Allah korusun, ya taşarsa!

Çorum’un Sungurlu Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner, sel felaketlerini hatırlatarak, Di, Budaközü ve Akçay derelerine dikkat çekti

14 Ağustos 2021 Cumartesi 18:33
Allah korusun, ya taşarsa!

Çorum’un Sungurlu Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner, Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta yaşanan sel felaketlerine dikkat çekerek, Di, Budaközü ve Akçay derelerinin acilen ıslah edilmesi talebini bir kez daha gündeme getirdi.

Dİ, BUDAKÖZÜ VE AKÇAY DERELERİ

Derelerin hem ıslahı hem de bir an önce önce temizlenmesi gerektiğini belirten Şahiner, “Muhtemel sel bir felaketinde bunun hesabını kim verecek?” diye sordu.

Olası sel felaketlerine davetiye çıkartan Budaközü ve Di çayı derelerinin 8 yıldır ıslah edilmeyi beklediğini hatırlatan Şahiner, “Di Çayı'nın 5, Budaközü'nün 6 ve Akçay Deresi'nin ise 1,2 kilometrelik kısmı ıslah edilmesi gerekiyor. Allah korusun olası yaşanacak bir sel felaketinde Fatih, Bahçelievler, Sunguroğlu ve Akçay Mahallelerinin sular altında kalması söz konusu. DSİ yetkililerini göreve davet ediyoruz, derelerin biran önce ıslah edilmesini ilçe halkı adına talep ediyoruz.” diye konuştu.

TAM 8 YIL OLDU, ISLAH BEKLİYORUZ

2013 yılının Ocak ayında Ankara’dan Sungurlu'ya gelen DSİ 5. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin ıslah çalışması için düğmeye bastığını, ancak aradan geçen 8 yıla rağmen derelerin bir türlü yatırım programına alınamadığını vurgulayan Şahiner, “8 yıl önce İlçe Merkezi Dere Islahı Projesi kapsamında Di Çayı'nın 5, Budaközü'nün 6 ve Akçay Deresi'nin ise 1,2 kilometrelik kısmı ıslah edilecek, ayrıca Di Çayına 1 adet sel kapanı ile 17 adet köprü yapılacaktı. Bu proje sayesinde Sungurlu sel baskınlarına karşı tamamen korunacaktı. Ancak 8 yıl geçmesine rağmen ıslah projesi hayata geçirilmedi. Budaközü ve Di çayı yakınında oturan vatandaşlar, yaşanabilecek taşkınlara karşı tedirgin. Kastamonu, Bartın ve Sinop’ta yaşananlar, olayın önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Son yaşanan yağışlarla birlikte çaylar taşma noktasına geldi. Bu bölgelerde oturan vatandaşlarımız yağmur suları nedeniyle diken üstünde oturuyor.”dedi.

MAHALLELER TEDİRGİN

‘AK Parti Çorum Milletvekilleri nasıl Osmancık’a verdikleri sözü tutup dereleri ıslah ediyorsa, Sungurlu’ya da verdikleri sözü tutmalarını istiyoruz’ diyen Başkan Şahiner, "Allah korusun burada yaşanabilecek can veya mal kaybının hesabını kimse veremez. Bu vebalden biran önce kurtulun. Biz Belediye olarak tüm ekipmanlarımız ile destek vermeye hazırız.” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 15.08.2021 14:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cevap 2021-08-15 16:05:54

çoruma gelip hükümetin yapamadığı işleri yapmaya kalkıyordun yap kendin neye ağlıyorsun

Avatar
Çorumlu 2021-08-15 16:30:14

Çorum belediyesinin bile yapacağı islere talip ya baskan bey. Halleder

Avatar
Corumlu 2021-08-15 18:45:52

Havaalani, hastane yapmaya kalkisiyor dere islahina gelince icraat yok.

Avatar
Sen yapsana 2021-08-15 21:22:01

Genel müdürün bayan merale söyle o yapsın.herşeyden anlıyor.evine dön Şahiner yuvana dön vakit geç olmadan.