Belediye deniyor, Alper Zahir açıkladı

Gazi Caddesi PTT Şubesi önü yaya geçidine konuşlandırılan sinyalizasyon ve diğer düzenekler tartışılırken, konuya ilişkin Çorum Belediyesi’nden açıklama geldi.

21 Ocak 2024 Pazar 11:04
Belediye deniyor, Alper Zahir açıkladı

Gazi Caddesi PTT Merkez Şubesi önü yaya geçidine konuşlandırılan sinyalizasyon tartışılırken, konuya ilişkin Çorum Belediyesi’nden açıklama geldi.

BELEDİYE TEST EDİYOR

Şehir içi trafiğin rahatlatılması için çalışma yapıldığını belirten Belediye, yaptığı açıklamada, “Son olarak Gazi Caddesi’nde PTT önünde yer alan yaya geçidine araç ve yaya trafiğinin düzenlenmesi için sinyalizasyon ışıklarını yerleştiren Belediye, bu çalışmayla araç trafiğini daha da hızlandırmayı amaçlıyor. Bu amaçla bölgeye yerleştirilen deneme amaçlı sinyalizasyon sistemi ile trafik akışı ile ilgili veriler elde edildikten sonra nihai çalışmaya geçilecek.” İfadelerine yer verdi.

ALPER ZAHİR KONUŞTU

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir de, Saat Kulesi civarında gerçekleştirecekleri çalışmayla araç trafiğini sürekli olarak kesintiye uğratan yaya geçişlerini disipline etmek istediklerini vurguladı. Zahir, “Yaptığımız çalışma ile araç trafiğinin daha hızlı akmasını ve yaya güvenliğini artırmayı planlıyoruz. Son iki gün içerisinde araç trafiğinin akışının hızlandığı ve birim zamanda geçen araç sayısını arttığı görülmüştür. Yayalarımızın sinyalizasyon sistemine uymaları trafiği daha akışkan hale getirecektir. Bölgedeki deneme çalışmalarımızla beklediğimiz etkiyi elde edersek şehrimize yakışır dekoratif ışıklar yerleştireceğiz. Yapılan geçici kasis ortadan kalkacak ve yaya geçidini de yenileyeceğiz.”dedi.

KALICI KASİS KONULMADI

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, yaya geçidine konulduğu iddia edilen kasis konusuna da açıklık getirdi. Kalıcı bir kasis konmasının söz konusu olmadığını ifade eden Alper Zahir, “Yapılması düşünülen trafik düzenlemesi için geçici olarak konulan lambaya elektrik sağlamak için kablo çekildi. Kabloları korumak için geçici kasisler konuldu. Sistemin uygulanmasına karar verilirse kasis kaldırılacak ve kablolama sistemi yer altına alınacak. Bir süre trafik akışı test edilecek. Çıkan sonuca göre de kalıcı çalışmaları gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 22.01.2024 15:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tolga 2024-01-21 12:48:28

Işıklı sisteme bile uymayan yayadan alt geçit yada üst geçidi kullanmasını beklemeyin..

Avatar
Mustafa 2024-01-21 11:44:25

Gazi caddesinde yaya geçitinin azaltılması lazım yoksa gazi caddesinin trafik çilesi bitmez yayalar arabanın önüne atlıyo herkese yol versen trafik ilerlemiyo birde yavaş yavaş yürüyen yayalar varki onu hiç sorma

Misafir Avatar
Rt 2024-01-21 11:59:52 @Mustafa

Kafanin icinde ne var senin? Daha iyi bir fikrim var yaya geçitlerini azaltmak yerine komple trafige kapatsak nasil olur?

Beğenmedim! (3)
Avatar
Yaya 2024-01-21 11:51:02

Yayaların üstünlüğü var diye istismar çok fazla. Işıklandırma isabet olmuş.

Avatar
Çorumlu 2024-01-21 11:10:27

Üst geçit yürüyen merdiven olmalı.
Engelliler için asansör olursa kabinleri güvenlik sıkıntılı olur. Üstte kapalı olmalı atlayanlar olabilir üst geçit bölümü balıkçılar tarafından olur orası ganiş

Binde akışı kolaylaştırmak için toplu taşıma sağ şerit, özel araç sol şerit uygulansın park yasak olsun

Avatar
Yasin 2024-01-21 11:20:58

Kardeşim albayraktan kulaksıza olan yolu tekrar açın adam karşıya geçmek için gazi vaddesinin keşmekeşine karışmasın!!

Avatar
Ahmet 2024-01-21 16:01:09

Şehrin ana bağlantı noktasını 100 yıl önceki haline dönüştüreceğim sevdasına girmeden önce trafiği düşünecektiniz. Tarihi kent meydanı zamanı 10 tane at arabası vardı. Şimdi 190 bin araç var. Vizyonsuz yap-boz belediyeciliği...

Avatar
murat 2024-01-21 17:47:43

gazi caddesi tek yön olmalı; aşağı iniş. İlaveten gazi caddeseinde motorsiklet şeridi olmalı. Kaldırımda motor terörü bitsin. Kulaksızdan albayrağa tek yön geçiş olmalı. saçma sapan parklar engellenmeli. ceza, araç çekme işlemleri yapılmalı. arabam 2 milyon oldu diye övünüyor ; 20 lira otoparka para vermiyor; üstüne trafiği felç ediyor. Esnafın kaldırım işgali engellenmeli.(Adamın dükkan 15 m2 15 m2 de kaldırım işgal ediyor yolu daraltıyor. Banane senin ilave kazancından...) Bahçelievler ve diğer yerlerde sokaklar bir ters bir düz olarak ayarlanmalı. Kritik yerlere kamera koyulsun. Ceza yazılsın. Ceza olmadan düzelme sağlamak imkansız... Kimsenin kimseye saygısı kalmamış ki zaten.. 10 tane polis arabası devriyesi mis gibi eder çarşıyı. Ama neden yapılmıyor? Anlamak imkansız.

Avatar
@yapboz 2024-01-21 18:59:23

Yabboza gerek yok yapay zeka var, tecrübeler var, bilim var varda var deneme yanılmaya gerek olmadan da bazı şeyler çözülebilir. Mesala daha köklü, daha estetik, daha kalıcı çözümler biraz kafa yormak lazım...