Çorum da seferberliğe katılıyor

Sel felaketine maruz kalan dost ve kardeş ülke Pakistan’a yurt genelinde olduğu gibi Çorum’da da yardım kampanyası başlatıldı.

06 Eylül 2022 Salı 18:11
Çorum da seferberliğe katılıyor

Sel felaketine maruz kalan dost ve kardeş ülke Pakistan’a yurt genelinde olduğu gibi Çorum’da da yardım kampanyası başlatıldı.

VALİ BAŞKANLIĞINDA TOPLANTI

Vali Mustafa Çiftçi başkanlığında, ilgili kurum müdürleri ve STK temsilcilerinin katılımı ile Valilik toplantı salonunda bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda ilimizden gönderilecek olan ayni yardımların muhteviyatı ve miktarları görüşüldü.
Yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

BİNİN ÜZERİNDE İNSAN HAYATINI KAYBETTİ

“Haziran ayından beri meydana gelen sel felaketleri sebebiyle zor günler geçiren dost ve kardeş ülke Pakistan, tarihinin en büyük doğal felaketini yaşıyor. Ülkenin yaklaşık üçte birinin sularla kaplandığı felakette binin üzerinde insan hayatını kaybetti. On milyonlarca insan sel ve taşkınlardan etkilendi. 1,1 milyon ev de hasar gördü. Bu zor günlerde Pakistan’a destek olabilmek için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile AFAD Başkanlığınca Türkiye genelinde yardım kampanyası başlatıldı.

AFAD KOORDİNASYONUNDA

AFAD Başkanlığı koordinasyonunda, Ulaştırma Bakanlığı Devlet Demiryolları’nın trenleri ile gerçekleştirilen “İyilik Trenleri Seferleri” ve Milli Savunma Bakanlığı’nın nakliye uçakları ile kurulan “Hava Köprüsü” ile dost ve kardeş Pakistan’a yardım malzemesi sevk edilmeye devam edilecek. Aynı zamanda, yerelden çadır ve insani yardım malzemelerinin temini de sürdürülecektir.

KAMPANYAYA DESTEK

Bu bağlamda, Çorum olarak kampanyaya destek olmak üzere Valimiz Mustafa Çiftçi başkanlığında, ilgili kurum müdürleri ve STK temsilcilerinin katılımı ile Valilik toplantı salonunda bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda ilimizden gönderilecek olan ayni yardımların muhteviyatı ve miktarları görüşüldü.

2 BİN GIDA, 500 HİJYEN SETİ

İlimiz kampanyaya, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, STK’larımız ve yardımsever Çorum halkımızın katkılarıyla 2.000 bin adet gıda kolisi ve 500 adet hijyen kolisi ile destek olacaktır.

VATANDAŞLAR BAĞIŞ YAPABİLECEK

Dost ve kardeş ülke Pakistan’a destek olmak isteyen yardımsever vatandaşlarımız aşağıda belirtilmiş olan banka hesap numarasına istediği miktarda bağış yapabilir.

BANKA HESAP NUMARASI

Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesi: TR19 0021 0000 0000 9209 6000 03


 

Son Güncelleme: 06.09.2022 18:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yorumculara 2022-09-08 00:15:55

Ne yazık ki insanlık ölmüş. aynı şey senin başına gelse. Bu 5 milyon açlıktan kırıldı degilmi vah vah

Avatar
Vatandaş 2022-09-06 19:07:00

Sayın vali kamudan zorla para toplamak için baskı yapıp memurlardan dekont istiyorsunuz .bu çok büyük ayıp .

Avatar
Çorumlu 2022-09-07 21:12:01

Eyvah eyvah ülkede 5 milyon 2000 tl altı borcu icrada olan insan varken bu show'a ne gerek var?