Çorum'a Hayvan Hastanesi kuruluyor

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hayvan Hastanesi’nde proje hazırlama çalışmalarının son aşamaya geldiğini duyurdu.

08 Temmuz 2021 Perşembe 16:14
Çorum'a Hayvan Hastanesi kuruluyor

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hayvan Hastanesi’nde proje hazırlama çalışmalarının son aşamaya geldiğini duyurdu.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, geçtiğimiz günlerde partisinin gençlik kollarının düzenlediği 'Net Soru Net Cevap' programında gençlerin sorularını cevaplandırdı. Sokak hayvanlarına yönelik yapılan çalışmalarla ilgili bir soruya cevap veren Başkan Aşgın, Hayvan Hastanesi projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Aşgın konuşmasında şöyle dedi: “Bu şehrin taşı, toprağı, havası, suyu, insanı bize emanet dolayısıyla hayvanı da bize emanet. Şu anda bizim Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimiz var. Nerede yaralı, kimsesiz, bakıma muhtaç bir hayvanımız varsa biz ona sahip çıkıyoruz. Kedi evleri ve köpek kulübeleri yapıp şehrin çeşitli noktalarına koyuyoruz. Özellikle kış mevsiminde, hem yaban hayvanları hem de sokak hayvanları için doğaya yem bırakıyoruz. Bu hizmetimizin çıtasını yükseltmek için bir çalışma başlattık. Hayvan hastanesi yapıyoruz. Bununla ilgili olarak meclisten karar çıkarttık. Mevcut rehabilitasyon merkezimizin olduğu, Bahabey Çamlığı içerisine güzel bir alan oluşturduk, şu anda projesi hazırlanıyor. Burada aynı anda 3 hayvan ameliyatı yapılabilecek. Gerektiği durumda normal hastaneler gibi yatılı olarak da hasta ve yaralı hayvanların ilaç takibi ve tedavisi yapılacak. Şu anda hayvan hastanesiyle ilgili proje hazırlama çalışmalarımız son noktaya geldi."

KAYNAK: ÇORUM WEB TV

Son Güncelleme: 08.07.2021 16:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selçuk 2021-07-08 21:10:03

Harika bir haber, sırf bunun için Halil İbrahim beye tekrar destek veririm. Yalnız hastaneyi büyük bölgesel nitelikte yapılması gerek. Küçük klinik filan tipi bir şey olmasın.

Avatar
hiç inanmıyorum 2021-07-09 11:24:10

hayvan hakları yasasını bir türlü mecliste onaylamayan partinin belediye başkanı mı hayvan hastanesi kuracak. bırakın ALLAH AŞGIN a. herkes önce bi gitsin çorum hayvan barınağını gözüyle görsün içler acısı tüm hayvanlar aç ve hasta

Avatar
İskilipden 2021-07-09 06:41:51

VETERİNER fakültesi açılmalı Çoruma. İlk adımı Belediyemiz atıyor. Büyükve kapsamlı olmalı bu hastane inşAllahda öyle olur. Teknolojik de olmalı ki örnek gösterilsin.

Avatar
Hayvan Hastanesi yapılacağı hakkında 2021-07-09 10:58:19

Yıllardır aynı şey söylenir durur. İlk duyduğumda ben de inandım ve çok sevindim. Ama yıllardır aynı şeyi duymaktan sıkıldım. Projesi çiziliyor, sona yaklaşıldı, şu anda toplantı halindeler gibi çok şey duydum. Artık bu konudaki haberlere inanmıyorum.

Avatar
Köpek Sorunu 2021-07-09 08:33:37

Şu sokak köpeklerine de bir çare bulun artık yurdun çeşitli illerinden hergün bir sokak köpeği saldırısı haberi geliyor Çorum da eli kulağında yakında duyarız. Askeri kışla etrafında özellikle Fevzi Çakmak 3. Cadde tarafında sürüler halinde geziyorlar. Hayvanları çok sevenlere duyurulur birer tane sahiplenip evlerinde beslesinler ister sevsinler ister birlikte uyusunlar ama biz bıktık artık hergün tedirgin oluyoruz saldıracaklar diye yolda yürümeye çekinir hale geldik. Biraz da insanları sevelim yeter. Hayvan severler benim evimin önünde gezen köpeklere mama vermek hayvan severlik olamaz alın evinize küçük dostlarınızı.

Avatar
Malum 2021-07-09 13:35:49

Malum yasa çıktı, belediyelere zorunluluk getirildi, bunu da magazine çevirip "iş yapıyormuş" gibi lanse etmek yeterince yakışır bir hareket olmuş, aferin

Avatar
Sungurlulu 2021-07-10 02:06:10

İskilipli arkadaşımızın dediği gibi zaten kurulu olan Veteriner fakültesinin faal hale getirilmesi gerekir, Kırıkkale'ye gidiyoruz ta. Sayın Rektörümüz inşAllah okur da bu yorumları, talepleri harekete geçer.