olarak hayata geçirecek.

Vali Yardımcısı Recep Yüksel başkanlığında toplanan Mahalli Çevre Kurulu’nun gündem maddeleri arasında Sıfır Atık Projesi de vardı. Toplantıda görüşülen konuda, sıfır atık projesinin Çorum’da aşamalı olarak hayata geçirileceği kaydedildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bu konuda hedefleri ve hedeflere ilişkin eylemleri belirlediği ifade edilen kararda, 2018 yılından 2023 yılına kadar plan çerçevesinde sıfır atık yaklaşımının anlaşılması sağlanarak, mevcut durumu ortaya koyulacağı ve hedeflere ulaşmak için eylemlerin belirleneceği vurgulandı. Özetle sıfır atık yönetimi için bir yol haritası çizilecek.

Projenin kamu kurum/kuruluşlarında, eğitim kurumlarında, alışveriş merkezlerinde, hastanelerde, eğlen-dinlen tesislerinde ve büyük iş yerlerinde bu yıl sonuna kadar eksikliklerin giderilerek sıfır atık uygulamasına geçilmesi konusunda azami gayret gösterilecek.

Kamu kurumlarında sıfır atık uygulaması kapsamında atık kumbarası, ekipman temini yapmayanların eksikliklerinin tamamlanması ve geçici atık sahası oluşturulması konusu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce takip edilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.