Ankara’da en çok Çorumlu yaşıyor

İkamet edilen ile göre nüfus kütüğüne kayıtlı olunan il istatistiklerine göre, Ankara’da en çok Çorumlu yaşıyor.

08 Mart 2022 Salı 15:09
Ankara’da en çok Çorumlu yaşıyor

İkamet edilen ile göre nüfus kütüğüne kayıtlı olunan il istatistiklerine göre, Ankara’da en çok Çorumlu, Yozgatlı ve Çankırılı, en az ise Yalovalı, Hakkarili ve Kırklarelili yaşıyor. Kütüğe kayıtlı olduğu ilden başka bir ilde yaşayan kişi sayısında en az sayı olan iki, Kilis’te yaşayan Yalovalı sayısı olarak kayda geçti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından düzenli olarak yayımlanan ikamet edilen ile göre nüfus kütüğüne kayıtlı olunan il istatistiklerine göre, Ankara’da yaşamasına rağmen kütüğü başka ile kayıtlı kişilerin illerinde sırasıyla en çok 432 bin 98 kişi ile Çorum, 389 bin 435 kişi ile Yozgat, 257 bin 868 kişi ile Çankırı, 216 bin 929 kişi ile Kırşehir ve 212 bin 686 ile Kırıkkale yer aldı. En az ise bin 432 kişi ile Yalova, 3 bin 451 kişi ile Hakkari, 4 bin 663 kişi ile Kırklareli, 4 bin 896 kişi ile Tekirdağ ve 4 bin 945 kişi ile Edirne olarak sıralandı.

İstatistik tablosunda kütüğe kayıtlı olduğu ilden başka bir ilde yaşayan kişi sayısında en az sayı 2 olarak kayda geçti. Söz konusu sayı, Kilis’te yaşayan iki Yalova kütüklü kişi olarak kayda geçti.

İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet ali 2022-03-09 08:06:56

Isitip isitip ayni haberi veriyosun corumuaber, corumun nufusu bilmem ne oldu, corumdaki arac sayisi su kdar artti, yok su öldü yok bu öldü, belediye baskani sunu ziyaret etti, basit basit köy haberleriyle dolu sayfan.

banner165