Anneler dikkat! Çarpıcı tespit

Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubesi ekiplerinin uyuşturucu bağımlılığı ile ilgili tespiti dikkat çekti.

10 Mart 2022 Perşembe 16:09
Anneler dikkat! Çarpıcı tespit

Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubesi ekiplerinin gençlerin uyuşturucu bağımlılığı ile ilgili tespiti dikkat çekti.

Yapılan açıklamaya göre, 81 ilde narkotik suçlardan işlem gören şahıslar üzerinde yapılan Narko-Anket araştırmasında; bağımlıların yüzde 89,8'inin annesinin ‘ev hanımı’ olduğu ve uyuşturucu kullanmaya başladığı ilk yer olarak ise yüzde 47,5 ile ‘kendi evlerinin’ olduğu belirlendi.

Narkotik polisi annelerin bilinçlendirilmesine yönelik yeni uygulamalar ve eğitim çalışmaları hakkında şu önemli bilgileri aktardı:

Uyuşturucu madde kullanımı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de başta gençlerimiz olmak üzere toplumumuz açısından büyük tehlike arz etmektedir. Uyuşturucu ile etkin mücadelede kolluğun suç ile mücadelesi kadar, toplumumuzun bu konuda bilinçlendirilmesi de kaçınılmazdır.

Başta gençlerimiz olmak üzere vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendirmek amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü'nün tamamen yerli ve milli bir yazılımla gerçekleştirdiği, akıllı telefonlardan Google Play Store ve Apple sanal mağazalarından ücretsiz olarak temin edilebilen Uyumu Uygulaması aktif hale getirilmiştir.

Bu bağlamda; Evlerde çocuklarının durumunu en iyi bilen, hisseden, gözlemleyen annelerimiz olması nedeniyle, annelerin çocuklarının üzerinde etkinliğini geliştirmek amacıyla, müdürlüğümüz, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, TUBİM (Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi) Büro Amirliğince, kent merkezi ve ilçelerimizde 'En İyi Narkotik Polisi Anne' ve 'UYUMA' tanıtımı faaliyetleri gerçekleştirilmektedir.

Faaliyetlerimiz kapsamında; 7 Mart'ta il merkezinde bulunan Şehit Mustafa Solak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Türkiyem İmam Hatip Ortaokulu velilerinden oluşan 170 vatandaşımıza 'En İyi Narkotik Polisi Anne' eğitimi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, Buhara Kültür Merkezi'nde etkinlik düzenlenerek, 250 vatandaşımıza 7En İyi Narkotik Polisi Anne7 ve 'UYUMA' tanıtımı faaliyeti yapılmıştır."

Son Güncelleme: 10.03.2022 20:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
GÖREN GÖZ 2022-03-11 10:15:06

anne ye dikkat çeken emniyet üniversite ye dikkat özellikle araba ile üniversiteye gelip giden guruplara çete olmuşlar takibe al UYUMA EMNİYET......Hastanelerde hemşireler ile düşüp kalkıp dosluk kuranlar var. AKLINIZA BİŞEY GELİYOR MU.....