Aşgın'dan Taşkan'a övgü

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, AK Parti Çorum Milletvekili Aday Adayı olduğunu duyuran usta gazeteci Erol Taşkan’ı övdü.

10 Ocak 2023 Salı 13:15
Aşgın'dan Taşkan'a övgü

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yerel ve yaygın medya temsilcileriyle buluştuğu kahvaltıda, Hakimiyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevinden ayrılarak AK Parti Çorum Milletvekili Aday Adayı olduğunu duyuran usta gazeteci Erol Taşkan’ı övdü.

YEREL MESELELERE HAKİM BİR İSİM

Aşgın, konuşmasında siyasetin ahlak ve erdem üzerine yapılmasının önemine dikkat çekerek, şöyle dedi: “Bir gazetecinin bu şekilde kendini ortaya koyması, ben adayım, ben varım demesi, memleket meselelerine kafa yorması, özellikle hakim olduğu yerel meselelerle ilgili projeler üretebilirim diye kendisini yürekli bir şekilde ortaya koyması, gerçekten önemli ve güzel. Çıktığı bu yolda kendine başarılar diliyoruz. Rabbim bu yolun sonunu kendisi ve ülkemiz için hayreylesin. Eğer hayr olmayacaksa da nasip etmesin. Çünkü Farabi’nin dediği gibi ‘en güzel meslek siyasettir’ bunu şuna bağlıyor, halka dokunan, halkın sorunlarını çözen meslektir. Bu nedenle insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Bu anlamda siyaset güzel, kutsal bir meslek. Acı tok eden, her türlü sıkıntısında hemşehrisinin yanında olmayı sağlayan bir meslek. Bu mesleği, ahlakla, erdemle yapan herkesten Allah razı olsun.

SİYASET AHLAK VE ERDEMLE YAPILMALI

Bu duygularla yapmayacak hiç kimseye de Allah bu yolu açmasın. Çünkü kısa bir ömrümüz var, öleceği ve hesaba çekileceğiz. En çok hesaba çekilecek olanlar da siyasetçiler. Çorum’da bir evde aç yatan çocuk varsa bunun hesabını bana soracak Allah. Bu anlamda siyasetçilerin işi çok zor. Ve en çok da siyasetçilere dua edilmesi lazım. Allah doğruluktan, istikametten ayırmasın, ahlaktan, erdemden ayırmasın diye. Çünkü böyle yapmayan siyasetçilerin sonunu hep gördük. Ahlakla, erdemle yürümeyen, adı yolsuzlukla, hırsızlıkla anılanın sonunu tüm partiler bakımından söylüyorum hep gördük. Sonumuz öyle olmasın. Geldi ahlakla, erdemle siyaset yaptı. Dürüstlüğüne kefiliz. Bu şekilde bitirenlerden Rabbim nasip etsin. Birbirimize nasihat etmemiz lazım. 2019 31 Mart Çorum’da başlangıç. Geldiğimiz ilk günden bugüne sadece şunu düşündük Allah’ın rızası, halkın duası. Buna şahitsinizdir. Her yaptığımız işte Allah razı mıdır bu işten, halkı memnun eder mi diye düşündük. Başka hiçbir soruyu sormadık. 5 yılın 4 yılını tamamlamak üzereyiz. Rabbimize binlerce kere şükrederek vadettiklerimizin yüzde 74’ünün kurdelesini kesmiş, yüzde 18’i devam eden bir belediye başkanı olmaktan Rabbime hamd ediyorum. Dünya tarihi 100  yıldır görmediği bir pandemiyle boğuştu. Bu 4 yılın 2 yılı pandemiye dahildi. Her türlü desteği yaptık. Esnafımıza, sağlıkçılarımıza. Hem de yatırımlarımızı tıkır tıkır yaptık. Halil İbrahim bereketi verdi Rabbim.”dedi.

Son Güncelleme: 10.01.2023 14:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali Osman ULUSOY 2023-01-10 16:47:36

Erol abimizin kesinlikle iyi işler yapacağına eminim. İnşAllah 1. sıra aday olur. Fakat başkanın övgüsüne de muhtaç bir isim değildir Erol abim. Bu yüzden sayın başkanımıza açmayı planladığı beton yığınlarında başarılar dileriz.

Avatar
Vatandaş 2023-01-10 14:30:32

evet erol taşkan yerel meselelere hakim olduğundan sordu sana nelediye binasını niye bitiremedin diye.

Avatar
hayırdır 2023-01-10 15:20:47

hayırdır malum yerden mi göbek bağınız övgüler başladı

Avatar
Corumlu 2023-01-10 18:01:15

Haber karin doyurmuyor

Avatar
Şıracı 2023-01-10 20:29:31

Bozacı meddah hacivat karagöz vs çıkar ilişkileri.

Avatar
Çorumlu 2023-01-11 01:51:46

La gardaş anamıyom valla, vekil adayı kim olursa olsun benim bildiim saat kulesi 1. Sıra, velipaşa hanı 2. Sıra aday koysunlar kazanmasa neyim. Çorumlular adaya daal partiye oy veriyo. Zaten akparti bu sefer en fazla 2 diyolarya anket yapanlar vAllaha doğruysa iyiye o zaman şimdiki vekiller ne yapacak. Gazteci erol vekil olursa şimdiki vekilerden hangisinin yerine gelecek. Benim ağnadğım vekiller bi şey yapamıyo parti angaradan çoruma ne yapacağına karar verirse vekiller biz yapdık diyo. O zaman ne gerek var saat kulesinden de niye vekil olmasın ki. Hemde çorumda saat kulesini herkez tanıyo, tarihi eser vAllaha öyle bir şey olursa çorum dünyada meşhur olur. Hemde çorumlunun yaptını başkası yapmamış olur. Düşünüyomda çorumlu nası olsa oy veriyo o zaman ismin ne önemi var. He bi de adamları vekil adayı yapıp dünya kadar para harcatıyolarya üzülüyom vAllaha. Mevcut vekillerden daha iyi kim olabilir. Gine devam etsin getsinler işte. Seçim yapıpta sanki çoruma havaalımı yapacaklar. Ahmet ahlatçı ağamız var evellAllah. Keşke bu adamı bakan yapsalarda memleket bayram etse. Çorumun kaderi başkaca değişmeyecek ellaham.

Misafir Avatar
murat 2023-01-12 17:45:17 @Çorumlu

hacım ; yusuf ahlatcı diyorum kesin.
ve ASC devam edecek.
Millet Erdoğan'a oy veriyor. ASC ye vermiyor ya??? Taşı koysan seçilir.
3. vekil bu sefer zor gibi.

CHP' de öyle. Taşı koysan seçilir 1 tane zaten.

Beğenmedim! (0)