Çok sayıda ili etkileyecek

Meteoroloji'den çok sayıda il için toz taşınımı nedeniyle son dakika açıklaması geldi.

18 Nisan 2021 Pazar 01:28
Çok sayıda ili etkileyecek

Meteoroloji'den çok sayıda il için son dakika açıklaması geldi. Dün geceden pazar akşamına kadar sürmesi beklenen toz taşınımı nedeniyle uyarı yapıldı.

Meteoroloji'den İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Afyonkarahisar, Denizli, Uşak, Eskişehir, Bursa, Kütahya ve Bilecik'te bu geceden pazar akşamına kadar sürmesi beklenen toz taşınımı nedeniyle uyarı yapıldı.

Bursa ve Kastamonu valilikleri de vatandaşlara dikkat ve tedbir amaçlı açıklamada bulundu. Öte yandan Prof. Dr. Yaşar, hafta sonu beklenen toz taşınımının sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti.

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, bu geceden pazar akşamına kadar İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Afyonkarahisar, Denizli, Uşak, Eskişehir, Bursa, Kütahya ve Bilecik genelinde toz taşınımı öngörülüyor.
Görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde bozulma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Bursa'da ve Kastamonu valilikleri de yazılı açıklamalarla vatandaşları toz taşınımı etkilerine karşı uyardı.

PROF. DR. DOĞAN YAŞAR'DAN UYARI: SAĞLIK SORUNLARINA NEDEN OLABİLİR

Prof. Dr. Doğan Yaşar, meteorolojik verilere göre, hafta sonu Sahra Çölü'nden Türkiye'ye toz taşınımı beklendiğini söyledi. Maske uyarısı yapan Prof. Dr. Yaşar, hafta sonu beklenen yağmurla araçların üzerinin de çamur olabileceğini belirtti. Yaşar ayrıca, 'Biz o tozu gözle görmüyoruz, soluyoruz. O tozun içindeki minicik partiküllerle magnezyumdan kalsiyuma kadar birçok elementin fazlalığı, sağlık sorunlarına yol açabiliyor.' ifadelerini kullandı.

Haber7

Son Güncelleme: 18.04.2021 15:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165