Çorum’da fare popülasyonunda patlama

Çorum’da fare popülasyonunda yaşanan patlamanın, halk sağlığını tehdit ettiği iddia edildi.

09 Ekim 2023 Pazartesi 17:44
Çorum’da fare popülasyonunda patlama

Çorum’da fare popülasyonunda yaşanan patlamanın, halk sağlığını tehdit ettiği iddia edildi.

Han Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Nurcan Aşan, Çorum’da 40 günlük süre içerisinde artan fare yoğunluğunun birçok alanda gözükmeye başladığını söyledi.

HASATLA BİRLİKTE FARE YOĞUNLUĞU

Çorum'da hasat mevsimiyle birlikte fare popülasyonunda dikkat çekici bir artış yaşandığını belirten Nurcan Aşan, bu yıl fare popülasyonunun geçen seneye göre 4 katı arttığını belirterek, “Buna en büyük etken olarak kemirgenlerin doğal düşmanlarının bilinçsiz avlanılmasını gösteriyor. Bölgelerdeki yerleşim alanlarına kadar ilerleyen kemirgenler, vatandaşları ve yetkili mercileri tedbir almaya zorluyor” dedi.

ÇÖP ALANLARINDA GÖRÜLÜYOR

Çöp alanlarının kemirgenleri cezbettiğini ve bu alanların özellikle bu dönemde daha temiz ve düzenli olması gerektiğini vurgulayan Aşan, çöp alanlarının, dere yataklarının ve açık kanalizasyon bölgelerinin, fareler için cazip üreme ve yaşam alanları oluşturduğuna dikkat çekiyor.

TEMİZ VE DÜZENLİ TEMİZLİK

Bu alanların temiz ve düzenli tutulmasının, kemirgen mücadelesinde hayati önem taşıdığını aktaran ve yetkili mercileri bu konuda harekete geçmeye çağıran Aşan, “Söz konusu kemirgenlerin, hantavirüs, tifo, leptospirozis gibi insan sağlığı için ciddi tehdit oluşturan hastalıkları taşıyor. Bu nedenle yetkililer, halk sağlığına yönelik ciddi bir tehdit oluşturmadan gerekli önlemler alınması ve bu konuda ciddi tedbirlerin hayata geçirilmesi gerekiliyor” açıklamasında bulundu.

Son Güncelleme: 09.10.2023 20:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet Yeşil 2023-10-10 09:30:15

Firmaya göre sesleniş; ey vatandaş siz bu konudan muzdaripsiniz, biz bu işi yapıyoruz. Bizi arayın size hizmet verelim. Ama sonucu tamamen duygusal. Sokak köpeğinin popilasyonu kadar sokak kedileride çoğalsa bir de sokak kedisini doğal hayatın da serberst bırakırsanız (mama yerine yemek )o farelerin doğal dengesi korunur.

Avatar
hayyam 2023-10-10 08:43:36

Dilerim bütün caddeleri, evleri fareler basar da doğa size kediyle köpekle uğraşmayı unutturur.

Avatar
çorumluboy 2023-10-10 11:44:27

Başıboş itler kedi mi bıraktı ? ittapar ucubeler her yere mama döküyor tabi ki fare popülasyonu artar

Avatar
Tolga 2023-10-10 14:53:50

Kablosuz fare

Avatar
Doğan Uygun 2023-10-10 15:37:03

Köpek popülasyonunun artması kedilere yaşam alanı bırakmadı maalesef. Üstüne üstelik her yere mama ve yemek artıkları dökülünce fare popülasyonu tavan yaptı. Çünkü köpekler fare avlamaz ve doğanın dengesini bozanlar kendi elleriyle bu popülasyonu yaratanlar. Akkent sokaklarında gece dolaşmaya bile çıkamazsınız site içinde misafirinizi bile yollayamazsınız. Belediye zaten gram ilgilenmiyor.

Avatar
Adem 2023-10-11 05:58:57

Yalan haber diyorsunuz oturduğunuz yerden cikinda tarlaları bir gezin de görün, tarlalar bağlar bahçeler fare deliğinden kevgire dönmüş, piyasada köpekler kedi bırakmadı. Bu köpekler çocuklara saldırıyor temennim köpek severlere saldırsın.

Avatar
xxxx 2023-10-09 19:47:16

Yalan haber

Avatar
Arda 2023-10-09 20:07:04

Corumu pislikmi goturuyor