Çorum’da tehlike büyüyor

Türkiye’de tarımsal üretimin öncü kentlerinden Çorum’da kuraklık etkili oluyor.

26 Mayıs 2021 Çarşamba 20:04
Çorum’da tehlike büyüyor

Türkiye’de tarımsal üretimin öncü kentlerinden Çorum’da kuraklık etkili oluyor. Bayat Ovası’ndaki kuraklığın etkilediği tarım arazilerinde verim oranı yüzde 20 seviyelerine düştü.

Geçen yıl en az yağış alan illerin başında gelen Çorum'da yaşanan tarımsal kuraklık, ekili arazileri olumsuz etkilemeye başladı. 390 bin dönüm araziden oluşan Bayat Ovası’nın 250 bin dönümlük kısmında kuraklık yaşanırken arazilerde verim oranı da düştü. Tarımsal faaliyetler kırmızı alarm vermeye başlarken, kuraklıktan etkilenen arazilerin yüzde 80’i ise kurudu. Ekonomiye tarımsal üretimde yıllık 4 milyar TL’lik katkı sunan ilde, kuraklık çiftçileri kara kara düşünmeye başladı.

250  BİN DÖNÜMDE KURAKLIK YAŞIYORUZ

Yaşanan durum ile ilgili İHA muhabirine bilgiler veren Bayat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yıldırım, 250 bin dönüm arazinde verim oranının şu anda yüzde 20 seviyesinde olduğunu, geriye kalan yüzde 80’lik bölümün ise kuruduğuna dikkat çekti.

Yıldırım, bu konuda destek beklediklerini de kaydetti.

İHA

Son Güncelleme: 26.05.2021 21:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Halk 2021-05-26 23:00:08

Şükürün olmadigi yerde normal.hersene ciftci eker zarar derse kazanamiyoz derse okadar deatek aldigi halde normal.kazanamayan insan hersene traktor buyutucegine ev arsa alacagina az biraz sukur etseydi.aliyoz ama borcla kimse demesin.kimse odeyemecegini bikdigi borca girmez.

Avatar
Çorumlu 2021-05-26 21:32:00

Kul hakkının yendiği torpilin normalleştiği bir yerde bereket olmaz.. Sağlık müdürlüğünde bir şahıs alenen torpil yaptığını söylemişti yıllar önce..