Burası Çorum'un yeni cazibe merkezi

Eski şehir stadı alanında yapımı süren Yüzüncü Yıl Millet Bahçesi son şeklini almaya başladı.

22 Kasım 2023 Çarşamba 15:07
Burası Çorum'un yeni cazibe merkezi

Yüzüncü Yıl Millet Bahçesi son şeklini almaya başladı. Çalışmaların hummalı bir şekilde devam ettiği Millet Bahçesi, yürüyüş ve bisiklet yolları, yeşil dokusu, dinlenme ve spor alanlarıyla şehrin yeni cazibe merkezi olacak.

Yapılan açıklamaya göre; Çorum Belediyesi’nin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yapımını sürdürdüğü Yeni Millet Bahçesi projesi büyük bir hızla ilerliyor.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Millet Bahçesi’nin inşaat çalışmalarını inceledi. Spor alanları ve sosyal donatılarıyla Çorum’a yakışır bir millet bahçesi inşa edileceğini belirten Başkan Aşgın “Eski stadyumun yerine inşa edilen proje kapsamında spor sahaları, kamelyalar, aktivite alanları ve Millet Kıraathanesi binası gibi donatıların önemli kısmı tamamlandı.” Dedi.

GÜZEL BİR HİZMET

Millet bahçesi ile birlikte şehrimizin yeni bir yeşil alan kazanacağını dile getiren Başkan Aşgın, “Tenis kortlarından yürüme yollarına, bisiklet yollarından kaykay pistine kadar mükemmel bir millet bahçesini şehrimize kazandırmış olacağız. Yüzüncü Yıl Millet Bahçesi, Çorum’un güzelliğine güzellik katacak. Millet bahçesinin etrafında geniş yollar ve otopark alanları bulunacak. İkinci etapta ise yer altı otoparkı ve sosyal tesisleriyle birlikte güzel bir hizmeti halkımızla buluşturmuş olacağız."dedi.

YOL GENİŞLİYOR, OTOPARK YAPILIYOR

Öte yandan yeni Millet Bahçesi projesinin çevresinde yol genişletme ve otopark çalışmaları da sürüyor. Çorum Belediyesi ekipleri tarafından, Hamit Kaplan Caddesi ve Bayındır 1. Sokak, 15 metre yol, 20 metre açık otopark alanı olarak düzenleniyor. Başkan Aşgın “Bayındır 1. Sokak’ta Millet Bahçesi ile konutlar arasındaki mesafe 35 metre olacak. Bunun 15 metresi yol, 20 metresi ise açık otopark alanı olacak.  Millet Bahçesi’ne gelen hemşehrilerimiz ve çevre sakinlerinin kullanabileceği bir otopark alanı olacak.” dedi.

Son Güncelleme: 28.11.2023 13:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Veli 2023-11-22 19:09:20

Benzinligi kamulastirip parkin icine katsaydin daha dogru olmazmiydi? Shell benzinligi cok goze carpiyor Allah muhafaza bir patlama olsa parka gelenler icin riskli

Avatar
Doğru söyleyen 2023-11-22 17:50:19

Millet bahçesinde keyif sürecek arkadaşlar öncelikle buraya site yapılmasını engelleyen ve böylece park yapılmasına vesile olan Avukat Çorum aşığı TeomanŞAHİN ‘E her Çorumlunun ayrı ayrı teşekkür etmesi gerekir. Sözüm ona Çorumda şehrini seviyor gibi görünen bir çok insan varken, hiç biri Çorumun problemleri ile ilgilenmedi. TEŞEKKÜRLER TEOMAN ŞAHİN. MİLLET BAHÇESİ SENİN ÇORUMLULARA ARMAĞANINDIR. BUNU HAKİKİ ÇORUM SEVENLER UNUTMAYACAKTIR.

Misafir Avatar
çorumlu 2023-11-23 09:43:14 @Doğru söyleyen

Armağan, kendine ait olanın bedelsiz olarak verilmesidir. Emekleri yadsınamaz ama armağan biraz abartılı olmuş.

Beğenmedim! (2)
Avatar
Remzi 2023-11-22 16:44:15

Orada 4 katlı lojman ve hizmet binası vardı . Boştan yere yıktılar . Yap boz işi . O binayı yeniden yapsan 30 milyon a mal olur . Öğrencilere de hizmet vermeye başlamıştııı

Avatar
Çorumlu 2023-11-22 17:31:38

Kütüphane eksiği olmasın, öğretmenevi caddesi genişletilip gazi caddesi kapatılarak iki park birleşmeli, sürekli antreman açık kapalı spor salonu olmalı, bir köşeye Çorum ahşap evi ve yerele yönelik yemek alanı, taze günlük bazen Diyarbakir, urfa, trabzon, konya vs şehir yemekleri sunumu yapılmalıdır

Avatar
Mustafa 2023-11-22 17:35:38

Halil ibrahim aşgın yeniden ak partinin başkan adayı olmalı çalışmaları başarılı

Misafir Avatar
Çorumsuz 2023-11-23 18:06:19 @Mustafa

İyi akşamlar syn Aşgın.

Beğenmedim! (1)
Avatar
Ahmet Köşkerler 2023-11-22 20:32:09

Makyaja devam, ama nafile Halil İbrahim, görüp göreceğin rahmet bu kadar

Avatar
Mustafa 2023-11-22 18:06:56

Halil ibrahim aşgın yeniden ak partinin başkan adayı olmalı çalışmaları başarılı

Avatar
A.C 2023-11-22 23:10:51

Halil İbrahim başkanın hiç bir icraatını duymadık,ne rüşvet,ne ihale peşkeş çekmek,ne hırsızlık,ne adam gayırma,ne sağı solu parselleme...Bu konjonktürda tekrar belediye başkanı olması çok zor.