Belediye denedi, karar komisyonda

Çorum Belediyesi Gazi Caddesi PTT Merkez Şubesi önündeki sinyalizasyon deneme çalışmasını tamamladı. Nihai kararı İl Trafik Komisyonu verecek.

22 Ocak 2024 Pazartesi 18:53
Belediye denedi, karar komisyonda

Çorum Belediyesi şehir içi trafiğini rahatlatmaya yönelik bir deneme çalışmasını daha tamamladı.

Geçtiğimiz hafta Gazi Caddesi PTT Merkez Şubesi önünde planlanan çalışma ile ilgili başlatılan test tamamlandı. Belediye, elde ettiği verileri işleyecek ve nihai kararı İl Trafik Komisyonu verecek.

Çorum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; Gazi Caddesi’nde PTT önünde yer alan yaya geçidine araç ve yaya trafiğinin düzenlenmesi için geçici olarak sinyalizasyon ışıkları yerleştirildiği, istenilen verilerin elde edildiği, trafik lambalarının devre dışı bırakıldığı, elde edilen bu verileri değerlendirerek nihai çalışma için ileri bir tarihte karar verileceği ifade edildi. Açıklamada, “Bölgeye yerleştirdiğimiz deneme amaçlı sinyalizasyon sistemi ile trafik akışı ile ilgili veriler elde ettik. Araç trafiğinin daha hızlı akmasını ve yaya güvenliğini artırmayı amaçlıyoruz. Bu bölgenin trafiğinin daha hızlı akması konusunda hemşehrilerimizden de bizlere çok sayıda talep iletildi. Belediye olarak bu taleplere duyarsız kalmadık. Elde edilen veriler analiz edilerek nihai çalışma ileri bir tarihte gerçekleştirilecek.” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan trafik ışıklarının kablolaması için geçici olarak konulan kasisler de Belediye ekipleri tarafından kaldırıldı.

Son Güncelleme: 23.01.2024 09:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aslinda olan! 2024-01-23 11:45:11

Belediye boş islerle uğraşıyor, onceden Mavral sokakta denendi ne oldu sonuç keşmekeş. Radikal kararlar lazim onuda Hibo beceremez arabayla gezip foto çekinmeden zaman bulamiyor.

Avatar
Işık 2024-01-23 18:55:33

Trafiğin durmasına ışık neden olmaz. Işık bir yanar trafik bir kere durur. Işık yanmiyorken de trafik yayalar yüzünden sık sık duruyor. Adam telefonu alıyor eline salına salına geçiyor. İnadına ağır yürüyor. Bir dakikada 3 4 dk dur kalk yapıyor araç sahipleri.

Avatar
Cafer 2024-01-23 11:50:56

Kızınca kızdı diyo Ekip bisey bilmiyo Muzaffer başkan ya o direği koymazdı koyduysada kaldırmazdi aradaki fark bu

Avatar
Trafik 2024-01-23 11:59:42

Bence lamba olmalı. Yayalara yol verme zorunluluğu olduğu için araçlar ikide bir durmak yayaya yol vermek zorunda kalıyor, trafik sıkışıyor. Araçlar sinuvta benzinle çalışıyor ve ikide bir dur kalk yaptığı için daha çok yakıt harcıyor enerji israfı oluyor. Nasıl arabalar yayanın geçmesini bekliyorsa yaylalarda bir dakika beklesin ne olmuş sanki.

Avatar
Vatandaş 2024-01-23 12:56:54

Yaya geçidi sayısını azaltın

Misafir Avatar
naber 2024-01-23 15:07:24 @Vatandaş

tamamen kaldırak her yere arabayla gidin

Beğenmedim! (0)
Avatar
Çorumlu 2024-01-23 15:59:29

Orda ışık olmaz ışık olunca valiliğin önüne kadar trafik uzuyor

Avatar
taratoga 2024-01-24 08:37:24

bu cadde otoparka kapatılmadan trafik çözüm bulmaz. vali, emniyet ne daha direniyor anlamadık. 10 tane esnaf gazi ve inönü caddesinin sahibi sanki. tek çözüm var.... sağ şeritleri trafiğe açacaksınız....