Çorum Sağlık Müdürlüğü’nden aşı açıklama

07 Mayıs 2021 Cuma 16:18
Çorum Sağlık Müdürlüğü’nden aşı açıklama

Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yaşamış olduğumuz pandemi dönemi içerisinde salgınla mücadelede iki önemli silahtan birisinin tedbir diğerinin de aşı olduğunu açıkladı.

Yapılan açıklamda şu bilgilere yer verildi; “Şüphesiz ki aşı, maske ve mesafeden daha fazla korur. Aşılama, her yaşta hayatı tehdit eden bulaşıcı hastalıklarının önlenmesi ve kontrol altına alınmasında son derece güvenli ve etkili olduğu kanıtlanmış, bilinen bir yöntemdir.

Aşıların güvenliği ve koruyuculuğu bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır. İlimizde yaşadığımız canlı tecrübelerde bu kanıtları doğrulamaktadır. Aşılarını tam yaptıran kişilerde hastalığa yakalanma ve yoğun bakıma yatış sayılarında çok ciddi azalma olduğu, hastalığa yakalananların da hastalığı daha hafif geçirdikleri açıkça gözlenmektedir.

Aşı önceliği Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen yaş grubu ve risk kriterleri göz önünde bulundurularak nüfusa göre kademeli olarak belirlenmektedir. Aşı sırası gelen vatandaşlarımız MHRS ve Alo 182 üzerinden randevu alarak aşılarını Aile Hekimliklerinde ve hastanelerimizde yaptırabilirler. Hastanelerimizde gece saat 24’e kadar aşı randevusu verilmektedir. Aşı randevusu olan vatandaşlarımız ilgili sağlık kuruluşlarına gitmek üzere sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmuşlardır.

İlimizde devam eden aşılama çalışmaları içerisinde bu güne kadar 205 bin doz üzerinde aşı yapılmıştır. Yaklaşık 90 bin vatandaşımız iki doz aşısını tamamlayarak kendilerini koruma altına almışlardır.

Sırası gelen vatandaşlarımız sırada hangi aşı varsa tüm aşıları güvenle yaptırabilirler.  9 günlük bayram tatili süresi içerisinde hastanelerimizde aşılama hizmetleri kesintisiz bir şekilde sürdürülecektir. Yine evde aşı randevusu alan yaşlı ve yatalak hastalarımıza Toplum Sağlığı Merkezlerimizce evde aşılama hizmetleri devam edecektir. Ayrıca Ramazan Bayramı öncesi 10-11-12 Mayıs tarihlerinde denk gelen 2,5 günlük süre içerisinde Aile Sağlığı Merkezlerimiz randevu alan vatandaşlarımıza aşılama hizmeti vermeye devam edeceklerdir.

Aşı konusunda herhangi bir problem veya tereddüt yaşayan vatandaşlarımız Aile Hekimlerine veya İl Sağlık Müdürlüğüne ait (0364)2195500 telefon numarası üzerinden başvurarak danışmanlık hizmeti alabilirler.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165