Belediye kamulaştırıp yıkıyor

Çorum Belediyesi kamulaştırdığı binaları yıkıyor.

23 Mart 2022 Çarşamba 22:48
Belediye kamulaştırıp yıkıyor

Çorum Belediyesi’nin şehir içi ulaşımını rahatlatacak yeni yol açma çalışmaları kapsamında kamulaştırma çalışmalarına devam ettiği bildirildi. Bu kapsamda satın alınan ve kamulaştırılan binalar belediye ekipleri tarafından yıkılıyor.

Yeniyol Mahallesi Kulaksız Sokak’ta bulunan betonarme bina, yol genişletme çalışmasına engel olması nedeniyle satın alınarak yıkımı yapıldı.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehir içi trafiğini rahatlatmaya yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını, bu çalışmalardan birinin de yeni açtıkları yol güzergâhlarında kalan yapıların kamulaştırılması ve sonrasında da yıkılması olduğunu ifade ederek, “Kıbrıs Caddesi’ne bağlanan bu sokakta yol genişletme çalışmalarımızın ardından şehir içi trafiği de büyük ölçüde rahatlayacak. Yıkım çalışmalarının ardından ekiplerimiz altyapı çalışmalarını gerçekleştirip asfalt serim çalışmalarına başlayacak.”dedi.

Yol genişletme çalışmaları ile bölgede yaşanan trafik sorununun önemli ölçüde azalacağına vurgu yapan Başkan Aşgın, yeni satınalma ve kamulaştırma çalışmalarının devam edeceğini ve satın aldıkları ve kamulaştırdıkları yerlerin yıkılarak yol genişletme çalışmalarına dahil edileceğini sözlerine ekledi.

3 YILDA 1 MİLYON 412 BİN M2 KAMULAŞTIRMA

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, göreve geldikleri günden bugüne kadar 1 Milyon 412 bin metre kare satınalma ve kamulaştırma yaptıklarını vurguladı.

Başkan Aşgın, 1 Milyon 385 bin m2’lik alana sahip Çimento Fabrikası arazisi ve şehir içerisinde muhtelif bölgelerde yaptıkları 27 bin m2 kamulaştırmaya önemli kaynak aktardıklarını kaydetti.

Son Güncelleme: 24.03.2022 11:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
1919 2022-03-24 12:36:28

ÇORUM GAZİ CADDESİ VE İNÖNÜ CADDELERİNİ ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATIP, İSTANBUL İSTİKLAL CADDESİ GİBİ NOSTALJİK TRAMVAY HATTI YAPILIRSA ÇORUMUN ÇEHRESİ DEĞİŞİR,FARKLI BİR ŞEHİR OLUR.

Avatar
Susmuş 2022-03-25 12:46:58

Devane yolunu işgal eden camiye benzer kaçak yapı ne zaman yıkılacak acaba?

Avatar
Cemil pamuk 2022-03-26 01:47:51

Sayin baskanim bu ulucami nin alt tarafi eski evler ne zaman yapilacak yollari hazir ve tokimi veya mutahitletlermi yapacak buna acil bir careki sehir guzellessin

Avatar
Necip 2022-03-26 19:32:40

Mimar Sinan mahallesinin durumu ne olacak binalar 38 40 yıllık binalar asansör yok kentsel dönüşümü haketmiyormu bi sonraki seçimimi bekleyelim

Avatar
Ayşe 2022-03-25 15:44:54

Namazgahta yıktığınız ev karşılığı ev sahibi olmak adına yeni konut alanı tahsis edildi. Ama hala bir ses yok. Proje hazır ama icraat yok.yıkılan ev sahipleri kirada!?. Saygı ile duyurulur..