Belediye’ye bir itiraz var!

Çorum’da belediye ekiplerinin Gazi Caddesi’nin bir bölümünde orta refüjde gerçekleştirdiği düzenlemeye itiraz geldi.

18 Mayıs 2021 Salı 11:47
Belediye’ye bir itiraz var!

Çorum’da belediye ekiplerinin Gazi Caddesi’nin bir bölümünde orta refüjde gerçekleştirdiği düzenlemeye itiraz geldi.

Endüstri Mühendisi Tutku Kısar, cadde üzerinde ikamet eden bir vatandaş olarak bayram tatili sürecinde başlayan Bim Market-Öncü Dürüm hizasındaki orta refüj yeşilliği tamamen kaldırılarak yerine beton taş döşendiğini ve aralara mazı tarzı çok da büyümeyen yeşilliklerden dikilmeye başlandığını belirterek, uygulamanın devam etmemesi çağrısında bulundu.

İşte o itiraz:

“Ben Gazi caddesinde ikamet eden bir vatandaşım. İsmim Tutku Kısar, Endüstri Mühendisiyim. Ben bir vatandaş olarak bir yeni düzenlemeden rahatsızlığımı dile getirmek için  belediye ve yetkili mercilere daha da geç kalmadan yazdım fakat projenin devamının da gelebileceği duyumu üzerine siz haber merkezi aracılığı ile daha fazla yere duyurabilme imkanı olursa belki güzel bir görüntünün yıkımını engellemiş oluruz. Sizler gibi diğer yerel basına da yazmış bulunmaktayım.
Bayram tatili sürecinde başlayan Bim Market-Öncü Dürüm hizasındaki orta refüj yeşilliği tamamen kaldırılarak yerine beton taş döşendi ve aralara mazı tarzı çok da büyümeyen yeşilliklerden dikilmeye başlandı. Yeni düzenlemede toplamda sadece 11 adet yeşillik yeri var. Eski halinde baştan başa yemyeşil olan yeşillikler komple kaldırılıp  betonlaştırıldı. (Ekli görsellerde iki halinin görünüşünü kıyaslayabilirsiniz) Şimdiyse tüm Gazi Caddesi orta refüjünün bu hale gelebilme durumu çok yüksek. Çirkin beton meydandan sonra şehirde beton refüj olmasını istemeyiz. Lütfen şehrin kalan orta refüjlerinin yeşilliği ile oynanmaması adına Habercim19 olarak yeşil Çorum'a verdiğiniz değeri bir kez daha göstermenizi ve bunu vatandaşa duyurmanızı özenle rica ederim…Saygılarımla”


 

Son Güncelleme: 18.05.2021 14:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2021-05-18 14:41:23

Umarım bu iş tüm caddeyi sarmaz yoksa yaya geçidi kullanmayan yayalar tarafından araç trafiği iyice kilitlenir. Ve umarım bunun farkına yap-boz sistemiyle varmak yerine önceden düşünürler.

Avatar
Altan Kısar 2021-05-18 13:35:31

Yaparken masraf. Sökerken masraf. Tekrar yeni bir şekle getirirken masraf. Büyüyünceye kadar gözüne bak. Bunun adı israf. Kendi malını israf etmek günah. Kamunun malını israf etmek haramdır.

Avatar
Evet 2021-05-18 12:40:12

İtiraz eden de haklı yeni yapılan da güzel eski tip olan yeşilliklerin sanırım dip temizlikleri sıkıntılı bir de karşıya geçişlerde sıkıntı oluyor millet zarar veriyor

Misafir Avatar
trafiği iyice sıkıştırır 2021-05-18 14:13:09 @Evet

karşıya geçmek esas bu halde daha problem yaratır, çünkü bizim toplum maalesef yaya geçidi çizgisi dışında boşluk bulduğu her yerden yola atlıyor, mevcut düzende sık aralıkla yaya geçidi var eğer bu şekilde olursa adım başı yola yaya atlar trafiği de ekstra mahveder.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Amaaaan 2021-05-18 15:43:13

Abi kime ne anlatıyon? Senin gibi duyarlı kaç kişi çıkar bırak heryrri taşa çevirsinler elleme biz ondan anlarız anca!

Avatar
Gazi Caddesi 2021-05-18 12:07:06

Vatandaşları çözemiyorum
En ufak birşeye takılıyolar
Yakında dikilen bitkiler Rengi niye yeşil diye eleştirecekler

Misafir Avatar
beton gürüntüye hayır! 2021-05-18 12:38:17 @Gazi Caddesi

Vatandaşları çözemiyorum diyen arkadaş, yeşil görüntünün yoğunluğunun azalması ve betonun, taşın çoğalmasını istemiyoruz bu kadar basit bir mevzu aslında neden anlamakta zorluk çektiniz ben de onu anlamadım :) beton görüntü sizin de mi hoşunuza gidiyor? ayrıca yerine dikilen yeşillikler yıllar içinde kocaman olacak ağaç türleri bile değil, bodur mazı ve top yeşil çalı dikiyorlar.

Beğenmedim! (4)
Misafir Avatar
konuyu saptırma 2021-05-18 12:14:42 @Gazi Caddesi

Daha ziyade neden beton oranı arttı diye eleştiriyor, iyi alıştınız konuyu başka yerlere çekmeye

Beğenmedim! (0)
Avatar
çorum19 2021-05-19 00:32:25

Boşa para gitti yine israf

Avatar
Ali Barış 2021-05-18 13:10:07

İtiraz et dur çokta güzel olmuş inşAllah tüm gazi İnönü caddesi böyle yapılır. Hem bizene sizin mühendis olmanızdan mühendis olunca çok mu bilmiş olunuyor. Görüntü olarak temizlik olarak bence yeni uygulama daha güzel bu da benim fikrim. Sura boyu calidan yeşillik olmaz . Bilmiyorsunuz üstelik geçen yıl gözümle şahit oldum yavru kuş kedi köpek buralardan çıkamıyor orada aç susuz ölüyor maden doğa canlı bunuda düşünün.

Misafir Avatar
Tutku K. 2021-05-18 15:37:47 @Ali Barış

Ali Barış Bey ben itirazı yapan kişinin kendisiyim. Ben insanlara ad, soyad ve mesleğimi yazıp kendimi tanıttım ki sahte, uydurma bir hesap ve kişi sanılmasın, yayınlanmadan önce kişilerin gerçekliğini araştırıyorlarsa doğru bilgilerimi vereyim ki "itirazı yapan gerçek bir kişi olduğu" bilinsin istedim. Haberin olduğu gibi paylaşılacağını ve içeriğinde de mesleğimin paylaşılacağını nereden bilebilirim? Ben benim dediklerim doğrultusunda bu olay duyurulsun istedim.
Ayrıca buna mı takıldınız koca içerikte? Doğayı da sokak hayvanlarını da inanın benden daha fazla düşündüğünüzü sanmıyorum. Çok da güzel olmuş yazmışsınız ya hani ne diyeyim görüşünüze saygı duyarım tıpkı sizin de bana duymanız gerektiği gibi.

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
betonseversiniz 2021-05-18 15:04:53 @Ali Barış

madem çok betonseversiniz sizin evinizin önü de öyle olsun inşAllah :)) her yeriniz beton olsun yeşile hasret kalın

Beğenmedim! (0)
Avatar
Ahmet 2021-05-18 13:09:43

O zaman başkan otursun kamu oyu yoklaması yapsın...Buraya mı takıldınız... Refüjlere yaptığınız itiraz ı NEDEN Külcü zamanında piri baba parkına yapamadınız??? oradaki beton daha mı azdı??? Gazi caddesinden epeyce güzel görüyordu Piribaba parkı...Ve aylarca sürdü... Neden yapamadınız Çünkü o dinlemiyordu ... Bu başkanın en büyük yanlışı herkesi dinliyor ve muhatap alıyor oluşu......

Misafir Avatar
kim dedi pir baba'ya itiraz etmedik diye??? 2021-05-18 15:00:18 @Ahmet

pir baba zamanında muhtara gidip konuşup, imza toplayanlardan biriydim selam olsun. kim kimi dinliyor bu arada? dinlemiş gibi yapıyorlar ama yine sonuç kendi bildiklerini uyguluyorlar. her dakika her şeyi değiştirebilmek bu kadar kolay olmamalı diye düşünüyorum.

Beğenmedim! (1)