Aylardır sahibinin yolunu gözlüyor

Sahibi 6 ay önce vefat eden köpek, aylardır sahibinin gittiği kıraathanede onu bekliyor

03 Aralık 2019 Salı 15:27

Çorum’da bir köpek, 6 ay önce hayatını kaybeden sahibinin kahvehaneden çıkmasını bekliyor.

Bahçelievler mahallesi Bahabey Caddesi üzerinde bulunan bir kıraathanenin müdavimlerinden, emekli öğretmen Zabit Yalçın, bir sokak köpeğini zaman zaman besleyerek sahiplendi. Köpek ise Zabit Yalçın birlikte her gün kıraathaneye gelip gitmeye başladı. Sahibi kahvehanede dostlarıyla zaman geçirirken köpek ise dışarıda bekledi. Yalçın ile birlikte her gün kahvehane ve ev arasında yol kat eden köpek kıraathane müşterileri ve esnaflarında sevgisini kazandı. Emekli öğretmen Yalçın 6 ay önce hayatını kaybetti. Sahibinin ölümünden habersiz olan köpek ise 6 aydır hemen hemen her gün kahvehane önünde sahibinin çıkmasını bekliyor, akşam olunca da tek başına eve dönüyor. Esnaflar, köpeğin zaman zaman kahvehanenin kenarındaki duvara çıkıp camdan içeri baktığını belirtiyor.

Kıraathane çalışanlarından Hasan Canbolat, köpeğin sahibinin uzun zamandır kıraathanenin müşterisi olduğunu anlatarak, “Sabah saatlerinde köpek sahibiyle birlikte gelir akşam saatlerinde giderdi. Sahibi kahvehaneden çıktığında adeta deli olurdu. Üzerine atlardı. Kendisini sevdirmek için yerde yuvarlanırdı” dedi.

Köpeğin sahibinin 6 ay önce vefat ettiğini hatırlatan Canbolat, “O günden bugüne köpek sürekli gelip gidiyor. 3-4 saat kalıyor. Sahibi gelmeyince gidiyor. Biz de seviyoruz bu köpeği. Köpeği gördüğümüz zaman buruk bir sevinç yaşıyoruz. Sahibini de seviyorduk. Köpek bizi yalnız bırakmadı. Yoldan geçenlede köpeği seviyor. Buradaki kasap, bizler bakıp bakıştırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Turan Söylemez ise, “Köpeğin sahibi emekli öğretmendi. 6 ay önce hayatını kaybetti. Her sabah onunla birlikte gelip gidiyordu. 6 aydır hala onu bekliyor. Çok akıllı bir köpek” diye konuştu.

İHA

Son Güncelleme: 03.12.2019 20:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mertçe 2019-12-03 17:26:30

Böyle bir köpek esnafevleri camiinin yanındaki evde de var. O da sahibi ile beraber gidiyor geliyor. Maalesef insanlarda olmayan vefa bu hayvanlarda var. Sahibine de ALLAH rahmet eylesin

Avatar
Sungurlu 2019-12-03 20:12:52

Öbür gazeteye de yorum yazdım, Çorum belediyesi değil türkiye ye dünyaya örnek bir sokak hayvanları parkı yapsın, büyüklüğü ve konforu örnek olsun, içinde hayvan hastanesi olan VS. Halil İbrahim Aşgın, a önerimdir, valla mamalarını haberdar olan insanlar yollar, ben şahsen ayda en az 15 kilo mama yollamayı taahhüd ediyorum, böyle en az birkaç bin insan çıkar, Çorum da 300 yakın park var hepsi insan için, bir büyük proje hazırlayıp Tarım Hayvancılık Bakanlığına sunalım, bir hazine arazisine en az 10 futbol sahası büyüklüğünde bir park yapalım, kediler ve köpekler için, Türkiye de sokakta yaralanmış terk edilmiş tabii zorluklara dayanamaz ne kadar sokak hayvanı varsa bizim Çorum'a gönderilsin, bu büyük iş çorum'un imajını da müthiş etkiler, Mustafa bey, bu konuda düşünelim, belediye meclisinde tanıdık arkadaşlarınız gündeme getirsin, tüm partiler sahip çıkar, gelin el atalım, atın şu öneriye...

Misafir Avatar
hasan 2019-12-04 00:00:37 @Sungurlu

eski hastanenin üstünde halihazırda mevcut bahsettiğiniz park.

Beğenmedim! (1)