Dere yatağı çöp yuvası oldu

08 Ağustos 2021 Pazar 18:32
Dere yatağı çöp yuvası oldu

Çorum’un Osmancık ilçesinde, Kızılırmak Nehri’ne karışan Dereboğazı çayı yatağının içine ve etrafına, moloz ve hafriyat atıkları ile hayvan leşleri atılıyor. Çay yatağı ve etrafında büyükbaş hayvanlara ait kelleden, klozete kadar birçok atık mevcut.

Kızılırmak Nehri’ne karışan Dereboğazı Çayı’nın Eğriyar yolu mevkiindeki yatağı ve etrafı adeta moloz ve hafriyat çöplüğüne döndü. Çay yatağı ve etrafında büyükbaş hayvanlara ait kelleden, klozete, molozdan, hafriyata birçok atık mevcut. Hayvan leşlerinden yayılan kötü koku ve leşlerden havalanan sineklerden bölgede durulamadığını belirten vatandaşlar, “Eğriyar yolu kesiminden geçen çayın yatağı ve etrafı atıklarla dolu. Bu bölgeye büyükbaş hayvanlara ait kelle ve sakatatlar atılmış. Leşlerden etrafa kötü kokular yayılıyor, leşlerdeki sineklerden bölgede durulamıyor. Bu atıklar toprağa, suya, havaya karışıyor. Yağan yağmurla bu çay taşarsa içindeki ve etrafındaki bütün atıklar olduğu gibi Kızılırmak Nehrine dökülecek, ırmaktaki canlıların da sağlığını tehdit edecek. Bu duruma bir an önce tedbir alınmalı. Çevre kirliliğine neden olan suçlular bulunmalı ve gerekli cezai işlem uygulanmalı” şeklinde tepki gösterdiler.


İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Turkish power 2021-08-09 08:01:03

Memlekettin her yani boyle bütün sahiller yazlıktan geçilmiyor mimarisi facia rant kaynağı kuleler dere yataklarında gökdelenler ip gibi akan suyun önünde hes daracık sokaklar kaldırımlarda arabalar zehir akan nehirler vs vs olay bitmiş çevre diye birşey kalmamış

Avatar
Onur 2021-08-08 19:12:23

Suriyeliler tüm enkazı getirip derelere ve boş arazilere boşaltıyorlar, teninize çorum bitti artık. Zabıta görmemezlikten geliyor bunları

Avatar
Onur 2021-08-08 22:31:56

Habercim19 neden suriyeliler hakkında ki yorumumu yayınlamıyorsun