Bir ilçenin su ihtiyacı karşılanıyor

Çorum’un Osmancık ilçesinde Dereboğazı Barajı isale hattı ihalesi 18 Şubat’ta gerçekleştirilecek.

06 Ocak 2021 Çarşamba 13:08
Bir ilçenin su ihtiyacı karşılanıyor

Çorum’un Osmancık ilçesinin içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Dereboğazı Barajı isale hattı ihalesi 18 Şubat’ta gerçekleştirilecek.

AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Dereboğazı Barajı’ndan alınacak yıllık 2.71 milyon metreküp içme suyunun 15 Km. mesafeden isale hattı vasıtasıyla Osmancık ilçe merkezine aktarılacağını bildirdi.

Kaya, isale hattının Devlet Su İşleri tarafından 18 Şubat’ta ihale edilip çalışmalar hemen başlanacağını, arıtma tesisi için ayrı bir çalışma yapıldığını ve Nisan ayı gibi arıtma tesisinin ihalesinin de yapılacağını belirterek, “Çorumumuza yaptığımız içme suyu barajları, içme suyu ve sulama suyu barajları, isale hatları, arıtma tesisleri, sulama tesislerinde ve 2002’de çorumu %10 olan sulanabilir arazinin %42’ye çıkmasında ayrıca hedefimiz olan sulanabilir arazinin %75 lere çıkması için devam eden projelerimize her türlü desteği bizlere veren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’ye ve DSİ Genel Müdürümüz Sayın Kaya Yıldız’a teşekkür ediyoruz”dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.