Çorum’a ‘sarı’ uyarı

Gelen bir son dakika haberine göre, Meteoroloji Çorum için sarı uyarıda bulundu.

08 Ağustos 2021 Pazar 12:57
Çorum’a ‘sarı’ uyarı

Gelen bir son dakika haberine göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Afyonkarahisar, Kilis, Elazığ ve Muş çevreleri ile Van’ın doğusunun yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Çankırı, Adana, Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin kıyılarında kuvvetli, Sakarya, Zonguldak, Düzce, Bartın, Samsun ve Ordu ile Giresun’un batısında yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Ülkemizin güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı beklenmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesinden yapılan uyarıya göre, Batı Karadeniz ile Sakarya çevrelerinde gök gürültülü sağanağın yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli gerçekleşmesi bekleniyor.
Orta Karadeniz'de de etkili olacak sağanak için Samsun ve Ordu'ya turuncu uyarı verildi. Sarı ve turuncu "gök gürültülü sağanak" uyarısı verilen iller şöyle:

Sarı uyarı: Amasya, Bolu, Çorum, Giresun, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Sinop, Sivas, Tokat, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bartın, Karabük, Düzce.Turuncu uyarı: Samsun ve Ordu.

SEL VE DOLUYA DİKKAT

Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı gerekli tedbirlerin alınması istendi.

DOĞU ANADOLU'DAKİ 7 İLDE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK ETKİLİ OLACAK

Öte yandan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Tunceli ve Erzincan'da gök gürültülü sağanak bekleniyor. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak.
Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Tunceli ve Erzincan'da yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak görülecek.

İSTANBUL ŞİLE'DE DENİZE GİRMEK YASAKLANDI

Şile Kaymakamlığı, yoğun dalga ve akıntı nedeniyle ilçe sahillerinde saat 09.00 itibarıyla gün boyu denize girmenin yasaklandığını duyurdu.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, bugün rüzgarın kuzey ve kuzeydoğudan 3-5 şiddetinde eseceği belirtildi. İlçede, dalga yüksekliği 1 ila 2 metre, yer yer 2,5 metre olacak. Hava da sağanak yağışlı olacak.

Açıklamada, "Bugün saat 09.00 itibarıyla gün boyu İlçemiz sahillerindeki yoğun dalga ve akıntı nedeniyle vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini korumak amacıyla denize girmek yasaklanmıştır"denildi.

Şile'de dün de yoğun dalga ve akıntı nedeniyle denize girmek yasaklanmıştı.

Milliyet

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.