Bu köyden su almak yasak!

Dışarıdan gelenler artık Evlik Köyü'nden su alamayacak. Muhtar 'Koronavirüse karşı kendimizi korumak için bu kararı aldık' diyor.

12 Ekim 2020 Pazartesi 08:51
Bu köyden su almak yasak!

Çorum’un Osmancık ilçesine bağlı Evlik köyünde çeşmeden su doldurmak koronavirüs tedbirleri gereğince dışarıdan gelenlere yasaklandı.

Dünyayı etkisi altına alan koron virüs salgını herkesin hayatını büyük bir şekilde etkilerken Osmancık’a bağlı Evlik köyünde virüse karşı ilginç bir tedbir alındı. Köy muhtarlığı köy çeşmesinden su doldurmak için dışarıdan gelenlere yasakladı. Alınan bu tedbir ise çeşmeden su doldurmaya gelenlerin tepkisine neden oldu.

Edinilen bilgilere göre Evlik Köyü Muhtarlığı tarafından hazırlanan ve üzerinde “Virüs salgını tedbirleri gereğince köyümüzden su doldurmak, dışarıdan gelenlere yasaklanmıştır. Sağlıklı bir yaşam diler, anlayışınız için teşekkür ederiz. Evlik Köyü Muhtarlığı” yazılı afiş köy çeşmesi başına asıldı. İçme suyu temin etmek için çeşme başına gelenler ise karşılaştıkları manzara karşısında şaşkınlık yaşadı.

Alınan tedbir “Virüs bahane edilerek, dışarıdan gelenlerin çeşmeden su doldurması yasaklanıyor” şeklinde yorum yaparak tepki vermelerine neden oldu.

KÖY HALKINI KORUMAK İÇİN…

Evlik Köyü Muhtarı Erdoğan Uysaler ise alınan yasak kararının köyde yaşayan yaşlı kesimi köy dışından gelebilecek bir bulaştan korumak amacıyla alındığını söyledi.

Köyde akan suyumuz çok güzel olduğu için Osmancık ve civar köylerden insanların su almak için Evci köyüne geldiğini belirten muhtar Uysaler, "Bugün kadar biz bu suyu kimseden esirgemedik, hatta köy halkı olarak yardımcı olduk. Köydeki sudan ilçeden gelenler ve civar köydekiler istifade etti. Ancak korona virüs nedeniyle zor günler yaşadığımız bu süreçte köy halkını korumak için su alınmasına geçici bir süre kısıtlama getirdik" dedi.

Koronavirüs belasından kurtuldukları zaman çeşmeye bakım yaptırıp Osmancık halkı ve civar köylerin kullanımına tekrar açacaklarını söyleyen köy muhtarı Uysaler, "Rica ediyorum salgın devam ederken Osmancık halkı ve civar köylerden hiç kimse su almak için köyümüze gelmesin. Koronavirüs belasından kurtulduğumuz zaman eskiden olduğu gibi herkes bu sudan faydalanabilir. Köy muhtarı ve ihtiyar heyeti olarak köy halkının sağlığını korumak için böyle bir karar aldık. İnanıyorum ki alınan bu karara su almak için köyümüze gelen insanlarda saygılı olacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
 

Son Güncelleme: 12.10.2020 11:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Md 2020-10-13 08:05:44

öldük oranın suyu diye Muhtar öyle kapanılmaz o zaman şehirle irtibatı keseceksin hiçbişey almayacaksın şehirden ne market ne malzeme ne yardım..

Avatar
adsız 2020-10-12 15:15:45

Bravo muhtara.Çözümü bulmuş.Hep Karadeniz insanının pratik zekasını izlerdik.İşte Osmancık ilçesi köyünden de pratik bir çözüm.Muhtar duyarlı.Tedbirini almış.

banner165