Çift şeritli ve 20 metre, yükü azaltacak

Çorum Belediyesi Tanyeri İlkokulu bölgesinde 20 metre genişliğindeki yol çalışmasında son aşamaya geldi.

29 Aralık 2023 Cuma 15:38
Çift şeritli ve 20 metre, yükü azaltacak

Çorum Belediyesi, Akşemseddin Caddesi’nden Recep Tayyip Erdoğan Caddesi’ne kadar uzanan 20 metre genişliğindeki yol çalışmasında son aşamaya geldi. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın “Bir hayalimizi daha yerine getirmiş bulunuyoruz.”dedi.

ESKİ TANYERİ OKULU YIKILDI

Eski Tanyeri İlkokulu binasının yıkımının ardından yol genişletme çalışmalarına başlayan Çorum Belediyesi, 20 metreye genişletilen yolun asfaltını tamamladı. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, kaldırımı ve refüj çalışmalarının devam ettiği yolun çift şeritli olarak kısa süre içerisinde trafiğe açılacağını söyledi.

ASFALTI TAMAMLANDI

Başkan Aşgın “Akşemseddin Caddesi ile Recep Tayyip Erdoğan Caddesi’ni 20 metrelik geniş bir yol ile bağlama idealimiz vardı. Böylece bir hayalimizi daha yerine getirmiş bulunuyoruz. Yol açma çalışmasının ardından asfaltın döktük. Kaldırımlarım ve refüj çalışmaları devam ediyor. Recep Tayyip Erdoğan Caddesine bağlanan kısımda, Emir Ahmet Cami civarında yıkılması gereken binalarla ilgili de kamulaştırma sürecimiz devam ediyor. Burayı da yaptıktan sonra hemşehrilerimiz 20 metrelik genişliğinde yol ile Akşemseddin Caddesinden Recep Tayyip Erdoğan Caddesi’ne trafiğe takılmadan geçiş yapabilecekler. Yeni yollar açtığımız gibi gönülden dönüle de yollar açmaya devam ediyoruz.”dedi.

PARKE VE BORDÜR ÇALIŞMASI

Yeni açılan yolda Çorum Belediyesi’nin kendi tesislerinde ürettiği parke ve bordür taşlarının kullanıldığını hatırlatan Başkan Aşgın “Artık kullandığımız tüm kilit parke taşı ve bordürleri Çorum Belediyesi olarak biz üretiyoruz. Her türlü bordürü, kilit taşını ve parke taşını kendi tesisimizde yapabiliyoruz. Çorum Belediyesi olarak 2023 yılında 100 bin m2’nin üzerinde kilit taşı, bordür ve parke taşı döşeyerek rekora imza attık. İnşallah bu çalışmalarımız önümüzdeki yıllarda artarak devam edeceğiz."dedi.

Son Güncelleme: 29.12.2023 18:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tolga 2023-12-29 18:43:03

O çift şeridin bir şeridine park yapıldığı için çift şerit diyemeyiz

Avatar
çorumlu 2023-12-29 16:40:08

yol medeniyettir. helal olsun başkana ve ekibine.

Avatar
Ben 2023-12-29 23:16:42

Büyük yolun sadece 150 metresi açıldı . İyi de oldu !!!

Avatar
Başkana mesaj 2023-12-29 22:01:55

Başkanım kaldırımlar çok geniş. Dibine park yapmışsınız zaten yol dar. Yahu yolu geniş bırakın imar planını gelecek için değiştirin. Bakın aynı hatayı yeni millet bahçesinde yapıyorsunuz. Vesselam. Umarım okursunuz