Allah razı olsun...

Çorum’un Sungurlu ilçesinde gizemli hayırsever 97 kişinin 85 bin liralık bakkal veresiye borcunu ödedi.

09 Ocak 2023 Pazartesi 18:06
Allah razı olsun...

Çorum’un Sungurlu ilçesinde her yıl belli aralıklarda ortaya çıkan gizemli hayırsever, bir kez daha orta çıktı. Bu sefer 10 mahalle bakkalına borcu olan 97 vatandaşın 85 bin lira tutarındaki borcunu ödedi.

İlçede kimliği gizli tutulan bir hayırsever, mahalle bakkallarına borcu olanların borçlarını ödedi. Bakkala borcunu ödemek için gelen vatandaşlar ise borçlarının olmadığını duyunca sevinçten havaya uçtu. Borcunu ödemeye gelenlere durumu anlatan mahalle bakkalları, vatandaşların çok sevindiğini belirterek, "Uzun yıllar borcu olanlar vardı. Durumları iyi olmayan vatandaşlarımız borçlarını ödemekte güçlük çekiyordu. Bu duruma çok sevindiler. Allah hayırsever vatandaştan razı olsun dediler. İnşallah bu iş öncü olur da böyle hayırseverlerin sayısı çoğalır" şeklinde konuştu.

Mahalle sakinleri ise, “Böyle hayırseverlerden Allah razı olsun. Bu zamanda sayıları azaldı. Bu olayları görmek gerçekten çok güzel. Herkesin örnek alması gerekiyor” diye konuştu.


İHA

Son Güncelleme: 09.01.2023 19:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hayyam 2023-01-10 08:49:39

Tanımadığın kişinin borcunu ödemek doğru değil. Gırla malı mülkü olup da bakkala veresiye yazdıran da var. Köyünde tarlası traktörü, şehirde evi arabası var ama ekmeği bile zevkine veresiye alıyor bazıları. Hayır yapacaksanız gidin açık araziye yiyecek dökün de şu havalarda hayvanlar aç kalmasın. Ben öyle yapıyorum. Sevapsa bu da sevap...

Misafir Avatar
KY 2023-01-10 10:04:32 @hayyam

İnsana yapılanın neyi hoşuna gitmedi hemen hayvanları öne sürdün. Yapılan bir hayra alternatif bulmaya çalışmak ne kadar doğru. İlla birisi yapılacak diye bir şey yok. Adam onu tercih etmiş sende bildiğini tercih et. Allah herkesinki ne kadar hayırlıysa ona göre sevabını verir.

Beğenmedim! (1)
Avatar
hayyam 2023-01-10 10:13:04

@KY her veresiye borcu olan muhtaç değildir diyorum. Bunun nesini anlamadın? Belki de çok kötü bir insanın borucu ödüyorum, nereden bileceğim? Yardım seçerek yapılmalıdır ki doğru kişiye ulaşsın.

Misafir Avatar
GİZLİ 2023-01-10 15:32:00 @hayyam

sevgili hayyam kardeşimiz biraz içerlemiş olayı sanırım benimsemiş... şimdi sevgili hayyam, yapılan yardım sade ve sadece o borçlular için değil bakkal sahibi için de bir nevi yardım oluyor.. sen bu aklınla boş bir araziye git düşün

Beğenmedim! (0)