CANDAŞ'la güzel şeyler oluyor

Çorum’da ‘Can Taşıyoruz Hayatı Paylaşıyoruz' Projesi'nde somut adımlar atılıyor.

24 Eylül 2020 Perşembe 10:21
CANDAŞ'la güzel şeyler oluyor

Çorum’da ‘Can Taşıyoruz Hayatı Paylaşıyoruz (CANDAŞ)’ Projesi kapsamında Hitit Üniversitesi yerleşkesine kedi evleri konulacak, mahalle aralarına besleme kaplarının protottipi hazırlandı. Alaca MYO proje dahil edilirken, kentte hazırlık aşamasındaki çocuk köyü ve hayvan hastanesi hususunda Samsun Belediyesi’nin tesisleri ziyaret edildi.

Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, Hitit Üniversitesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile Karadeniz Hayvan Hakları Federasyonu ortaklığında İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü koordinesinde yürütülen toplumun sokak hayvanları ve doğal yaşam alanları hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak, hayvan sevgisi bilincini yerleştirmek amacıyla hazırlanan ‘Can Taşıyoruz Hayatı Paylaşıyoruz (CANDAŞ)’ Projesi faaliyetlerine devam ediyor.

Proje ile aynı zamanda kamu kurumları arasında ve Kamu-STK arasında ortak çalışma kültürü geliştiriliyor.

Projenin paydaşları tarafından yapılan açıklamaya göre, Çorum Valiliği himayelerinde devam eden çalışmalarda Hitit Üniversitesi yerleşkelerine konulacak kedi evleri son aşamaya geldi. Mahalle aralarına konulacak besleme kaplarının prototipi hazırlandı. Diğer modellerin yapımı devam ediyor. Alaca Veterinerlik Meslek Yüksek Okulu Veteriner Programı öğrencileri projeye katkı sağlarken, hem de pratiklerini geliştirmek üzere Çorum Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim alıyorlar. Hayvan bakımevlerinde hayvanların bakım ve tedavileri yapılmasına yardımcı olunuyor.

‘Can Taşıyoruz Hayatı Paylaşıyoruz (CANDAŞ)’ proje ekibi proje faaliyetleri kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’ne bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Veteriner İşleri Müdiresi Paria Tabatabaei ev sahipliğinde ve veteriner hekimlerden çalışmaları ve faaliyetleri hakkında brifing notları alınarak karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin sokak hayvanları rehabilitasyon merkezi fiziki imkanları ve çalışma koşulları yerinde görüldü. Çorum’da yapılması planlanan hazırlık aşamasındaki çocuk köyü ve hayvan hastanesi ile ilgili olarak Samsun Veterinerlik İşleri Müdürlüğü barınak ve hayvan hastanesi tesislerinde iyi uygulamaların kente transferi amacıyla çalışmalar hakkında bilgi edinildi. Hitit Üniversitesi Hayvan Hakları Kulübü öğrencileri de proje çalışmalarına dahil oldu.

Son Güncelleme: 24.09.2020 10:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165