Dilenciden 15 bin lira çıktı

Çorum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin denetiminde bir dilencinin üzerinden 15 bin 75 TL çıktı.

06 Nisan 2024 Cumartesi 17:23
Dilenciden 15 bin lira çıktı

Çorum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayında artış gösteren dilencilere karşı çalışmalarını sürdürürken, şehir merkezinde yakalanan bir dilencinin üzerinden 15 bin 75 TL çıktı. 

Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ramazan ayında şehirde artan dilencilere göz açtırmıyor. Denetimlerine aralıksız devam eden Çorum Belediyesi Zabıta ekipleri, vatandaşların merhamet duygularını kullanarak dilencilik yapanlara yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından şehir merkezinde yapılan denetim sırasında il dışından gelen İbrahim T. isimli dilenci zabıta ekiplerince yakalandı. Yapılan aramada İbrahim T.’nin üzerinden 15 bin 75 TL para çıktı. Dilencilik yoluyla elde edilen paralara tutanakla el konulurken İbrahim T. hakkında da Kabahatler Kanunu çerçevesinde idari para cezası uygulandı.

Çorum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Zabıta ekiplerimiz denetimlerini aralıksız sürdürmektedir. Çoğunluğu şehir dışından gelen dilencilere yönelik operasyonlarımız devam edecek. Halkımızdan da bu kişilere itibar etmemeleri ve para vermemeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz.” denildi. 

Son Güncelleme: 06.04.2024 17:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayindir 2024-04-06 17:39:22

Lütfen artık bu dilenenlere pirim vermeyiniz.. Kim kazanıyor günümüzde bu miktar parayı..?

Avatar
Okuyucu 2024-04-06 20:07:23

Zaten gerçek muhtaç dilenemiyor. Utanıyor, edep haya sahibi oluyor . Lütmen etrafımızdaki öylesi insanları arayıp bulalım

Avatar
Emekli 2024-04-07 19:17:13

Çorum'da o kadar dilenci var ki iş kontrolden çıktı artık. Küçük bebeklerle kadınlar, 5-15 yaş aralığında çocukları da alet edip vatandaşın duygularıni istismar ediyorlar. Çocukları bu işe alıştırılması cok kötü. Devlet zaten muhtaç olana yardım ediyor. Bazen bu dilencileti uyarmak istiyoruz, hemen çevreden birkaç çok bilmiş itiraz edip bedava avukatlık yapıyorlar. Bu iş meslek olmuş artık, dilenmek değil ihtiyaçtan değil.

Avatar
Emekli 2024-04-07 19:20:13

Bu gün gene bir dilenciyle muhatap oldum, istedi, vermeyince "Allah orucunu kabul etmez" dedi bana. Haşa Allah adina hukum de veriyor. Biz iki aydir binamıza gorevli bulamıyoruz, bunlar yangel yat para istiyorlar. Millet alıştırdı bunları. Herkes tavır göstermeli