Atıl park Millet Bahçesi oluyor

Milletvekili  Ceylan'ın girişimleri neticesinde Alaca’da bulunan Battal Dede Parkı’nın Millet Bahçesi’ne dönüştürülmesi kararlaştırıldı.

17 Aralık 2020 Perşembe 17:08
Atıl park Millet Bahçesi oluyor

AK Parti Çorum Milletvekili  MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan'ın girişimleri neticesinde Alaca’da bulunan Battal Dede Parkı’nın Millet Bahçesi’ne dönüştürülme için 500 bin TL ödenek sağlandı.

Ceylan, Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu’nun Millet Bahçesi talebini Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a aktardı.

Bakan Murat Kurum’un talimatıyla kabul edilen proje ile ilçede bulunan Battal Dede Parkı’nın Millet Bahçesi olarak düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Alaca Denizhan Mahallesi’nde bulunan parkta uygulanacak projenin 2 milyon 454 bin 112 TL tutarında olduğunu belirten Ceylan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan, Alaca Belediyesi’ne Millet Bahçesi için 500 bin TL destek aktarıldığını bildirdi.

Alaca Belediyesi tarafından yapılan fizibilite, mimari ve peyzaj çalışmaları ile atıl durumda bulunan 21 bin 318 metrekare alana sahip Battal Dede Parkı’nın modern bir hale geleceğini vurgulayan Ceylan, Alaca Belediyesi tarafından vatandaşların aileleri ile birlikte dinlenebileceği modern bir yaşam alanının en kısa zamanda ilçeye kazandırılacağını kaydetti.

Ceylan, yapılacak olan yatırımın Alaca’ya hayırlı uğurlu olmasını temenni ederken, göreve geldiği günden beri başarılı çalışmalara imza atan Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu’nun da her zaman destekçisi olduklarını sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 17.12.2020 18:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.