Bakan açıkladı, Çorum'u da sulayacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çankırı'da inşa edilen Kızlaryolu Barajı'nı açarken, Çorum'un tarım arazilerinin de sulanacağını açıkladı.

07 Mart 2024 Perşembe 22:08
Bakan açıkladı, Çorum'u da sulayacak

Çankırı'da inşa edilen ve 3 yılın sulama ihtiyacını karşılayacak olan Kızlaryolu Barajı'nda incelemelerde bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, inşa edilen barajın Çankırı, Kastamonu ve Çorum'da ciddi ölçüde sulama ihtiyacını karşılayacağını söyledi.

Kızlaryolu Barajı ile alakalı yaklaşık bütçesi, sulama tesisleri ile beraber şu anki rakamlarla yaklaşık 9 milyar olacak. Gövde 1.2 milyar lira. Bu baraj 3 ilimizi ilgilendirecek. Çorum, Kastamonu ve Çankırı’yı ilgilendirecek. Bu 3 ilimizde de çok ciddi alanları sulamış olacak. Sulamaya açılmış alanlar itibariyle, suya hasret bölümleri suyla kavuşturmuş olacak. 3 ilimize ve ilçelerimize hayırlı olsun dileklerinde bulunuyorum. Bizim mühendislerimizin, pırıl pırıl gençlerimizin bu ve buna benzeri, dünya çapında projelere atmasından sorumlu bakan olarak gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Son Güncelleme: 08.03.2024 14:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
YİNE BEN 2024-03-11 11:13:16

TARIM ARAZİLERİ KARIŞ KARIŞ TARIM VE ORMAN KURUMLARI TARAFINDAN ŞEHRİN TÜM İHTİYACINA GÖRE PLANLANIP İLAÇSIZ TARIMA VE ÜRETİME UYGUN HALE GETİRİLİP ÜRÜN GARANTİLİ BİR ÇAĞ AÇMAK ZORUNDASINIZ DÜNYA KITLIK İLE YÜZLEŞECEK SİZ HALA TOHUMU ,GÜBREYİ.İSRAİLDEN BUĞDAYI UKRAYNADAN NASIL ALIRIZ....BOŞ BELEŞ YATAN BİR KURUM DAHA ...